Eyes of Solar adlı akıllı güvenlik sistemi, güneş enerjisiyle çalışan bir sistemdir. Bu girişim, kitle fonlama turuna çıktı.
Sistem, güneş paneli sayesinde elektrik enerjisinin ulaşamadığı bölgelerde bile sorunsuz çalışabiliyor. Deprem gibi doğal afetlerde yaşanan iletişim, izleme, takip, güvenlik ve altyapı sorunlarına çözüm oluyor.
İlginizi Çekebilir: Dijital Pazarlama Yazılımı Wask, 2.4 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Eyes of Solar
Türkiye'de, cadde ve sokak aydınlatmalarında kent güvenlik- yönetim sistemleri için yılda yaklaşık 4 milyar dolar harcanıyor.
Şehir içi, şehirler arası yollarda aydınlatma ve güvenlik sistemleri bulunmuyor. Bu durum, deprem gibi doğal afetler sırasında iletişim problemlerine yol açıyor. Afet öncesi- sonrası izlemeyle takip süreçlerini de olumsuz etkiliyor.
Şebekeden bağımsız olan aydınlatma ve iletişim sistemlerinin yetersizliği, arama-kurtarma faaliyetlerinde yaşanan altyapı problemlerinin kaynağı haline geldi. Bunun sonucunda ekstra maliyetler oluşmaya başladı. Yenilenebilir enerji ile üretilen yapay zeka tabanlı yeni nesil güvenlik çözümlerinin değeri giderek artıyor.
Sistem; derin teknolojisi sayesinde elektrik ve veri tabanı altyapısına ihtiyaç duymadan çalışabiliyor. Bu sayede, en uzak noktalarda bile aydınlatma ve güvenlik sağlayabiliyor.
EHBA Teknoloji tarafından geliştirilen sistem, pazara güçlü bir giriş yaptı. Şu an hem ulusal hem de uluslararası alanda büyük bir firma olma hedefiyle finansman arayışına girdi.
Girişim; kitle fonlama platformu üzerinden olarak yatırım turuna çıktı. Paylarının %7'sinin arzı yoluyla 1.5 milyon TL fon talep ediyor. Şirket, yatırım turunu 27 Mayıs'a kadar sürdürecek.
Yatırım turunun başlangıç tarihi olan 28 Mart Salı günü saat 10.00'dır. 15 iş günü içinde EFT veya kredi kartıyla yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay verilecek.
Şirket, sistemin teknolojilerini kullanarak birçok alanda çözümler sunacak. Ayrıca Eyes of Solar gibi yenilikçi ürünler geliştirmeye devam edecek.
EHBA Teknoloji tarafından geliştirilen Eyes of Solar; fonlama sonrasında birebir müşteri ziyaretleri gerçekleştirecek. Böylelikle pazarlama ve tanıtım faaliyetlerini hızlandırmayı planlıyor.
Şirket; ekibini kademeli olarak güçlendirerek AR-GE çalışmalarına devam edecek. Global fuarlarda yer alarak sistemi yurt dışında tanıtmayı amaçlıyor. Bir taraftan da şirket; iç pazarda da kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yaparak ürünün tüm Türkiye'ye yayılmasını hedefliyor.
Uzun vadede borsaya kote olmayı hedefleyen girişim, orta vadede oluşabilecek exit fırsatlarını da değerlendirecek.
Girişim 2022 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nin İGA HUB - İTÜ çekirdek programında başarılı bir süreç yürüttü. Ayrıca diğer projeler arasında finale kalmayı başardı.
Girişim, 2022 Aralık ayında yapılan İTÜ-Çekirdek BigBang final sahnesinde 503 proje arasından ödül kazandı. 2023 Ocak ayında Bireysel Genç Girişimci (BiGG) programına da kabul edildi. Şirket, İTÜ-Çekirdek platformunun Kuluçka Girişim statüsüyle yoluna devam ediyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...