StartupTeknoloji olarak haftanın öne çıkan yatırım haberlerini sizlerle buluşturuyoruz. #top10 serisiyle başladığımız haberleri sizlere sunmadan önce çayınız/kahveniz hazır mı? Eğer hazırsanız sizleri 1 Ocak - 6 Ocak tarihleri arasındaki #top10 yatırım haberleri ile baş başa bırakıyorum.
İlginizi Çekebilir: B2B Pazarlama Nedir? B2B Pazarlama Stratejisi Nasıl Oluşturulur?
İşte Haftanın Öne Çıkan Yatırımları
egaranti, Startup Burada Üzerinden Çıktığı Tohum Yatırım Turunda 18 Milyon TL Yatırım Aldı
Garanti belgelerini dijitalleştiren egaranti, Startup Burada üzerinden çıktığı tohum yatırım turunda 18 milyon TL yatırım aldı. Startup Burada platformunda ikinci kez yatırım turuna çıkan egaranti, tohum yatırım turunu başarıyla tamamladı.
2021 yılında Kamil Kınacı, Sinan Peksoy ve Faruk Yılmaz tarafından kurulan egaranti, markalarla anlaşarak tüketicilerin satın aldıkları ürünlerin garanti belgelerini tek bir panelden yönetmelerini sağlıyor. Tüketiciler, garantiye ürün gönderebiliyor, servise talep açabiliyor ve ek hizmetlere erişebiliyor. Markalar ise toptan ve bayiler aracılığıyla satılan müşteri verilerini tek bir yerden yönetip satış sonrasında pazarlama faaliyetlerinde bulunabiliyor; ayrıca ek garanti, yedek parça gibi ürünlerin satışlarını kolayca gerçekleştirip gelir elde ediyor. Ayrıca girişimin getirdiği sosyal faydalar arasında garanti belgelerin dijitalleştirerek aylık binlerce ağacın kesilmesine engel olunuyor.
egaranti, ilk yatırım turunda yatırımcılarına 2023 yılı için verdiği hedefleri de yılın yedince ayında başarıyla tamamlamıştı. Yıl sonunda 340.000 kullanıcının üzerine çıkan egaranti, dolar bazında ciro hedefini ise 2 katıyla tamamladı.
Yapay Zeka Destekli Influencer Marketing Platformu Geeklyzer, 42.5 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı
Influencer Marketing’in gerçek gücünü keşfettiren big data platformu “GEEKLYZER”, ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı öncülüğünde iş dünyasının önde gelen Melek Yatırımcılarından 42.5 Milyon TL değerleme üzerinden ilk tur yatırımını aldı. ŞirketOrtağım Ağı Üyelerinden Melek Yatırımcı Burçak Güldoğan ise girişimin Lider Yatırımcılığını yürütecek.
Influencer Marketing ve Social Monitoring çözümlerini birleştirmesi sayesinde markaların yenilikçi perspektifler kazanmasını mümkün kılan Geeklyzer, bu yeniliklere bahsedilme takibi ve etki gücü, performans kıyas raporları ve doğru influencer seçimi gibi örnekler verilebilir.
KWORKS’23 Hızlandırma Programı mezunlarından olan Geeklyzer’ın iki ana temel özelliği bulunmakta. Birincisi, eksiksiz bahsedilme takibi ve performans verimliliği kıyası özellikleri ile sektördeki en önemli eksikliklerden benchmark raporlarını ulaşılabilir kılar. İkincisi, influencer analizleri ve influencer paylaşım geçmişi gibi özellikleri sayesinde markalara en uygun influencer seçimine olanak tanır.
Yerli Girişim Exar, 2,4 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı
Exar,artırılmış ve sanal gerçeklik odaklı çözümler geliştiren yerli bir girişim olarak karşımıza çıkmaktadır. Edinilen bilgiye göre de, 2,4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Exar'ın yatırımı için belirtelim. Actonn VC, Soner Babüroğlu ve Ozan Kozan'dan geldi.
Alınan yatırım için ekleyelim. Exar'ın Ar-Ge faaliyetlerini güçlendirmenin yanı sıra şirketin yurt dışı pazarlarda büyümesi için de kullanılacak.
Exar, 2022 yılında Emir Coşkun, Hasan Koyuncu ve Murathan Demirci tarafından kuruldu. Odağına artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerini aldığını da belirtelim. Exar'ın sundukları arasında yer alanları açıklayalım. Sanal fabrika turları, uzaktan yönetilebilen teknik/mekanik operasyonlar, CAD senkronizasyonlu sanal ürün deneyimleme araçları ve artırılmış gerçeklik destekli görsel simülasyonları yer alıyor. Sadece artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileriyle sınırlı kalmayan Exar, yapay zeka odaklı çözümler de geliştiriyor.
