Sanal girişimcilik olarak da bilinen online girişimcilik, diğer alanlardaki girişimcilere kıyasla daha az vakit harcayarak doğru strateji planlaması ile kolayca yükselme sağlayabileceğiniz bir alandır. Online girişimci olmanız sizi ve markanızı büyük kitlelere ulaştırmada ve adınızı kolayca duyurmanızda çok etkili olacaktır. Dijital dünyanın içinde olduğumuzu ve yaklaşık her müşterinin en az bir akıllı cihaz kullandığını varsayarsak eğer bu etkinin ne kadar kolay büyüyebileceğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Bu yazımda, 2022’nin en trend meslekleri arasında olan “Başarılı Online Girişimci” olmanın temel 15 adımını sizler için derledik.
Tutkunuzu bulun, kendinizi tanıyın.
Küçüklüğümüzden bu yana her daim yapmak istediğimiz ancak bir türlü yeterli zaman ve koşul sağlanamadığı için geriye attığımız hayallerimiz, iş fikirlerimiz olmuştur. İşte bu fikirleri gün yüzüne çıkarmanın tam vakti! Sizi yansıtacak, yaptığınız taktirde sizi mutlu edecek ve ufkunuzu açan fikirlere yönelin.
Ne yapmak istediğinize karar verin.
Sunabileceğiniz en kolay ve gerçekçi ürünü veya hizmeti bulun. Ve bununla, önemli şirketler aracılığıyla hizmet satışı mı yoksa kişisel şirket mi kuracağınıza karar verin.
Hedef kitlenizi belirleyin.
Hizmetini sunacağınız hedef kitleniz kim? Hangi rakip firmalarla ilgileniyorlar? İlgilerini çeken detaylar neler? vb. sorulara cevaplar vererek hedef kitlenizi belirleyin.
Bütün süreci planlayın.
Süreç boyunca yapacağınız bütün işlemleri titizlikle şemalandırın. Ürün tanımı, pazar analizi, imalat, satış, finansman ve genel iş planını oluşturun. Bu adım ileriyi daha net görebilmenizi sağlayacaktır.
Markanızı ve logonuzu oluşturun.
Sizi, takımınızı ve işinizi en iyi temsil edecek logoyu ve markayı belirlemeniz işinizin kariyeri açısından çok önemli. Seçeceğiniz logo tasarımı ve marka, yaptığınız işi en iyi şekilde özetlemeli ve akılda kalıcı olmalıdır.
İlginizi Çekebilir: Girişimci Motivasyonları Nelerdir? Girişimciyi Neler Motive Eder?
Sitenizi oluşturun.
Yapacağınız işi ilk aşamada, başka firmaların alt segmentlerinde kurmuş olabilirsiniz. Ancak unutmayın ki, kendi işinizi markalaştırmak ve büyütmek için bir e-ticaret sitesi oluşturmanız şart!
Gerekli anlaşmaları yapın.
Satışa koyacağınız ürün, hizmet için gerekli olan bütün destek anlaşmalarını yapın. Örneğin stoğu açmak ve yönetebilmek için bir entegratör firma ile anlaşmanız gerekebilir. Trafik çekmek için pazarlama yatırımcıları bulmanız başka bir öneri.
Kaliteli içerikler üretin.
Hızla yükselebilmek için satışa koyduğunuz ürünlerin resim kaliteleri yüksek, açıklamaları az ve öz olmalıdır. Aynı zamanda müşterinin merak edebileceği genel bilgiler detaylıca alt segmentte belirtilmelidir. İçerik üretirken özgün olmak çok önemli!
E-Fatura sistemini çözün.
E Fatura ve muhasebe alanlarında titiz çalışmanız gerekir. Bu konuda detaylı incelemeler yaparak e fatura kesip, tedarikçi cari takibi yapabileceğiniz bir ön muhasebe yazılımına abone olun.
İşinizi öne çıkarın.
Hizmetinizi, google gibi arama motorlarında nasıl öne çıkarabileceğiniz hakkında seo uzmanlarından yardım alın. Gerekirse reklam tanıtımı yapın ve aktif kalın.
Detaylı analiz yapın.
Belirli aralıklarla dönemsel analizler yapın. Satışınızın, üretimin, sitenize tıklanma oranı vb. bilgileri sayısal verilere dökün. Bu işinizin hangi aşamada olduğunu gösterir.
Gelişime ve değişime açık olun.
İşinizin mükemmel ilerlemesi için monotonluktan uzak durun. Ürünlerinizi her daim çeşitlendirmeye ve farklı hizmetler sağlamaya özen gösterin.
İstek ve şikayetleri göz ardı etmeyin.
Müşterilerin şikayetleri, işinizin zayıf noktalarını öğrenmenizde ki en etkili yöntemdir. Sitenizde anketler veya puanlamalar oluşturarak memnuniyeti ölçebilir, vereceğiniz kurumsal iletişim adreslerinden her daim öneri ve isteğe açık olduğunuzu belirtebilirsiniz.
Her daim yedek planınız olsun.
Her girişimci, ilk deneyiminde başarısızlıklarla karşılaşabilmektedir. Bu noktada, ana hedefinizden sapmayarak fikrinizi başka yollardan gerçekleştirmenin yollarını arayın. Fikrinizi her online girişime uydurmaya çalışın ve yenilikler üretin.
Asla pes etmeyin!
İşler zorlaştığında asla pes etmeyin. Unutmayın herkes girişimci olmak ister ancak yalnızca yolunda istikrarlı ve tecrübelerle ilerleyen kazanır.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...