İnternet tarayıcısı denildiği zaman şüphesiz ki hepimizin ilk aklına gelen Google Chrome oluyor. Google Chrome diğer tarayıcıların aksine daha kullanışlı ve geniş bir içerik yelpazesine sahip. Bu sebeple birçok kullanıcının tercihi Google Chrome’dan yana oluyor. Bu içeriğimizde sizlerle Google Chrome’un birbirinden harika eklentilerini inceleyeceğiz.
Colorblind eklentisi renk körlüğü yaşayan kullanıcılar için düzenlenmiş müthiş bir eklenti. Bu eklenti sayesinde site içerisindeki renkleri kendinize uygun renk seçenekleriyle ayarlayabiliyorsunuz. Eklentide Tritanopia (mavi renk körlüğü), Protanopia (kırmızı renk körlüğü), ve Deuteranopia (yeşil renk körlüğü) hastaları için özellikler mevcut.
Hover Zoom eklentisi sayesinde bir resmi incelemek istediğinizde resmin orijinal boyutunu herhangi bir yeni pencere açmanıza gerek kalmadan görebiliyorsunuz. Ayrıca resmin üzerine fare imlecini getirip “S” tuşuna basarak resmi direkt bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz.
Print Friendly & PDF eklentisi gerçekten kullanışlı bir eklenti. Bu eklenti sayesinde incelemiş olduğunuz bir internet sayfasını eğer yazdırmak istiyorsanız, sitedeki tüm resimleri, linkleri ve gereksiz tüm unsurları bu eklenti sayesinde kaldırabilirsiniz. Bu işlem sonrasında karşınızda sadece metin kalacak. Metin üzerinde de istediğiniz düzenlemeleri yapabilirsiniz.
Better History eklentisi, normal tarayıcı geçmişinizi daha detaylı bir şekilde incelemenizi sağlayan bir eklenti. Bu sayede tarayıcı geçmişinizde girmiş olduğunuz sitelerin, ziyaret edilme tarihlerini görebiliyorsunuz. Arayüzü oldukça kullanışlı olan bu eklenti sayesinde istediğinizi kolay bir şekilde bulabiliyorsunuz.
Bu eklenti gerçekten güvenlik açısından yararlı bir eklenti. Bir dosya indirmeye çalıştığımızda genellikle karşımıza kısaltılmış yönlendirici linkler çıkıyor.
Unshorten.link eklentisi sayesinde bu linklerin zararlı olup olmadığını kolayca tespit edebiliyorsunuz.
OneNote Web Clipper eklentisi, bir resmi not olarak kaydetme eklentisidir. Bu eklenti sayesinde bir internet sitesinde görmüş olduğunuz bir yazıyı direkt olarak düzenlenebilir şekliyle not alarak kaydedebiliyorsunuz. Sadece yazıları değil, fotoğraf ve PDF dosyalarını da not alabiliyorsunuz.
TinEye eklentisi sayesinde görsel aramalar yapabiliyorsunuz. Yani elinizde kalitesiz bir resim varsa ve bu resmin daha yüksek kaliteli haline ulaşmak istiyorsanız, bu eklenti sayesinde görsel arama yaparak resmi içerisinde bulunduran tüm kaynaklara ulaşabiliyorsunuz.
WhatFont eklentisi Photoshop üzerinde çalışma yapan kişiler için gerçekten kullanışlı bir eklenti. Bu eklenti sayesinde internette gördüğünüz herhangi bir yazının fontunu direkt olarak kontrol edebiliyorsunuz.
Bu eklenti karanlık mod severler için bulunmaz bir nimet.
Dark Reader eklentisi sayesinde gezmiş olduğunuz internet sitelerinin kendi içinde karanlık modu olmasa bile, siz karanlık moda alarak site içerisinde gezebiliyorsunuz. Ek olarak parlaklığı, sarılığı, griliği vs. istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.
Bunlar gibi Google Chrome içerisinde birçok eklenti mevcut, eğer sizlerin de bildiği bir eklenti var ise lütfen bizimle paylaşmayı unutmayın.
Peki Google Chrome’a Nasıl Eklenti Kurulur?
İşte bu kadar basit!
Bu arada Google Meet ve Zoom uygulamalarını incelediğim bir diğer yazıma
buradan ulaşabilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...