Alman lüks otomobil üreticisi olan Audi CEO'su Perşembe günü yaptığı bir röportajda, Audi'nin özellikle Çin'de elektrikli araçlara yönelik artan talebi karşılamak için yeni modellerin gelişimini hızlandırması gerektiğini söyledi. Markus Duesmann, "Tüm geliştirme sürecimizi gözden geçirme sürecindeyiz" dedi.
Şirketin bağlantı ve yazılım alanlarında yeni ve daha kısa üretim döngülerine ihtiyacı olduğu ön plana çıkarıldı. Duesmann tüm bunların yanı sıra aynı zamanda "Ayrıca bunun Çin'de nasıl yapıldığına daha yoğun bir şekilde bakıyoruz" dedi. "Zamanla 30 aylık bir geliştirme süresine yaklaşacağımızı umuyorum" diye ekledi. Öte yandan bu, 48 ay gibi bir zamanla hayata geçecek bir proje olarak görülüyor.
Volkswagen'in (VOWG_p.DE) yan kuruluşu, pille çalışan araçlara (BEV) geçişte diğer Alman otomobil üreticileri BMW (BMWG.DE) ve Mercedes-Benz'in (MBGn.DE) gerisinde kaldı.
Duesmann, "2030'da premium otomobil pazarındaki BEV payı, bölgeye bağlı olarak şimdiden %60 ila %70 arasında olmalıdır." dedi. "Bir pazar aniden çok hızlı değiştiğinde tepki vermeliyiz." diye de ekledi.
Bu değişim Çin'de daha da erken olabilir, ancak Audi'nin dünyanın en büyük otomobil pazarındaki satış performansı beklentilerin altında kaldı. Duesmann bunun nedeninin "Çin'in ihtiyaçları için piyasada hala en uygun araçlara sahip olmamamız" olduğunu söyledi.
Audi, Ocak'tan Mart'a kadar Çin'de 3.000'in biraz üzerinde elektrikli otomobil sattı.
Bunların yanı sıra yerel ağır siklet BYD, ilk çeyrekte VW markasını geride bırakarak geleneksel içten yanmalı motorlu arabaları da içeren %11'lik toplam pazar payıyla Çin'in en büyük markası haline geldi.
İlginizi Çekebilir: Mercedes Yeni Bir Özelliği Arabalarına Ekliyor: ChatGPT
Audi ve Yazılım Gecikmeleri
BMW ve Mercedes'in aksine Audi, son iki yılda model yelpazesine önemli bir ekleme getirmedi. Yeni Q6 e-tron, programın gerisinde kalan yazılım geliştirme nedeniyle ertelendi.
Yıl sonuna kadar piyasaya sürülmesi, Audi'nin 2025 yılına kadar yarısı elektrik motorlarıyla çalışan 20'den fazla yeni modeli piyasaya sürmeyi hedeflediği bir ürün atağının başlangıcını işaret ediyor.
2026'dan itibaren Audi, herhangi bir yeni içten yanmalı motor modeli planlamıyor. Çin'deki herhangi bir hayal kırıklığını telafi etmeyi uman Duesmann, otomobil üreticisinin güçlü bir ABD otomobil pazarı ve Washington'un cömert sübvansiyon programından yararlanarak Kuzey Amerika'daki işini güçlendirmek istediğini söyledi.
CEO, programa atıfta bulunarak, Audi'nin stratejisinin "Enflasyon Düşürme Yasası ile güçlendirildiğini" söyledi. Audi'nin Meksika'da bir fabrikası var ve şu anda bölgedeki, muhtemelen VW'nin Tennessee'deki tesisindeki üretim kapasitesini genişletmeyi düşünüyor. Duesmann, bununla ilgili bir kararın "kesinlikle bu yıl alınacağını" söyledi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...