Girişimcilik, günümüzün trend konuları arasında yer alıyor. Girişimcilik, dijital mecralarla birlikte hayatımızın bir parçası haline geldi. Risk alarak, kazanç sağlama amacıyla kendi işini kuran kişilere girişimci adını veriyoruz. Teknolojinin inanılmaz şekilde gelişmesi ve finansal konuların çeşitlilik kazanmasıyla birlikte bu kavramında önü açıldı. Girişimciliğin popülerleşmesiyle pek konuda merak edilir hale geldi. “Girişimcilik geliştirilebilir mi”, “girişimcilik kursları işe yarar mı” gibi sorular gündemi meşgul etmeye başladı. Özellikle kendi işini kurma hayali insanların kafasında kavramla ilgili soru işaretleri oluşmaya başladı. Yazımızda bahsettiğimiz tüm sorulara yanıt bulmaya çalışacağız. İşte detaylar!
İlginizi Çekebilir: Kassa 100 Bin Dolar Yatırım Aldı!
Girişimcilik Nasıl Geliştirilir?
“Girişimcilik”, toplumun geneli tarafından doğuştan gelen bir yetenek olarak ifade ediliyor. Fakat bu görüş tamamen yanlış. Çünkü girişimcilikte birkaç faktörün yerine getirilmesiyle geliştirilebilir. Girişimci ruhun geliştirilmesinde rol oynayan faktörleri şöyle sıralayabiliriz:
Sosyal İlişkilerinizi Güçlendirin
Girişimciliğin olmazsa olmaz unsuru sosyal ilişkilerin güçlü olmasıdır. Girişimci olma hayali olanların mutlaka iletişim becerilerini geliştirmeleri gerekiyor. Sosyalleşme yönünden sorun yaşayan insanlar, network adını verdiğimiz iş ağı genişletme noktasında çok zorlanacaklar. Böyle bir durumda marka ve işletmenin tanıtımını da olumsuz etkiler.
Öğrenmeyi Hayatınızın Parçası Haline Getirin
Girişimciliğin geliştirilmesini sağlayan diğer bir kuralsa, öğrenmeyi sevmektir. Öğrenmeyi yaşamının parçası haline getirenler hedeflerine eninde sonunda ulaşırlar. Her daim yeni bilgiler öğrenmek için yaşamınızda hareket edin. Dijital platformlardaki gelişmeleri aksatmadan takip etmenizi tavsiye ediyoruz. Yeni bilgileri yaşamınıza dahil ederek, kuracağınız işte onları kullanabilirsiniz. Öğrenilen her bilgi aslında bir işin kurulmasına gebe olabilir.
İş Kurun
Tecrübe insanlar için vazgeçilmez kavramdır. Girişimci olabilmek için risk alarak kendi işinizi kurun. Burada başarılı olup olmadığınız önemli değil. Önemli olan unsur, edindiğiniz tecrübedir. İlk işinizde başarısız olabilirsiniz. Başarısız olmanız gayet doğal. Başarısızlık sonucunda elde ettiğiniz tecrübeleri yeni işinizde çok güzel kullanabilirsiniz. Ayrıca iş kurarken çok büyük yatırımlar yapmanıza da gerek yok. Sadece kendinize ait işi kurduktan sonra nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini öğrenmeniz yeterli olacak.
Yöneticilik Yapın
Herhangi bir sosyal projede, iş yerinde ve projelerde küçük büyük fark etmeksizin yönetici olmak için aday olun. Projelerin oluşturma süreçlerini öğrenmek, ekibinizi yönetmek girişimcilik yolunda size büyük katkılar sağlayacak.
Başka İşlerde Çalışın
İş yaşamında deneyim kazanma çok önemlidir. Girişimciliğe adım atmadan önce mutlaka bir iş tecrübeniz olsun. Başkasının işinde edindiğiniz tecrübeler, kendi işinizde çok işe yarayacak.
Birçok Girişimle İlgili Bilgi Edinin
Girişimcilikte gerekli olan network’ü genişletmek için birçok iş koluyla ilgili bilgi edinin. Farklı farklı sektörlerde edindiğiniz bilgilerle ileride büyük başarılara imza atabilirsiniz.
Bütçe Yönetimi Yapın
Bütçe yönetimi yaparak ileride kuracağınız işte harcamaları kontrol altına alabilirsiniz. Harcamalarla ilgili dikkatli davranmanız işinizin uzun vadeli olmasını sağlayacaktır.
Satış ile İlgili Deneyim Edinin
Satış konusunda kendinizi geliştirmek için çalışın. Örneğin; satış departmanında bir işe girerek oranın çalışma prensibini öğrenin. Özellikle tüketici profilini öğrenmek için satış departmanı sizin için çok iyi olacaktır. Fiyat politikası oluşturmadan tutunda pazarlığa kadar satış departmanına ait tüm unsurları deneyimleyebilirsiniz.
Hedefe Ulaşmak İçin Çeşit Çeşit Yol Haritaları Oluşturun
Girişimcilik geliştirme noktasında birden çok yol haritası oluşturarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Fırsatları kaçırmamak için birden fazla konuyla alakalı çalışmalar yapınız.
İlginizi Çekebilir: Beam Impact Tüketici Harcamaları için 13,3 Milyon Dolar Yatırım Aldı!
Girişimcilik Kursları İşe Yarar mı?
Girişimcilik kursları; iş kurma noktasında kişinin büyük yardımcısıdır. Girişimciliğin geliştirilmesinde; sosyal çevreyle eğitimin önemli rolü vardır. Girişimcilik kurslarında girişimciliğe dair teorik bilgiler verilir. Bu kursların kazanımlarını şöyle sıralayabiliriz:
Girişimcilikle ilgili kurslara katılmadan mutlaka kendinizi tanıyıp, ne istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Katılımcı temel girişimcilik becerilerine yönelik bu kurslarda bilgi sahibi olurlar. Kurslardan edinilen bilgilerin iş hayatına aktarılmasıysa katılımcının kendini geliştirmesine bağlıdır.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...