Freelance çalışarak para kazanmanın yollarına değinmeden önce "Freelancer kimdir?" sorusunu cevaplamakta yarar var. Freelancer sözcüğü, Türkçe'de 'serbest çalışan' anlamına gelmektedir. Çalışanın ofis ortamına gereksinim duymadan işlerini uzaktan yönetebildiği bir çalışma şeklidir. Bu çalışma şekli, özellikle hepimizin evinde vakit geçirdiği bu dönemde daha da cazip hale gelmiştir. Yeteneklerimizi ve eğitimlerimizi değerlendirebildiğimiz freelance çalışma şeklinde, tam zamanlı işimizin yanı sıra ek işlerde de çalışabiliyoruz.
Metin Yazarlığı
Freelance çalışarak para kazanabileceğimiz işlerden biri metin yazarlığıdır. Metin yazarlığı, özellikle araştırma yapmayı ve bilgi birikimini paylaşmayı sevenler için oldukça uygun bir meslektir. Her meslekte olduğu gibi metin yazarlığında da bazı gereklilikler aranmaktadır. Metin yazarlığı yapmak isteyen bir kişi, dil bilgisi kurallarına son derece hakim olmalı ve elindeki bilgileri doğru bir şekilde aktarabilmelidir. Metin yazarlığı aynı zamanda sabırlı olmayı, sıkı ve düzenli çalışmayı gerektirir. Bu meslek grubu, yazılı iletişim ve reklamcılık devam ettikçe varlığını sürdürecektir. Bu yüzden yazarlık eğitimleri alarak hızlı bir şekilde iş bulmamız mümkündür.
Blog Açmak
İlgi alanlarınız doğrultusunda açtığınız bir blog, size birçok işin kapısını aralayabilir. Çalışırken keyif alacağınız bir ortam yaratması da cabası. Herhangi bir ilgi alanınızla ya da mesleğinizle ilgili birikiminizi aktarmaktan zevk alıyorsanız bu meslek tam size göre. Ayrıca ücretsiz blog siteleri üzerinden kendi blogunuzu da oluşturabilirsiniz.
Online Ders Vermek
Zamanımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz internette, sosyal medyayı takip etmek dışında yapabileceğimiz şeyler de var. Bunlardan biri sanal ortamda dersler vermektir. Freelance çalışarak uzmanlık alanınızla ilgili eğitimler verip para kazanabilirsiniz. Sözlü iletişiminize ve bilgi birikiminize güveniyorsanız online dersler sizin için doğru seçim olacaktır. Online platformlar sayesinde uzmanlık alanınızla ilgilenen insanlarla iletişim kurabilirsiniz.
Online Eğitmenlik
Online ders verme seçeneğiyle yakından ilişkili olan online eğitmenlik, hobilerinizi mesleğinize dönüştürmenize yardımcı olabilir. Aldığınız sertifikalar ve eğitimlerle taçlandırdığınız hobi ve uzmanlıklarınızı meraklılarıyla paylaşabilirsiniz. Örneğin yoga yapmayı çok seviyorsunuz ve bu konuda eğitimlere katıldınız. Bu durumu fırsata çevirip yoga severlere ulaşabilir, onlarla kaliteli vakit geçirirken para da kazanabilirsiniz. Benzer şekilde, stres yönetimi konusunda bir uzmanlığınız varsa ilgilenenlerle bilgilerinizi paylaştığınız eğitimler verebilirsiniz.
Online Danışmanlık
Müşteri Hizmetleri Temsilciliği
Bu iş grubu, müşterilerin sorularını cevaplamak, onların sorunlarına çözüm üretmek ve sipariş almak gibi konularla ilgilenir. Uzaktan çalışmayı tercih edenlerin seveceği türden bir iştir. Gerekli becerilere ve eğitimlere sahipseniz iş bulma olasılığınız oldukça fazladır. Problem çözme, iyi iletişim kurma gibi kabiliyetlerinizin olduğunu düşünüyorsanız müşteri hizmetleri temsilciliği tam size göre.
Dijital Programcılık
Freelance işler arasında en kazançlısı olan programcılık; web geliştiriciliği, yazılım geliştiriciliği ve veri bilimciliği gibi çeşitli kollarda ihtiyaç duyulan bir meslek grubudur. Programcılıkta belli başlı programlama dillerine yoğunlaşmak başarının anahtarı olacaktır. Java, C++, Python ve PHP gibi programlama dillerine hakim olmanız sizi rakiplerinizin önüne taşıyacaktır.