Yerli Dijital Anahtar Girişimi Newky Yatırım Aldı
Yerli dijital anahtar girişimi Newky yatırım aldı. Arz Portföy, Bilişim Vadisi iş birliğiyle faaliyete geçirilen 4. Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile yerli girişim Newky'ye yatırım yaptı.
Newky hakkında ne biliyoruz peki? Patentli IOT cihazı ve uygulaması üzerinden kullanıcının biyometrik verileri ile cep telefonunu güvenli dijital anahtara dönüştürerek araç, kapı, cihaz ve dosyalarla eşleştirip kullanıma erişim izni sağlıyor. Bu sayede araçlar için belirtelim. Kapılar, cihazlar ve dosyalar gibi birçok alana güvenli erişim olanağı sunuyor.
Girişim, geliştirdiği çözümler ile günlük yaşamı daha güvenli ve pratik hale getirmeyi hedefliyor. Aldığı yatırım ile de büyümesine hız kazandırmayı hedefliyor.
Figopara ve İş Bankası’ndan Stratejik İş Birliği
Ticari işletmelerin finansman süreçlerini yönetebileceği ana platform olma yolunda ilerleyen Figopara, İş Bankası'nın iştiraki Softtech'in açık bankacılık ürünleri TekCep ve TekPOS’u satın aldı. Bu satın almayla Figopara’nın ticari müşterileri fatura verilerinin yanı sıra bankacılık verilerini de görerek, nakit akışlarını doğru şekilde yönetebilecek. Ayrıca kredi limitlerini en güncel veri ile anlık olarak tespit edebilecek.
İşletmelerin finansal yönetimini destekleyen ve sağlıklı nakit akışına sahip olmasına aracılık eden yeni nesil finans platformu Figopara, artık açık bankacılık hizmeti de sunacak. İş Bankası iştiraki Softtech’in geliştirdiği ve İş Bankası'nın kullanmakta olduğu TekCep ve TekPOS gibi açık bankacılık ürünlerini ekibiyle birlikte bünyesine dahil eden Figopara, kurduğu Figo Ödeme Kuruluşu AŞ ile Merkez Bankası’na lisans başvurusunda bulundu. Figopara, Merkez Bankası’ndan ödeme şirketi başvurusuna onay çıkana kadarise alacağı temsilcilik ile işletmelere açık bankacılık hizmetini sunmaya başlayacak.
Figopara, ticari işletmelerin anlık fatura bilgileri üzerinden skorlama yaparken, bu yeni satın alma ile algoritmasını geliştirerek skorlama noktasında fark yaratabilecek bilgiler sağlayacak. Ayrıca ticari işletmelerin farklı bankalardaki ticari hesaplarını, hesap hareketlerini ve birden fazla bankadaki POS hareketlerini tek bir ekrandan gösterecek.
Robin AI, 26 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Hukuk sektöründe, üretken yapay zekaya yönelik talep hızla artıyor. Yapay zeka destekli yasal yardımcı pilot Robin AI, 26 milyon dolar yeni fon topladığını duyurdu. B Serisi turu, merkezi Singapur'da bulunan küresel bir yatırım şirketi olan Temasek tarafından yönetiliyor. Diğer yatırımcılar arasında QuantumLight, Plural ve AFG Partners yer alıyor.
Robin AI hakkında ne biliyoruz peki? 2019 yılında Clifford Chance'de avukat olan Richard Robinson ve Imperial College'da makine öğrenimi araştırma bilimcisi olan James Clough tarafından kuruldu. Sözleşme taslağı hazırlama ve müzakere sürecini otomatikleştirmek ve hızlandırmanın yanı sıra basit arama yoluyla tüm sözleşme havuzlarından bilgi çıkarmak için üretken yapay zekanın gücünden yararlanıyor.
Bir Microsoft Word eklentisi olarak sunulan yasal yardımcı pilotu, sözleşmelerin incelenmesi için gereken süreyi yüzde 85 oranında kısaltarak işletmelerin hukuk ekiplerinin daha hızlı hareket etmesine, paradan tasarruf etmesine ve sonuçta zamanlarını da daha stratejik bir şekilde harcamasına olanak tanıyor.
Apollo Therapeutics, 33.5 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Merkezi Cambridge'de bulunan ve biyofarmasötik alanında faaliyet gösteren bir girişim olan Apollo Therapeutics, yatırım aldı. Aralık ayında C Serisi turunun ikinci kapanışını ek 33,5 milyon dolar ile tamamladı. Bununla birlikte şirketin topladığı toplam fon 260 milyon doları buluyor.
