StartupTeknoloji olarak haftanın öne çıkan yatırım haberlerini sizlerle buluşturuyoruz. #top10 serisiyle başladığımız haberleri sizlere sunmadan önce çayınız/kahveniz hazır mı? Eğer hazırsanız sizleri 4 Aralık - 9 Aralık tarihleri arasındaki #top10 yatırım haberleri ile baş başa bırakıyorum.
İlginizi Çekebilir: L-Event Akademi "Yapay Zeka Çağında E-Ticaret" Etkinliği 23 Aralık'ta
İşte Haftanın Öne Çıkan Yatırımları
DinamikCRM, 2.5 Milyon TL Hedefle Çıktığı Kitlesel Fonlama Yatırım Turunda %108 Başarı ile Turu Tamamladı
DinamikCRM, Fongogo platformu üzerinden düzenlediği kitlesel fonlama kampanyasında 54 milyon değerleme üzerinden 200’ün üzerinde yatırımcının katılımıyla 2.740.298 TL tutarında yatırım alarak ilk turunu %108 başarı oranıyla tamamladı.
Farklı iş süreçlerini bulut üzerinde tek bir web platform altında toplayarak kullanımı kolay bir arayüz üzerinden sunan yerli CRM girişimi DinamikCRM; 54 milyon değerlemeyle çıktığı yatırım turuna, aralarında Fongogo Ventures GSYF ve Haxr Ventures’ın da bulunduğu 200’ün üzerinde kurumsal ve melek yatırımcıdan toplamda 2.740,298 TL’lik yatırım alarak turunu başarıyla tamamladı.
DinamikCRM, 2023 hedefleri olan 1.500 tekil kullanıcıyı ve 300’den fazla çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmayı kullanıcı havuzunda barındırmaktadır. %100 yerli girişim olan DinamikCRM’in kitle fonlama kampanyasını tercih etmesinde en önemli neden; mevcut kullanıcılarının DinamikCRM yatırımcısı olma fırsatını yakalaması ile birlikte, yatırımcılarının da iş süreçlerini uçtan uca tek platform üzerinden yönetebilecekleri gelişmiş bir yazılıma sahip olmasıdır.
Üretimde Kalite Kontrolü Sağlayan Oxodes, 110 Bin Dolar Yatırım Aldı
Oxodes, hibrid konum kontrol teknolojisi sayesinde üretim tesislerindeki kalite kontrol ve montaj hatalarını gerçek zamanlı olarak tespit edebilen bir girişim olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Otomotiv, beyaz eşya, havacılık ve yan sanayi gibi sektörlerde üretim yapan şirketlere yüksek hassasiyet ve doğrulukla çalışan çözümler sunan Oxodes, Arz Portföy’ün Bilişim Vadisi ile iş birliği yaptığı 4. Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan 110 bin dolar yatırım aldı.
Boğaziçi Ventures’tan Oyun Sektörüne Yeni Yatırım: Frozen Pawn
2023 yılının son çeyreğini farklı dikeylere yaptığı yatırımlar ile kapatmaya hazırlanan Türkiye’nin yenilikçi girişim sermayesi şirketi Boğaziçi Ventures yeni oyun yatırımı Frozen Pawn’ı duyurdu.
Türkiye'nin öncü yatırım şirketlerinden Boğaziçi Ventures, teknoloji ve girişimcilik dünyasına katkılarını oyun sektöründe faaliyet gösteren Frozen Pawn'a yaptığı yatırım ile sürdürüyor. BV Growth fonu aracılığıyla gerçekleştirilen bu yatırım, Frozen Pawn'ın global pazarda genişleme potansiyelini ve sağlam iş modelini destekleyerek, yetenekli ekibinin uluslararası başarısını hızlandırmayı hedefliyor.
Opal Security, 22 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Yeni nesil kimlik güvenliği ve erişim yönetimi şirketi Opal Security, mevcut yatırımcılar Greylock ve Box Group'un katılımıyla Battery Ventures liderliğindeki 22 milyon dolarlık B Serisi finansmanını duyurdu. Tur, Opal Security'nin bugüne kadarki toplam fonunu da 32 milyon dolara çıkardı.
Opal Security'nin 2022 Serisi A finansmanından bu yana şirket, gelirinde nasıl bir artış elde etti? Kimlik güvenliği ürünlerine yönelik yoğun kurumsal talebin etkisiyle kimlik erişim yönetimi çözümleri paketinin yıllık yinelenen gelirinde 4 kat artış elde etti. Opal Security için belirtelim. Bu yeni finansman turuyla küresel ekibini genişletecek. Kurumsal müşteri desteğini de ölçeklendirecek. Kimlik riskini de ortadan kaldırmak için yeni bir görselleştirme paketi ve yapay zeka araçları da dahil olmak üzere yeni ürün geliştirmeyi hızlandıracak.
Yerli Fintech Girişimi Fingate.io Yatırım Aldı
Yerli girişim Fingate.io, servis Bankacılığı (BaaS) ve açık bankacılık alanlarında servisler üretiyor. Fingate.io tarafından aktarılan bilgilere göre girişim 12 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Fingate.io'nun 12 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım turuna, Alper Çetinkaya ve İGSAŞ katıldı. Bu arada Fingate.io, üç yıl önce Alper Akcan, Tolga Ulutaş ve Emre Hayretçi tarafından kuruldu.
