Organik ve organomineral gübre üreticisi Onima girişimi, paya dayalı kitle fonlama kampanyasını başlattı. Yüzde 90 oranında proteinden oluşan koyun yününden bitkilerin kökleri ve yaprakları ile alabileceği formda amino asit üretimi yapan şirket, özkaynakları ile kurduğu tesisinde aylık 25 ton üretim kapasitesine sahip. Kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği AR-GE çalışmalarıyla sadece aminoasidin sentezlenmesi yöntemini değil, teknik donanım ve alt yapı bilgisini de üreten Onima’nın tescilli ürünlerini doğrudan çiftçilere, bayilere ve diğer gübre üretici firmalara gübre katkı maddesi olarak satışa sunulacak.
Kitle fonlama kampanyasında şirket paylarının yüzde 10’unun yatırımcılara arzıyla 12 milyon 100 bin TL fona ulaşmayı hedefleyen girişim, elde ettiği finansman ile üretim kapasitesinin artırarak ihracat odaklı bir yapıya geçmeyi planlıyor. Kampanyanın ön talep toplama sürecinde yatırımcılardan 15 milyon TL talep alarak erken aşamada hedefini tutturma eğilimi gösteren Onima, ön talep toplama aşaması devam ederken 100 tonluk satış sözleşmesi ve aynı şirket ile 451 bin dolarlık ihracat anlaşması gerçekleştirdi. Böylece bir yıl için hedeflediği yaklaşık 1,8 milyon dolarlık satış hedefinin 451 bin dolarına tek bir şirket ile yaptığı anlaşma ile ulaşan girişim şirketi, 2024 yılı itibariyle ilk beş yılda 485,2 milyon TL ciro ve 347,1 milyon TL brüt kar için kolları sıvadı.
Onima’dan gelen bilgiye göre, 16 Ocak Salı günü başlayan kampanyada ön yatırım talebi oluşturarak turun ilk beş gün içerisinde en az bildirdiği ön talep tutarı kadar yatırım yapan yatırımcılara ek olarak yüzde 20 bedelsiz pay dağıtımı yapılacak. Bireysel ve kurumsal tüm yatırımcıların minimum 100 TL ile yatırım yapabileceği turun 6 Mart 2024’e kadar devam etmesi planlanıyor.
Onima, Üretim Kapasitesini Günlük 75 Tona Çıkaracak
Yatırım turu hakkında konuşan Onima Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Sabri Öztürk, “Hayvansal kaynaklı amino asit ve amino asit bazlı organomineral gübreleri yurt içi ve dışı pazarlarının istediği normlarda, daha büyük hacimlerde üretebilmek amacıyla yatırım turuna çıkmaya karar verdik. Şu ana kadar öz kaynaklarımız ile kurduğumuz üretim tesisinin kapasitesi aylık 25 ton. Özellikle yurt dışı satış potansiyelimizi artırmak için üretim kapasitemizi artırmamız gerekmekte. Başarılı fonlama sonrası ulaşmayı hedeflediğimiz finansal kaynak ile kapasitemizi günlük 75 tona çıkarmak için kazanlar, reaktör, parçalayıcılar, karıştırma ve depo kazanları, dozajlama ve paketleme üniteleri, kimyasal sarf malzeme yatırımı yapacağız. Ayrıca elde ettiğimiz finansmanı personel, operasyonel giderler, yurt dışı fuar ve diğer tanıtım giderleri için kullanacağız. Kurucu ortaklarımızın gübre ve bitki besleme sektöründeki tecrübeleri, bitkisel üretim birikimleri ve bu projenin çıktıları birleştiğinde büyük bir potansiyel ortaya çıktı. Sektörde mevcut oyuncuların üretim prosesleri ve maliyetleri dikkate alındığında inovatif üretim teknolojimiz ile rakiplerimizden ayrışıyoruz. Bu niteliklerimiz üretim, satış ve ihracat noktasındaki bize büyük bir avantaj yaratıyor. Söz konusu potansiyelimizle kısa sürede yüksek ciro üreten bir şirket haline dönüşeceğimize eminiz” dedi.
İlginizi Çekebilir: e-sukul için Yatırım Turu Başladı!
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...