Franklin Templeton CEO’su Jenny Johnson’ın kişisel yatırımlarına dair raporlara göre, Bitcoin ve Ethereum’un yanı sıra Uniswap (UNI) ve SushiSwap (SUSHI) gibi kripto para birimlerine de yatırım yaptığı bildirildi.
İlginizi Çekebilir:Bitcoin Madenciliğinde Jack Dorsey Liderliğinde Yenilik Rüzgarları
'Genel Portföyüm İçin Küçük, Ancak Büyük Potansiyel Var!'
Cumartesi günü Fortune'a verdiği röportajda konuşan Jenny Johnson, bu yatırımların "genel portföyüm için küçük" olduğunu ifade etti. Bu durum, Johnson'ın kripto yatırımlarını kamuoyuna ilk kez açıkladığı an gibi görünüyor.
Bununla birlikte Johnson, NFT’lere pek ilgi göstermiyor. Olgun ve net mali getirisi olan yatırımları tercih ediyor.
“Yatırım yapacağım şeylerden finansal getiri bekliyorum çünkü başarı şansının daha yüksek olduğunu düşünüyorum. NFT’ler için bir pazar oluşabilir. Fakat hepsi başarılı olamayacak, her yatırım karlı olmayacak. Önemli olan doğru seçimler yapmak; başarılı olanlar kendini belli edecektir.”
Franklin Templeton, Spot Bitcoin Fonuna Başvuruda Bulundu
Franklin Templeton’ın yönetiminde 1,3 trilyon dolardan fazla varlık bulunuyor. Eylül ayında şirket, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na spot Bitcoin ETF'i için başvuruda bulundu. Ancak, SEC henüz spot Bitcoin ETF’ini onaylamış değil.
Jenny Johnson, düzenleyicinin böyle bir ürüne ne zaman onay verebileceği sorusuna, onay zaman çizelgesinin belirsiz olduğunu ve düzenleyicilerin en uygun yaklaşımı belirlemek için çalıştıklarını ifade etti. Johnson ayrıca, zaman geldiğinde onaylama konusunda hazır olacaklarını ve bu sürecin ne kadar sürebileceği konusunda belirli bir tahmin yapmanın zor olduğunu belirtti.
Franklin Templeton, blockchain teknolojisine aktif olarak ilgi gösteriyor ve uyguluyor. 2021’de tokenize edilmiş bir para piyasası fonu ve kripto odaklı ayrı yönetilen hesaplar başlattı. Aynı zamanda bir blokchain düğüm doğrulayıcısıdır.
Jenny Johnson, röportajda Franklin Templeton’ın kripto ve blockchain alanında büyük bir önem taşıdığını ifade etti.
Johnson, blokchain teknolojisinin özel piyasalardaki demokratikleşmeye katkı sağlayacağını söyledi.
“Bunun nedeni, teknolojinin işlemlerle ilgili sürtünme maliyetlerini ortadan kaldırmasıdır. Eğer işlemlerdeki sürtünmeyi azaltabilirseniz, operasyonel olarak zor olan varlıkların mülkiyetini daha kolay şekilde menkul kıymetleştirebilir veya parçalara ayırabilirsiniz. Bu sayede, işlemesi zor olan bu varlıkların mülkiyetini çok daha kolay bir şekilde oluşturabilir ve transfer edebilirsiniz.”
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...