Web Site Tasarımcılığı
İnternet hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğundan web sitesi tasarımcılığı popüler meslekler arasında geliyor. Web siteleri hakkında tecrübe ve bilgi sahibiyseniz bu iş sizin için biçilmiş kaftan olabilir. Web sitesi tasarlarken genel olarak web sitesinin kullanılabilirliğine ve görünüşüne odaklanmanız gerekmektedir. Bu işte başarılı olmak istiyorsanız yaratıcı ve teknik konularda tecrübeli olmanız beklenmektedir. İletişimde olduğunuz müşterilerle fikir alışverişinde bulunmanız, tasarlayacağınız web sitesini bir ürün olarak görüp siteyi daha kullanışlı ve göz alıcı hale getirmeniz gerekmektedir. Bu gereklilikleri karşılayabilmeniz için Dreamweaver, Figma, Photoshop ve FlowMapp gibi tasarım programlarına hakim olmanız şarttır. Aynı zamanda JavaScript, CSS, HTML gibi kodlama dillerini ve WordPress veya Joomla gibi programlar aracılığıyla site kurmayı bilmeniz gerekir. Ek olarak hızlı çalışmayı, iyi proje yönetimini ve iyi iletişimi kendinize görev edinmelisiniz.
Grafik Tasarımcılığı
Tasarımın her alanda bir gereksinim olduğu günümüzde grafik tasarımcısı olmak size birçok fırsat sunabilir. Üstün yaratıcılığınız, teknik yeterliliğiniz ve sanatsal perspektifiniz var ise bu işi gelir kapısı olarak görebilirsiniz. İnsanların işlerini çoğunlukla dijital ortamdan hallettiği günümüzde bu işten çeşitli fırsatlar elde edebilirsiniz. Adobe Illustrator ve Sketch gibi temel tasarım araçlarına hakim olmanız durumunda işiniz kolaylaşacaktır. Tasarımlarınızda renk uyumlarına dikkat etmeniz ve bir kompozisyonun temel unsurlarını benimsemeniz sizi diğerlerinden farklı kılacaktır.
Veri Girişi
Veri girişi olarak bilinen bu meslek grubu, oldukça geniş bir yelpazede karşımıza çıkar. Bunların arasından sekreterlik, transkripsiyon, yazmanlık ve kodlama gibi çeşitli işler edinebilirsiniz. Bu alanların tümünde klavye kullanma kabiliyetiniz en önemli noktadır. Yabancı dilinizin iyi olması bu işte sizi bir adım öne taşıyabilir ve daha başarılı olmanıza yardımcı olabilir. Bu alanlarda öncelikle temel veri işleme programları kullanılarak veri tabanında bilgi güncellenir. Detay odaklı bir kişiyseniz bu alanlarda başarıyı yakalayabilirsiniz.
Sosyal Medya Yöneticiliği
Günümüzün çoğunu sosy
Çevirmenlik
Yeni diller öğrenmek, yabancı kaynaklardan yararlanmak hobilerinizin arasındaysa, bu iş sizin için çok uygun. Yabancı dillerdeki yetkinliğinize güveniyor ve çeviri yapabiliyorsanız bu işten para kazanmanız mümkün.
Video Yazı Editörlüğü
Video editlemek konusunda tecrübeli olduğunuzu düşünüyorsanız bu iş kolunuza altın bilezik olacaktır. Ham video ve yazıları düzenlemek size para kazandırabilir. Aldığınız eğitimlerin yanında deneyiminiz de varsa bu işte tercih edilen isimlerden olabilirsiniz. İşvereninizle devamlı iletişim halinde olursanız işiniz daha da kolaylaşacaktır. Bu iş için Frame.io, Shotgun Software ve LookAt gibi programları kullanmayı bilmeniz gerekir.
Sanal Asistanlık
Küçük ve büyük ölçekli işletmelerin internette fazlasıyla aktif olması sizin tecrübelerinizle birleşince çalıştığınız firmaya başka bir boyut kazandırabilirsiniz. Bu alanda çalışanların bazı idari görevleri yerine getirmeleri beklenmektedir. Çoğunlukla iş bölümü içeren sanal asistanlık, muhasebecilik, tutanak tutma, rapor yazma ve e-posta alışverişini sağlıklı ve dinamik hale getirme görevlerinde aktif olmanız işe kolay adapte olmanızı sağlayabilir.
Kaynak: hostinger.web.tr
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...