ABB, Avrupa'daki üretim alanını genişletmek için İsveç'in Västerås kentinde son teknolojiye sahip yeni bir ABB Robotik Avrupa Kampüsü inşa etmek için 280 milyon dolarlık bir yatırım yapacağını duyurdu.
Kampüs, ABB Robotics'in Avrupa'daki teklifleri için bir merkez görevi görecek. Müşterilere de yapay zeka destekli iş birlikçi ve endüstriyel robotların yanı sıra şirketin "yerelden yerele" üretim stratejisinin bir parçası olarak esnek otomasyonu destekleyecek dijital çözümler sunacak. Sahadaki mevcut robot tesislerinin yerine yeni Kampüsün 2026 yılının sonlarında açılması planlanıyor. Detaylar haberimizde!
İlginizi Çekebilir: Ascend Elements, 542 Milyon Dolar Yatırım Aldı
''Robotik ve Otomasyona Yatırım Yapmak için Harika Bir Zaman''
ABB CEO'su Björn Rosengren açıklama yaptı. "Yeni Kampüsümüze yapılan yatırım, müşteri talebi ve öngörülen pazar büyümesine göre yönlendiriliyor. Çin ve ABD'deki önemli yatırımların ardından İsveç'teki yeni tesis, büyüyen bir pazarda Avrupa'daki müşterilerimize yerel olarak üretilen ürünlerle hizmet verme yeteneğimizi güçlendirecek. Bugün bile ABB'nin bölgede sattığı robotların yaklaşık yüzde 95'i burada üretiliyor. Bu sadece “yerelden yerele” stratejimize değil. Avrupa çapındaki tüm robotik müşterilerimize yönelik güçlü bir taahhüttür.”
ABB'nin Västerås'taki Robotik Kampüsü'ne yaptığı yatırım için belirtelim. Küresel olarak robotik ve otomasyon liderliğini arttıracak. Tesisle birlikte ABB, üretim kapasitesini yüzde 50 arttıracak. Kampüs tamamlandığında ABB, üç robot teknolojisine 450 milyon dolar yatırım yapmış olacak. Asya'daki müşterilere tedarik sağlayan Şangay'daki mega fabrikası ve Amerika kıtasını destekleyen Auburn Hills tesisi de dahil olmak üzere 2018'den bu yana tesisleri bulunuyor.
ABB Robotik ve Ayrık Otomasyon İş Alanı Başkanı Sami Atiya açıklamalarda bulundu. “Robotik ve otomasyona yatırım yapmak için harika bir zaman. Bu yeni Kampüs, küresel büyüme öykümüzün önemli bir parçası ve endüstrinin yeniden canlandırılması, daha sürdürülebilir tedarik zincirlerine geçiş ve uzun vadeli iş gücü kıtlığı nedeniyle robotik ve yapay zeka yatırımlarını hızlandıran Avrupalı müşterilerimizi desteklemenin anahtarıdır. Robotik Kampüsümüz müşterilerimize daha verimli hizmet vermemize yardımcı olacak ve otomasyonun tüm potansiyelini ortaya çıkarmak için otomotiv, elektronik, lojistik, sağlık hizmetleri, e-ticaret ve ilaç gibi yeni ve mevcut sektörleri destekleyecektir."
ABB'nin Yeni Kampüsü
ABB'nin yeni Kampüsü, güvenli ve işlevsel bir ortamda robotik ve otomasyon çözümleri geliştirmek için müşteriler ve ortaklarla yakın iş birliğine olanak sağlayacak. Müşteriler çözümlerini test edebilecek. Ayrıca en son otomasyon yeniliklerini de yerinde deneyebilecek. Ayrıca çalışanlar, ziyaretçiler ve öğrenciler açık ve canlı bir Kampüs'te hem mesai saatleri içinde hem de mesai saatleri dışında görev alabilecek.
ABB Robotics Başkanı Marc Segura, "İsveç'teki yeni, sürdürülebilir tesisimiz, ABB'nin yaklaşık 50 yıl önce dünyanın ilk ticari tamamen elektrikli robotunu geliştirmesiyle başlayarak, ABB Robotics'in küresel inovasyonunun beşiğinde yer alacak. Yeni Ar-Ge merkezimizde, yeni dijital ve yapay zeka destekli teknolojilerin geliştirilmesine odaklanıyor. Robotları da giderek daha erişilebilir hale getirirken tüm endüstrilerdeki uygulamalara giriş engelini de azaltıyoruz." ifadelerinde bulundu.
Bölgedeki 1.300 Kişilik İş Gücü için Modern Bir İş Yeri Olacak
65.000 m2'lik Kampüs, ABB Robotics'in bölgedeki 1.300 kişilik iş gücü için modern bir iş yeri olacak.
Kampüs için belirtelim. Daha kısa nakliye ve daha az karbon ayak izi ile hızlı teslimat sürelerini koruyacak. Ekosistemi de geliştirmek için eşsiz bir fırsat sağlayacak. Ayrıca ABB'nin, ABB Robotics'in İsveç'te son 50 yılda geliştirdiği yetkinlik ve yeteneklerden yararlanmasına da olanak tanıyor.
Kampüs, sera gazı emisyonlarını azaltarak ve kaynakların korunmasını arttırarak inşa edilecek.Şöyle ki, ABB'nin operasyonlarında karbon nötrlüğü hedefleyen ABB'nin 2030 Sürdürülebilirlik Hedefleri doğrultusunda inşa edilecek. Bunu desteklemek için yapı malzemelerinin seçimi ve inşaat süreçlerinin kullanılmasına dikkat edilecek.Bunun yanı sıra da çatıda güneş panellerinin kullanılmasına da dikkat edileceğini belirtelim.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...