Apptronik Apollo devrim mi yaratıyor? Bir basın bülteninde, Teksas merkezli Apptronik'in, insanların yapmak istemediği tekrarlayan görevleri yaparak endüstriyel iş gücünü tamamlamak üzere tasarlanan ilk ticari insansı robotunu tanıttığı belirtildi. Bot cep dostudur ve etkileşim dostu olmayı amaçlıyor. Bu da Tesla'nın insansı robotu Optimus'un kesin bir rakibi olan en zorlu ortamlarda bile insanlarla birlikte çalışmayı kolaylaştırıyor.
Robotiklerin endüstriyel çalışma alanlarında kullanılması kaçınılmazdır. Amazon gibi şirketler de, operasyonlarının verimliliğini arttırmak için bunları zaten çok sayıda kullanmaya başladı. Ancak insansı bir robotun başarılması çok daha zorlu bir iş ve Tesla gibiler bile bunu birkaç yıldır geliştiriyor.
Apptronik, 2016 yılında kurulan robot bilimine yeni başlayan biri gibi görünebilir. Ancak şirket, Austin'deki Texas Üniversitesi'ndeki İnsan Merkezli Robotik Laboratuvarı'ndan ayrıldı. Ekip, insansı robotlar üretme konusunda on yılı aşkın bir geçmişe sahip ve NASA'nın da ilk iki ayaklı robotu olan Valkyrie'nin yapımında yoğun bir şekilde yer aldı.
İşte karşınızda Apollo! Yaklaşık olarak ortalama bir insanla aynı boyutta inşa edilen Apollo, 1,72 cm (1,72 cm) uzunluğunda ve 72,5 kg (160 pound) ağırlığındadır. Bot, 55 pound'a (~25 kg) kadar yükleri kaldırabilir. Geleneksel bir endüstriyel robottan farklı olarak Apollo, onu iş birlikçi bir robot haline getiren benzersiz bir kuvvet kontrol mimarisine de sahiptir.
İlginizi Çekebilir: Robotik Ekip, Robotlar için Yeni Sistemi Vurguluyor!
Apptronik Apollo
Robotun tasarımı, çevresinde çalışan insanların kendilerini güvende ve rahat hissetmelerini sağlıyor. Şirket, erişilebilir iletişim için botu yüz ve göğüs kısmında dijital panellerle donattı.
Apptronik'in insansı robotlar üretme konusundaki kapsamlı deneyimi, Apollo'da ince taneli el hareketleri veya iki ayaklı hareket yoluyla açıkça görülmektedir. Ayrıca şirket, tüm bot uygulamalarının iki ayaklı hareket gerektirmediğinin farkında. Bu nedenle de müşterilere gövdenin tekerleklere monte edildiği ve hatta sabit bir konuma monte edildiği varyantlar arasında seçim yapma seçeneği sunuyor.
Yüksek geliştirme ve üretim maliyetleri, insansı robotların benimsenmesinde önemli bir caydırıcı olmuştur. Apptronik için, bu soruna seri üretimi kolaylaştıran ve tek kaynaklı çekirdek bileşenlerden kaçınan bir tasarımla yaklaştığını belirtelim. Maliyetleri düşük ve robotları uygun fiyatlı tutmak için insansı üretimin Apptronik'in Austin tesisinde planlanması planlanıyor.
Apollo'nun pil takımı ona dört saatlik çalışma süresi sağlayabilir. Bununla birlikte, botları bir şarj istasyonuna göndermek yerine, boşalmış piller değiştirilebiliyor. Aynı zamanda bot, saatlerce yakıt ikmali yapmak yerine hemen işine dönebiliyor. Bu özellik, 24 saat boyunca yürütülen operasyonlar için faydalı olabilir. İş çıktısını arttırmaya da yardımcı olabilir.
Apptronik'in kurucu ortağı ve CEO'su Jeff Cardenas, basın bülteninde şu ifadelerde bulundu. "İş gücü zorlukları ve istihdam eğilimleri ekonomimizi etkilemeye devam ettikçe, özellikle depo ve tedarik zincirinde iş hakkındaki düşüncelerimizi temelden değiştirmemiz gerekiyor. İnsanlar zorlu koşullarda robotik, fiziksel güç gerektiren işler yapmak istemiyor ve bunu yapmak zorunda da değiller. İnsansı robotlar sadece bu zorluğa bir cevap değil, aynı zamanda bir zorunluluktur."
Apollo insansı robotunun ilk versiyonu, lojistik ve imalat endüstrilerindeki görevleri yerine getirmeyi amaçlıyor. Gelecekte Apptronik, botun petrol ve gaz, inşaat, elektronik üretimi, perakende ve evlerde yaşlı bakımı alanlarında çalışabileceğinden emin. Bu ilerlemelerin şirketin geliştirme ortakları tarafından gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...