2004 yılında, Global Trust markası ile ülkemizdeki ihracat ve ithalatı artırmaya yönelik kurulmuş bir danışmanlık firması olarak hizmet vermeye başlayan Company Global CEO'su Egemen Antmen Bey ile keyifli bir röportaj gerçekletirdik. Lafı daha fazla uzatmadan röportajımıza geçelim....
İlginizi Çekebilir: Fonangels Kurucusu Yavuz Kuş ile Keyifli Bir Röportaj Yaptık
1. Egemen Bey, Company Global'ın uluslararası pazarda şirket kurma ve iş büyütme sürecindeki girişimcilere ve yatırımcılara sağladığı temel hizmetleri özetleyebilir misiniz?
Biz 20 yılı aşkın bir süredir uluslararası pazarlara açılmak bireylere ve işletmelere şirket kuruluşu sürecinde danışmanlık hizmeti veriyoruz. Hangi ülke hangi faaliyet alanına uygun ve daha verimli olur, nasıl bir mevzuat var, nelere dikkat edilmeli, vergi boyutu nedir, ticari faaliyetleri için doğru ödeme sistemleri nelerdir gibi bir çok konuda bütünleşik hizmet veriyoruz.
2. Şirketler için vergi optimizasyonu hizmetinizin önemi nedir ve bu hizmeti tercih eden bir girişimcinin karşılaşabileceği potansiyel avantajlar nelerdir?
Tüzel kimliklerin ana amacı kar ve katma değer yaratmaktır. Doğru fiyatlandırma ve gider yönetimi bunun birincil kuralıdır. Bu kapsamda vergi yönetimi de diğer bir önemli unsurdur. Gelir gider dengesi kurarak ve doğru zamanda yapacağınız yatırımlar ile vergi optimizasyonu sağlayabilirsiniz. Farklı girişimlerinizi farklı sepetlerde toplayarak, yapacağınız iş koluna göre ülke seçimi yapmak bunu sağlayan diğer bir önemli adımdır. Ülkelerin vergisel mevzuatlarını bilirseniz, nerede hangi işin daha verimli olacağını da biliyor olursunuz. Bizler bu bilgi birikimine sahip olduğumuz için müşterilerimize maksimum fayda sağlıyoruz.
3. Company Global olarak sunmuş olduğunuz danışmanlık hizmetlerinde, şirketleri uluslararası pazarlarda rekabetçi kılmak için hangi özel stratejileri kullanıyorsunuz?
Ana strateji müşterinin planlarını en iyi gerçekleştireceği ülke ve çözümü bulmak. Buna müşterimizin işini çok iyi analiz ederek başlıyoruz.
4. Girişimcilerin ve yatırımcıların en çok yardıma ihtiyaç duydukları alanlar nelerdir? ve Company Global bu ihtiyaçları nasıl karşılıyor?
Her ülkenin kendi mevzuatı ve vergi sistemi var. Dolayısı ile girişimciler veya yatırımcıların öncelikli ihtiyacı bunların neler olduğunu bilmek, süreç içinde nelerle karşılaşacaklarını öğrenmek ve buna göre seçim yapmak. Bu noktada biz uzun yıllar boyunca edindiğimiz bilgi birikimi ve uzmanlığımızla müşterilerimize beklenmedik bir durum yaratmadan çözüm sunuyoruz.
5. Yeni bir pazarda iş kurmak isteyen bir start-up için Company Global'in danışmanlık süreci nasıl işliyor?
Öncelikle müşteriyi dikkatle dinleyerek ihtiyacı analiz ediyoruz. Tüm hikayeyianlayarak, gelecek planları ve hedefi öğrenerek sürece başlıyoruz. Bundan sonraki süreçte ihtiyacı karşılayacak en iyi çözümleri ve alternatifleri müşterimize sunuyoruz.
6. Egemen Bey, sizce bir startup'ın uluslararası arenada başarılı olabilmesi için sahip olması gereken en önemli üç özellik nedir?
Doğru ürün, doğru Pazar ve doğru çözüm ortağı
7. Pandemi sonrası değişen iş dünyasında Company Global'in danışmanlık yaklaşımı nasıl evrildi?
Tüm süreçlerimizi uzaktan bağlanarak (..) sunmaya devam ettik. Hizmet verdiğimiz 7 ülke ile ilgili tüm süreçleri müşterilerimiz o ülkeye gitmeden sağladık. Tüm kurulumlar bu şekilde gerçekleştirildi.
8. Bir startup'ın veya yatırımcının Company Global ile çalışmaya başlamasının ilk adımı nedir?
Bizlerle iletişime geçmesi ve neye çözüm ihtiyacı olduğunu aktarması yeterli.
9. Company Global'in gelecek planları arasında hangi yeni hizmetler veya genişlemeler yer alıyor?
Hizmet verdiğimiz ülkeleri genişleterek daha yaygın bir ağ kurma hedefindeyiz. Aynı zamanda müşterilerimizin global’e açıldıklarında ticari faaliyetlerini yürütmek için online banka çözümlerini direkt olarak kendi bünyemizde çözmek gibi bir hedefimiz var. Yakın gelecekte bunu sağlayacağız.
10. Egemen Bey, uluslararası başarı için Türk startup'larına vereceğiniz temel tavsiyeler nelerdir?
a. Bugün istatistiki olarak her 100 yeni girişimden sadece 5’i hayatta kalıyor. Buradan yola çıkarak düşmeyeceklerini düşünmesinler, nasıl hızlı kalkacaklarına odaklansınlar. Bir boşluğu yakalayan her girişim sonunda başarılı olur, bakış açılarını bu yönde geniş ve ileriye yöneltsinler, yaratıcı olsunlar. Son olarak adanmışlık çok önemli. Girişiminize aşık değilseniz o işe girmeyin.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...