Tur, Patient Square Capital tarafından yönetildi. M&G plc ve ABD'nin en büyük kamu emeklilik planlarından ikisi de dahil çok sayıda yeni yatırımcının ve Rock Springs Capital dahil mevcut yatırımcıların katılımıyla gerçekleşti.
Apollo Therapeutics; yeni fonları, klinik geliştirme yoluyla boru hattı programlarını ilerletmek için kullanmayı planlıyor. Aynı zamanda ortak kurumlarında yapılan temel tıbbi araştırmalardaki atılımlara dayalı da ilaç keşfi ve geliştirme faaliyetleri için ek fon sağlamak için kullanmayı planlıyor. Buna ek olarak, sıkı seçim kriterlerini karşılayan ek klinik aşama programlarını lisanslayacak veya satın alacak.
B2Metric, Simya VC Liderliğinde 1,25 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Markaların kullanıcı davranış verilerini yapay zekâ ve makine öğrenme teknolojileriyle anlamlandırarak, tahmine ve içgörülere dayalı eylem planları oluşturan B2Metric, Simya VC’nin liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 1,25 milyon dolar yatırım aldı.
Yatırım turuna Simya VC’nin yanında Maxis Yenilikçi GSYF, Inveo Ventures, 100. Yıl Girişim Sermayesi, TT Ventures GSYF, Mindvest GSYF, Ethaum Venture Partners, Leap Investment ve Arman Erman katıldı. B2Metric, aldığı bu yatırımla globale açılmayı ve satış gelirini 3 katına çıkarmayı hedefliyor.
Türkiye’nin ilk kurumsal girişim sermayesi fonu 212’nin, erken aşama girişimlere yatırım yapma hedefi doğrultusunda Neo Portföy ve dünyanın en iyi hızlandırma programlarından biri olan Alchemist Accelerator ile beraber hayata geçirdiği Simya VC, girişimlerin yolculuğunu desteklemeyi sürdürüyor. Yapay zekâ destekli veri analitiği platformu olarak pazarlama ve büyüme, müşteri ilişkileri yönetimi, müşteri başarısı ve veri analitiği ekiplerine kullanıcı trendlerini, müşteri davranışlarını daha iyi anlama imkânı sunan B2Metric, Simya VC’nin liderliğinde gerçekleşen yatırım turunu 1,25 milyon dolar yatırım ile tamamladı.
Perplexity AI, 73,6 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Yapay zeka girişimi Perplexity, 4 Ocak'ta bir dizi kilometre taşı ve güncelleme duyurdu. Haberin öne çıkanı, şirketin 73,6 milyon dolar toplayan B Serisini başarıyla tamamlamasıydı. Bağış toplama, yatırım portföyünde Coinbase ve Robinhood gibi çok sayıda kripto ve fintech şirketinin yer aldığı IVP tarafından yönetildi.
A Serisi yatırımcıları NEA, Elad Gil, Nat Friedman ve Databricks' de katıldı. Ayrıca Nvidia ve Jeff Bezos'un (Bezos Expeditions Fonu aracılığıyla) yeni yatırımlarını da içeriyordu. TechCrunch, B Serisi bağış toplamanın 520 milyon dolarlık bir değerlemeyle gerçekleştiğini belirtti. Perplexity'ye göre bugüne kadar 100 milyon dolar topladı.
Şirketin CEO'su Aravind Srinivas, OpenAI için araştırma bilimcisi olarak çalışmadan önce daha önce DeepMind, Google ve OpenAI'de staj yapmıştı. Perplexity'nin baş teknoloji sorumlusu Denis Yarats, LinkedIn sayfalarına göre Facebook ve Microsoft'ta çalışıyordu.
Radionetics Oncology, 52.5 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Radionetics Oncology, Inc., çok çeşitli onkoloji endikasyonlarının tedavisi için yeni ajanların keşfi ve geliştirilmesine odaklanan klinik aşamada bir radyofarmasötik şirketidir. Aktarılan bilgiye göre de, 52,5 milyon dolarlık A Serisi finansmanın tamamlandığını duyurdu. Tur, Frazier Life Sciences, 5AM Ventures ve yeni yatırımcı DCVC Bio tarafından Crinetics Pharmaceuticals ve GordonMD Global Investments'ın katılımıyla yönetildi.
Bugüne kadar da toplanan toplam 82,5 milyon dolara ulaştı. Radionetics, elde ettiği geliri, geniş bir kanser yelpazesinin tedavisi için yeni G-protein bağlı reseptörleri (GPCR'ler) hedef alan güçlü, küçük moleküllü radyofarmasötiklerden oluşan hattını ilerletmek için kullanmayı planlıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...