Carbonable, blok zincirindeki karbon salımını dengelemek için 1,2 milyon dolar yatırım aldı.
Paris merkezli şirket Carbonable, tohum finansman turunda 1,2 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Şirket, blok zincirinde karbon yakalamaya yatırım yapmak isteyen şirketlere yardımcı olan bir platformdur. Bu fonla birlikte, şirket ekibini genişletmek ve Ar-Ge çalışmalarına devam etmek planlanmaktadır.
İlginizi Çekebilir: Patch, 3.4 Milyon Euro Yatırım Aldı
Carbonable
Carbonable, iş dünyasının, yatırımcıların ve gezegenin çıkarlarını en iyi şekilde hizalama misyonunu benimsemiştir. Şirket, doğaya dayalı temizleme sertifikalı projelere yatırım yaparak biyoçeşitlilik, yerel topluluk etkisi ve karbon emilimine odaklanır.
Blok zincirini kullanarak gerçek zamanlı web etki raporlarıyla karbon yakalama tedariklerinin izlenebilirliğini ve şeffaflığını sağlar. Böylece işletmeler, karbon ayak izlerini azaltarak çevreye ve topluma katkıda bulunabilirler.
Tur, Ethereal Ventures ve XAnge tarafından yönetilen La Poste Ventures tarafından gerçekleştirildi. Turda ayrıca Allianz Accelerator Genel Müdürü Sylvain Theveniaud gibi yatırımcılar da yer aldı.
Doğaya dayalı temizleme sertifikalı projelere yatırım yaparak biyoçeşitlilik, yerel topluluk etkisi ve karbon emilimine odaklanıyor. Şirket, blok zincirini kullanarak işletmelerin karbon yakalama tedariklerini gerçek zamanlı web etki raporları ile izlemelerine ve şeffaflık sağlamalarına olanak tanıyan bir araç seti sunuyor.
Carbonable
Carbonable, Web3 teknolojisinden yararlanarak herkesin iklim katkılarını en basit ve etkili şekilde yönlendirmesine imkan sağlar. Şirketin anahtar teslim ve uçtan uca çözümü, maliyet tasarrufundan risk çeşitlendirmesine, portföy yönetimine ve dijital proje izlemeye kadar bireysel yatırımcılar ve şirketler için birçok fayda sağlar.
Carbonable Labs ise blockchain ve Stark teknolojisinin potansiyelini araştıran bir araştırma laboratuvarıdır. Amacı, karbon kredisi değer zincirinde çıkar çatışmalarından kaçınarak, en üst düzeyde etik, şeffaflık ve izlenebilirliğe sahip araçlar ve standartlar geliştirmektir. Ayrıca, bu araçları ve standartları herkesin kullanımına açık olacak şekilde kamu malı (açık kaynak) haline getirmeyi hedeflemektedir.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...