Ebeveynlere çocuk gelişime için uzmanlar aracılığıyla destek vermeyi amaçlayan Kidokit CEO'su Esra Alpaslan ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
Girişiminiz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Kidokit, çocukların potansiyellerinin açığa çıkarılmasında en önemli dönem olan 0-6 yaşta, onların gelişimine ve mutlu bireyler olarak ebeveynleri ile bağ kurmalarına destek olacak içeriklerin olduğu bir mobil uygulamadır. Ebeveynlerin cebindeki tek uygulama olma hedefi ile ve “Tablete veda Kidokit’e merhaba” felsefesi ile büyümektedir. Bugün 150.000 ebeveyn Kidokit’i güvenle kullanmakta, uygulama marketlerinde 4.6 puan ve yüzlerce yorumla Kidokit’e olan memnuniyetlerini paylaşmaktadır.
Girişiminizin artıları nelerdir?
Kidokit, tamamıyla güvenilir içerik ve en iyi kullanıcı deneyimini merkezine almış bir ebeveyn destek uygulamasıdır. Bu güvenin verdiği cesaret ve teknoloji şirketi olmanın verdiği esneklik ile çok kısa zaman içerisinde, hızlıca büyüyen ve globalleşmeye uygun bir mobil deneyim sunuyor. Çok yakın zamanda hayata geçmiş olan Bakım Veren modülü, çalışan ebeveynlerin hayatını kolaylaştırmayı hedeflemektedir. Türkiye’de ilk olan Bakım Veren modülüne ek olarak, Uzmana Sor, Gelişim Değerlendirme Formları ve Gelişim Değerlendirme Videoları ile uzman eşliğinde çocuğun yaş dönemine özel değerlendirme özellikleri de Türkiye’de bir ilk olarak sunulmaktadır.
Girişimin arka planında çalışan kaç kişi bulunuyor?
Girişimin arka planında Kidokit ürün ve büyümeden sorumlu 2 kişi, girişimci ve ortak olarak 3 kişi, onlarca uzman destek ve katkısı, bununla birlikte teknoloji ve tasarım tarafında desteği ile SameUp ajansı bulunmaktadır.
Girişiminizi oluşturma motivasyonunuz nedir?
Bilişsel gelişim için en önemli yıllar olan 0-6 yaş arasındaki dönemi, ebeveyn ve çocukların verimli şekilde geçirmelerine destek sağlamak birinci motivasyonumuz. Bizi bu yolculukta motive eden diğer bir etken ise ebeveynleri cesaretlendirebildiğimizi ve bilinçlendirebildiğimizi biliyor olmamız. Bunu da çok eğlenceli bir yöntemle yapmak bizim için ayrı bir gurur kaynağı.
Okuyucularımız arasında yeni bir girişim için cesaretlenmek isteyen kişiler olabilir. Onlara nasıl tavsiyeler verirsiniz?
Severek yapılan herhangi bir şeyin zor diye adlandırılmasının mümkün olmadığını düşünüyorum kendi adıma. Yaşadıklarımızdan aldığımız birçok dersi burada uzun uzun paylaşabilirim ancak hepsinin üzerinde olan ve benim için sürdürebilme gücü sağlayan şey yaptığım işi seviyor olmak. Severek yapılan işler de cesaret değil çaba istiyor. Girişimci; çabalayan, var eden ve ettikçe de mutlu olandır özetle.
Girişiminizi oluştururken karşılaştığınız olumsuzluklar nelerdir?
Bu yolculukta karşılaştıklarıma olumsuzluk olarak değil, bir sonraki engelde kolaylaştırıcı bir etken olarak bakıyorum. Olumsuzluk değil ama ülkemizdeki girişimciler için zorlayıcı olduğunu düşündüğüm, teknolojiye erişim ve fon bulmak için birçok ülkeye göre çok daha fazla efor sarf edilmesi gibi konular girişimcinin hızını düşüren etkenler bana göre.
Girişiminizi rakiplerinden ayıran en belirgin özellik nedir?
Ebeveynin cebindeki tek uygulama olabilme potansiyeli ve tüm içeriklerin güvenilirliği Kidokit’i rakiplerinden ayıran en belirgin özellik.
Girişiminizin gelecek hedeflerinden bahsedebilir misiniz?
Kidokit yakın zaman hedefi Türkiye’deki kullanıcı sayısını ve kullanıcıların gün içerisinde uygulamada geçirdikleri zamanı artırabilmek. 2024 ilk çeyrekte ise İngilizce konuşulan ülkelerde yayılma ve büyüme hedefi bulunmaktadır.
Farklı bir alanda girişim geliştirme planlarınız var mı? Var ise bahsedebilir misiniz?
Şu andaki hedefimiz Kidokit’i daha fazla ebeveyn ve ebeveyn adayına eriştirebilmek. Bu nedenle Kidokit içerisinde benzer hedefe hizmet eden farklı modülleri hayata geçireceğiz. İlk olarak bebek bekleyen aileler için bir modülümüz olacak ve yakın zamanda hayata geçecek. Bununla birlikte ebeveynlerin düzenli ihtiyaçlarına çözümler sunan birçok farklı özellik üzerine çalışıp odaklanarak ilerliyor olacağız.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...