Vast Data, E Serisi Finansman Turunu Tamamladı
Yapay zeka (AI) veri platformu şirketi Vast Data, E Serisi finansmanda 118 milyon dolar sağladı. Değerlemesini de neredeyse üç katına çıkararak 9,1 milyar dolara çıkardı. Finansman turunu Fidelity Management & Research Co. yönetti. New Enterprise Associates (NEA), Bond Capital ve Drive Capital da katıldı.
Veri Gizliliği Alanına Odaklanan Mine, 30 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Veri gizliliği piyasasını altüst eden öncü şirket Mine; Battery Ventures ve PayPal Ventures'ın ortak liderliğinde Nationwide Ventures'ın önemli yatırımlarıyla Saban dahil tüm mevcut yatırımcıların katılımıyla B Serisi finansmanla 30 milyon dolar topladı. Mine'ın dünya çapındaki şirketler için veri gizliliği ve yönetişim yönetimini yeniden tanımlama misyonunu ilerleterek, şirketlerin verileri üzerinde daha iyi kontrol sahibi olmalarını sağlayacak. Aynı zamanda da gönül rahatlığı için mevzuata uygunluk süreçlerini basitleştirmelerini sağlayacak.
Bu yatırımla şirket, B2B kurumsal sınıf ürünü MineOS'u ölçeklendirecek. MineOS, gelişmiş yapay zeka teknolojisiyle kusursuz bir şekilde entegre olan sezgisel, kodsuz deneyimiyle öne çıkıyor.
Pragmatic Semiconductor, 182 Milyon Sterlin Yatırım Aldı
Yarı iletken sektörünün liderlerinden biri olmak isteyen Pragmatic Semiconductor, esnek entegre devre teknolojisi için Seri D turunda 182 milyon sterlin yatırım aldı. Tur, Catalyst ve UK Infrastructure Bank tarafından yönetildi. Nothern Gritstone, Latitude, MVolution Partners, British Patient Capital, Cambridge Innovation Capital ve Prosperity7 Ventures katıldı.
Pragmatic Semiconductor, küresel sorunları çözen ürünler tasarlayan ve üreterek dünya sorunlarını çözmeyi hedefliyor. Ambalaj ve giyim gibi ürünlerde kullanılmak üzere insan saçından daha ince, üretimi silikon çiplerden daha ucuz ve hızlı olan mikroçipler geliştiriyor. Geleneksel silikonlu çip üretimine göre daha düşük karbon ayak izi bırakan Pragmatic için belirtelim. Ekonomik ve sürdürülebilirlik hedeflerini destekleyerek geri dönüştürülebilir çipler üretiyor.
Siber Güvenlik Platformu ArmorCode Yatırım Aldı
Uygulama Güvenliği Duruş Yönetimi (ASPM) ve Risk Tabanlı Güvenlik Açığı Yönetimi (RBVM) alanında lider olan ArmorCode, şirketlerin güvenli yazılımları hızlı ve geniş ölçekte sunmalarına yardımcı olma misyonunu ilerletmek için 40 milyon dolarlık öncelikli B Serisi turunu kapattığını duyurdu. Önde gelen girişim şirketi HighlandX, NGP Capital'in yanı sıra mevcut yatırımcılar Ballistic Ventures, Sierra Ventures ve Cervin Ventures'ın katılımıyla tura liderlik etti.
Finansman, ArmorCode'un müşteri tabanının yüzde 25'ini oluşturan Fortune 500 şirketleri ile yıldan yıla yüzde 400'den fazla gelir artışı da dahil olmak üzere önemli bir büyüme kaydettiği yılın ardından geldi.
Robot Teknolojisine Odaklanan EndoQuest, 42 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Özel bir tıbbi cihaz şirketi ve yenilikçi endolüminal robot teknolojilerinin geliştirilmesinde öncü lider olan EndoQuest Robotics, 42 milyon dolarlık C-1 tercihli finansman turunun başarıyla tamamlandığını duyurdu. Bu stratejik finansman, minimal invaziv prosedürleri dönüştürmeyi amaçlayan çığır açan esnek endoluminal robotunun ilerlemesini hızlandıracak.
Finansman turu için belirtelim. Şirketin eski yatırımcıları CE Ventures Limited ve McNair Interests Ltd. ile yeni yatırımcı Puma Venture Capital LLC tarafından yönetildi. Bu önemli yatırım, EndoQuest'in en son robot teknolojisi aracılığıyla endolüminal prosedürlerde devrim yaratma vizyonuna verilen güçlü güveni yansıtıyor. Yeni edinilen sermaye, daha fazla araştırma ve geliştirme, düzenleyici kilometre taşları, ticarileştirme çabaları ve şirketin esnek endolüminal robotik alanındaki lider konumunun güçlendirilmesi de dahil olmak üzere önemli girişimlerin yönlendirilmesinde etkili olacak.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...