Küresel çip sıkıntısı, son raporlarla doğrulandığı gibi sona erdi. Açıklama aşırı iyimser görünebilir, ancak Samsung, DB Hitek, Key Foundry, Magnachip ve SK Hynix System IC gibi Güney Koreli çip dökümhanelerinde azalan çalışma oranları bildiriyi destekliyor. Çip endüstrisinin daha istikrarlı bir tedarik zincirine doğru ilerlediği bildiriliyor. İşte detaylar...
İlginizi Çekebilir: Samsung Gelecek Yıl En Büyük Fabrikasında Çip Üretimini Arttıracak
Çip Krizinden Enflasyona
Arabaları, bilgisayarları, akıllı telefonları ve çok daha fazlasını yapmak için gereken madeni para büyüklüğündeki yapı taşlarına olan talep, COVID-19 salgını dünyanın dört bir yanında iş veya okul için teknolojik araçlara güvenmeye zorlandığından, hararetli bir seviyeye ulaşmadan önce bile artıyordu. Kıtlık aynı zamanda otomobil endüstrisini orantısız bir öfkeyle boğarak yeni ve kullanılmış araç fiyatlarının fırlamasına yol açtı. Bu da Çalışma İstatistikleri Bürosu'na göre Amerikalıların 2021'de gördüğü sancılı enflasyonun üçte birine neden oldu.
Kriz, salgının yaklaşan bu kıtlığın sonuçlarını öngöremeyen politika yapıcılar ve iş dünyası liderleri için ne kadar can sıkıcı olduğunu ve aynı zamanda dünyadaki çip arzının çoğunun Asya'da üretilmesinden kaynaklanan ABD işletmeleri için riskleri ortaya çıkardı.
Güney Koreli Çip Dökümhaneleri Q2'ye Kadar Düşük Çalışma Oranına Maruz Kalacak
Pandemi döneminde başlayan küresel çip sıkıntısı tüm dünyayı etkisi altına aldı. Üretim kapasitesindeki düşüş ve aynı zamanda talepteki artış, uzun bir zaman süren bir krizle sonuçlandı. Talebi karşılamak için neredeyse tam kapasitede çalışan üreticilere rağmen, hem fiyatlar hem de ürün bulunabilirliği sınırlı kaldı.
Ama o dönem artık sona erdi. Son raporlar, Güney Kore'deki birçok üreticinin% 60-70 oranında çalıştığını gösteriyor. Sadece Samsung %80 kapasiteyle çalışan bir istisnayı oluşturuyor. Ne yazık ki, küresel enflasyonun etkisi ve BT ürünlerine olan talebin azalması, hem çip fiyatlarında hem de talepte bir düşüşe neden oldu. Tüketici elektroniği şirketleri de yüksek envanter seviyeleri ile boğuşuyor.
Maalesef bu durum tüketicileri olumsuz etkiliyor gibi görünüyor. Sadece birkaç ay önce ürün ve stok kıtlığı nedeniyle yüksek ücret ödeyen insanlar, artan maliyetler ve enflasyon nedeniyle artık ürünleri düşük fiyatlarla satın alacaklar.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...