Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi tarafından düzenlenen Mobilite Hızlandırma Programı Demoday etkinliği gerçekleşti. 10 hafta boyunca eğitim, seminer ve mentörlük desteği alan 38 yenilikçi girişim, yatırımcılara projelerini tanıtma imkanı buldu.
Geleceğin Mobilite Çözümleri Tanıtıldı
Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon merkezi Bilişim Vadisi, geleceğin mobilite çözümlerine ve inovasyonlarına yön verecek girişimcileri desteklemeye devam ediyor. Türkiye Mobilite Kümelenmesi çatısı altında, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mobilite Hızlandırma Programı, kamu ve özel sektör temsilcileri, yatırımcılar, girişimciler, sanayiciler, akademisyenler ve tüm paydaşların katılımıyla 18 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşti.
Açılış Konuşmaları ve Proje Tanıtımları
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatlıgil ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen’in açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, programa kabul edilen 38 yenilikçi girişim projelerini tanıttı. 10 hafta boyunca eğitimler, seminerler ve ulusal/uluslararası mentörlük desteği alan bu girişimler, yatırımcıların karşısına çıkarak projelerini sundu. Demoday'de sunulan projeler arasında, otonom araçlar, elektrikli mobilite çözümleri, akıllı trafik sistemleri, lojistik ve teslimat teknolojileri gibi alanlarda yenilikçi fikirler yer aldı.
Geçmiş ve Gelecek: Bilişim Vadisi’nin Katkıları
Bilişim Vadisi, mobilite odaklı iş fikirlerini geliştirmeleri adına başlattığı programla, geçen yıl 38 girişimcinin projesini ilerletmesine katkı sağladı. Mobilite Hızlandırma Programı, üç yıl içerisinde toplamda 2000’in üzerinde girişimci başvurusu aldı. Program kapsamında, girişimler Demoday’de sahne almadan önce yatırım fonları ile eşleştirilerek yatırım süreçlerinin hızlandırılması sağlandı. Geçen yıl gerçekleştirilen programdaki 18 girişim, Bilişim Vadisi Kuluçka Merkezi’ne başvurarak Bilişim Vadisi ekosisteminin olanaklarından yararlanma fırsatı buldu. Bilişim Vadisi Mobilite Hızlandırma Programı, mobilite sektöründe yeni nesil girişimciler yetiştirmeyi ve bu girişimlerin projelerini hayata geçirmelerini sağlayarak Türkiye'nin mobilite alanındaki lider konumunu pekiştirmeyi hedefliyor.
Her Adımda Girişimcilerin Yanında
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, “Bilişim Vadisi denildiğinde aklımıza gelen ilk alanlardan biri mobilite. Bu alandaki çalışmalar bizi çok memnun ediyor. Burada bu ekosistemin geliştiğini ve sizlerin başarılarıyla daha da genişleyeceğini görmekten çok mutluyum. Her zaman yanınızdayız ve desteğimiz sizinle olacak. Girişimcilerin karşılaştıkları zorlukları biliyoruz. Fikir aşamasından prototip geliştirmeye, üretim ve satış kanallarının oluşturulmasına kadar her adımda bütün organlarımızla yanınızdayız. Ar-Ge projeleri için verdiğimiz yatırım teşvikleri ve Ar-Ge merkezlerine verdiğimiz desteklerle sürecin her aşamasında sizlerle yan yana kol kola yürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Ekonomik Kalkınmada Ortak Adımlar
Mobilitede Türkiye’nin attığı büyük adımların altını çizen Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, “Hedefimiz bu adımları daha da ileriye taşımak. Yerli aracımız TOGG, yerli İHA ve SİHA’larımız, bu noktada gerçekten sizler için çok önemli fırsatlar barındırıyor. Bu ekosistemin büyük oyuncularının sayısını da artırıyoruz. En son Çinli elektrikli araç üreticimizin Türkiye’ye yatırım kararı ve yine bu alanda birçok firmanın Türkiye’ye olan yatırım ilgisi, sizlerin önünde çok önemli fırsatlar sunmaya devam edecek. Bugün zaten Bilişim Vadisi ekosisteminde bulunan TOGG firmamızla birçok girişimci birlikte, bu ekosistemde çalışıyor. Bu sayıların artmasıyla beraber hem girişimci sayımızın hem de girişimcilerimizin başarılarının artacağını öngörüyoruz. Tüm paydaşların içinde olduğu projelerin ve iş birliklerinin güçlendirilmesi ve yenilikçi projelerin hayata geçirilmesiyle ülkemizin ekonomik kalkınmasının hızlandırılması mümkün olacaktır. Bu noktada da önemli adımları atmaya hep birlikte devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...