Sağlık sektörü, özellikle Afrika kıtasında ekonomik ve altyapısal zorluklar nedeniyle halen çözüm bulunması gereken sorunların başında geliyor. Her sorunun bir fırsat olabileceğini düşünen Redbird girişimi de sağlık alanında yenilikçi bir yaklaşım getiren startup.
[caption id="attachment_15829" align="alignnone" width="1105"] redbirdAfrika Kıtasında Sağlık Sektörüne Teknolojiyi Katan Girişim-startupteknoloji.com[/caption]
Redbird Nedir?
Redbird 2017 yılında Princeton Üniversitesi'nden mezun olan Patrick Beattie tarafından Gana'da kuruldu. Amaç olarak hastaların Gana Sağlık Sistemiyle etkileşimini değiştirmeyi hedef aldı.
[caption id="attachment_15789" align="alignnone" width="680"]
Redbird'ın Kurucuları - www.startupteknoloji.com[/caption]
Bu bağlamda teknolojiyi kullanarak zaten yoğun olan hastanelerin yükünü hafifletmek adına eczanelerin etkinliğini arttırmaya çalıştı. Öyle ki hastanelerde ortalama bekleme süresi 4 saat civarında bulunuyordu. Burada eczanelerde yapılabilecek, kolay erişim ve hızlı teşhis imkanı sağlayacak testler sağladı. Hızlı sonuç alan hastalar sonraki aşamada tedaviye başlamada geç kalmıyordu.
Nasıl çalışıyor?
[caption id="attachment_15790" align="alignnone" width="1334"]
Redbirdin Uygulaması -
www.startupteknoloji.com[/caption]
Gana sağlık sektörü için de oyun değiştiren bir startup olan Redbird uygulaması üzerinden ekosisteme kayıtlı en yakın eczaneye ulaşıp şu an için 10 civarında olan testler yaptırılabiliyor. Bu testler sıtma, kan basıncı, şeker, anemi, kolesterol, vücut kütle endeksi (obezite), Hepatit B, Tiroid, PSA (Prostat Spesifik Antijen) gibi kronik hastalıkları kapsıyor.
[caption id="attachment_15825" align="alignnone" width="1615"]
redbird iş akışı-www.startupteknoloji.com[/caption]
Diğer yandan bu uygulama sayesinde kullanıcılar kendi sağlık verilerini ve test sonuçlarını düzenli olarak takip edebiliyor.
Vizyonunda sağlık gözetiminin herkesin hakkı olduğunu belirten
Redbird bunu sağlamak için herkese hızlı ve uygun çözümleri sunmayı amaçlıyor.
Sağlık sektörüne yeni bir bakış açısı getiren bu uygulama ve benzeri startuplarla ilgili ne düşünüyorsunuz, sizce hedefledikleri iyileştirmeleri gerçekleştirebilecekler mi?
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...