Dragos, üretim ve endüstriyel ekipmanlara yönelik kontrol sistemlerinin güvenliği konusunda uzmanlaşmış lider bir yazılım şirketidir. Yakın zamanda yapılan D Serisi turunda da başarıyla 74 milyon dolar topladı. WestCap liderliğindeki bu finansman turu, Dragos'un toplam toplanan sermayesini etkileyici bir şekilde 440 milyon dolara çıkarıyor! Şirketin para sonrası değerlemesi art arda ikinci yıldır değişmeden 1,7 milyar dolar seviyesinde kaldı. Bu yeni finansmanla Dragos, şu anda dünya çapında 400'e yakın kuruluş ve hükümetten oluşan müşteri tabanını daha da genişletmeyi planlıyor.
Dragos, CEO Robert Lee, Justin Cavinee ve Jon Lavender tarafından, Lee'nin ABD Hava Kuvvetleri'nde siber savaş operasyonları subayı olarak deneyiminden esinlenerek kuruldu. Şirketin öncelikli hedefi nedir peki? Özellikle elektrik, su, petrol, gaz ve kimya gibi sektörlerde faaliyet gösteren varlık sahiplerine ve operatörlerine, altyapılarını endüstriyel kontrol sistemlerini hedef alan tehdit aktörlerinden koruma konusunda yardımcı olmaktır.
İlginizi Çekebilir: Writer Inc. 100 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Dragos Fark Yaratıyor
Son veriler, endüstriyel kontrol sistemlerine yönelik saldırıların hem sıklığında hem de karmaşıklığında bir artış olduğunu ortaya koyuyor. Dragos'un rakibi Waterfall Security Solutions, 2022 yılında endüstriyel kontrol sistemlerine yönelik saldırılarda bir önceki yıla göre yüzde 140 artışla toplam 57 saldırı gerçekleştiğini bildirdi. Ayrıca, ABS Group tarafından yürütülen bir anket, kuruluşların yüzde 45'inin kontrol sistemlerine yönelik tehditleri "yüksek" olarak gördüğünü gösteriyor. İlave yüzde 15'lik bir kesimin de bunları "ciddi veya kritik" olarak değerlendirdiğini gösteriyor.
Endüstriyel siber güvenlik, kritik altyapının korunmasında hayati bir unsur olarak giderek daha fazla kabul görüyor. Sektör uzmanları, küresel endüstriyel siber güvenlik pazarının 2020'deki 3,3 milyar dolardan önemli bir artışla 2025 yılına kadar 10,2 milyar dolara çıkacağını öngörüyor.
Robert Lee, küresel olarak endüstriyel altyapı ortamlarını hedeflemek ve kontrol etmek için kötü aktörlerin siber saldırılardan nasıl yararlandığını vurguluyor. Daha önce "hava boşluklu" olarak kabul edilen endüstriyel kontrol sistemleri, BT ağlarıyla daha fazla birbirine bağlı hale geldi ve bu da onları siber tehditlere karşı duyarlı hale getirdi.
Dragos, bir kuruluşun varlıklarına ve iletişimlerine görünürlük sağlayan kapsamlı bir platform sunarak fark yaratıyor. Gelişmiş analitiği, tehditleri tespit eder, güvenlik açıklarını önceliklendirir. Saldırılara da yanıt vermek için taktikler sağlar.
Yakın zamanda Dragos için de belirtelim. Singapur hükümetinin siber güvenlik koluyla, ülkenin operasyonel teknolojisine ve kritik altyapısına yönelik siber saldırılara karşı savunmasına yardımcı olmak amacıyla üç yıllık bir anlaşma imzaladı.
Doğrudan anlaşmalar ve müşteri etkileşimlerinin yanı sıra Dragos, Dragos Küresel Ortak Programı olarak bilinen ortaklık programını geliştirmeye odaklanmıştır. Program, Dragos platformunun yeniden satışı, yönetimi ve dağıtımında yer alan iş ortaklarına, varlık keşfi ve tehdit tespit hizmetleri de dahil olmak üzere eğitim sağlıyor.
Robert Lee daha önce Dragos'un halka arz yoluyla halka açılma niyetini de ifade ederek şirketin bu adımı atmasının an meselesi olduğunu belirtmişti.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...