Türkiye'de girişimcilik ekosistemi yeni başarılara ev sahipliği yaparken girişimcilik sektörüne karşı bir ilgi ve istek oluştu. Değişen üretim ve tüketim davranışlarına karşı emin adımlarla inovatif fikirler üretmemiz oldukça kolay hale geldi. Bu durum girişimcilik tarafında yeni kapılar ve yeni istihdamlar açılmasını neden oldu. Girişimcilik konusundaki akıllarda oluşan başlıkları sizin için derledik.
İlginizi Çekebilir: Temiz Çamaşırları Ayağınıza Getiren Girişim YıkaGel
Girişimcilik Nedir?
Girişimcilik mal veya hizmet üretmek için tüm faktörlerin bir araya gelmesidir. Belirli bir sermaye yatırılarak kâr için risk alan kişiye girişimci denir. Herkes girişimci olabilir. Ev hanımı, öğrenci, bir şirket çalışanı bile girişimci olabilir önemli olan hedeflediğin şeylere ulaşabilme ve kişiliğini tanıyarak bir girişimde bulunmaktır.
Girişimcilik Meslek Midir?
Girişimciler sermaye, fikir, yetenek ve vizyon sahibi insanlardır ve mesleklerinin gerektirdiği tüm özellikleri tam anlamıyla yerine getirirler. Günümüzde girişimciler finans alanındaki bilgilerini ve iş zekasını birleştirebilen kişilerdir. Kimi bu bilgilerini teknoloji üzerine kullanır. Örneğin; kimileri bu becerilerini bir web sitesi girişimi olarak açığa çıkarırken kimileri teknolojik bir alet üzerinde çalışır.
Her girişimci yeteneklerini, ön görülerini ve kişiliklerini doğru tanımlar ve doğru yönde kullanırlarsa başarı oranları da yüksek olacaktır. Değişen ve gelişen dünya ile beraber, meslek kalıpları da değişmiştir önceden meslek olarak nitelendirilmeyen iş grupları günümüzde meslek veya tam zamanlı iş tanımını kazanmıştır. Geçmişte kimse girişimciliği bir meslek olarak görmezken günümüzde herkes girişimciliği bir meslek olarak tanımlamakta.
Peki Girişimcilik bir meslek midir? Bu soruya yapılan araştırmaları göz önünde bulundurarak bir cevap verecek olursak; girişimcilik Türkiye iş ekosisteminde bir meslek olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de son 10 yılda girişimcilerin oranı 570 bin artmış ve 3 milyon 278 bin girişimci sayısına ulaşmıştır.
Girişimcilik Bir Kariyer Seçeneği Olabilir mi?
Girişimcilik mesleğini bir hedef olarak belirlemek ve o hedefe tüm zorluklarla başa çıkarak ulaşırsanız kariyerinizin ilk adımını atmış olursunuz. Eğer girişimcilik üzerine bir kariyer yapmak istiyorsanız doğru analizler yapmanız gerekir. Bunun dışında dikkat etmeniz gereken diğer şeyler ise bağımsızlık, kazanç, statü ve güç, kendi işinin sahibi olma, yakınlarına ve topluma katkı, girişimci kişiliğe sahip olduğunu düşünme, zaman esnekliği, risk iştahı, kamudaki zorluklar, bireysel gelişme, yenilik yapma, başarı ve güvenlik eğer bu adımların her birine sahipseniz girişimcilik mesleğine kariyerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...