Son iki yılda pandeminin de etkisiyle beraber pek çok şirket ofis hayatını terk edip uzaktan çalışmaya başladı. Ancak uzaktan çalışmanın avantajları olabileceği gibi dezavantajları da mevcut. Örneğin takım arkadaşlarınızla iletişimde olamazsınız. İşlerin bir şekilde yoluna girmesi ve halledilebilmesi için iletişimin sağlıklı bir şekilde sağlanması gerekiyor. Bu nedenle insanların son iki yılda en çok yöneldiği platformlar görüntülü konuşma platformları oldu. Son iki yılda pek çok şirket ve eğitim kurumu işlerini uzaktan halledebilmek ve eğitimleri gerektiği gibi verebilmek için farklı yazılımlara yöneldi.
Görüntülü Konuşma Programlarında Çeşitlilik Çok Fazla
Her görüntülü konuşma yazılımının prensipte farklı avantajları vardır. Bazı yazılımlar güvenlik önlemleri ile öne çıkıp güvenlik endişesi duyan kullanıcıların rahatlıklar görüşme gerçekleştirmesini sağlıyor. Bazı yazılımlar ise yüksek çözünürlükte görüntüler sunarak platformda yer alan kullanıcıların paylaşılan görüntüyü net bir şekilde görebilmesini sağlıyor. Örneğin böylesi bir görüntülü konuşma platformu önemli detayların paylaşıldığı şirket görüşmelerinde kullanılabilir. Diğer bazı yazılımlar ise oldukça fazla sayıda kullanıcının aynı anda görüntülü konuşma yapmasına imkan verebiliyor. Buna benzer bir yazılım da örneğin çok fazla katılımcının olduğu üniversite eğitim sunumlarında gerekli olabilir. Her yazılımın kendini öne çıkaran özellikleri bulunuyor. En çok kullanılan görüntülü konuşma programlarını sizler için derledik.
Zoom
Zoom, kullanımı kolay olduğu için ün salmış popüler bir görüntülü konuşma platformudur. Katılımcılarınızın bir Zoom hesabı olmasa bile, herkesi bir URL ile Zoom toplantısına davet edebilirsiniz. Ekip üyeleri URL'ye tıkladığında, ekibin geri kalanıyla anında sanal bir odaya katılacaklar. Kayıtlı kullanıcılar, Zoom yazılımının ücretsiz sürümünü kullanarak 100 kişiye kadar toplantı düzenleyebiliyorlar. Ara odaları gibi eğlenceli özelliklerle birleştiğinde Zoom, sanal ekiplerle toplantılar, oyunlar ve etkinlikler düzenlemek için ideal bir görüntülü konuşma programı.
İlginizi Çekebilir: Zoom Uygulamayı Ücretsiz Kullanıcılarına Reklam Gösterecek
Google Meet
Google, Google Meet'i şirketin kurumsal müşterileri için sanal bir toplantı platformu olarak geliştirdi. Ancak Zoom'un popülaritesinin artmasıyla Google, Meet'i güvenli bir alternatif olarak sunmaya karar verdi. Meet, 250'ye kadar katılımcının yer aldığı toplantılara ev sahipliği yapabiliyor ve ayrıca canlı altyazılar ve kötüye kullanımı önleme özellikleri gibi gelişmiş seçeneklere de sahip. İşletmeniz için veri güvenliği bir öncelikse, herkesin bir Google Hesabı olduğu sürece Meet ideal bir görüntülü konuşma programı.
Skype
2011 yılında Microsoft tarafından satın alınan Skype, görüntülü görüşmelerin en çok yapıldığı platformlardan biriydi. Ancak, tüketici şikayetleri ve Zoom'un ortaya çıkması nedeniyle, Skype artık toplantılar için tek veya birincil seçenek olarak görülmüyor. Skype bu günlerde görüntülü görüşme ve video konferansları ile eski günlerine geri dönmeyi planlıyor. Uygulama oluşturulan bir bağlantıyla erişilebilen 50'ye kadar katılımcının yer alabildiği toplantılara imkan veriyor. Platform kayıt veya indirme de gerektirmiyor.
İlginizi Çekebilir: Skype’ın Kurucusu Başarılı Girişimci Niklas Zennström’ün Hayatı
Cisco Webex
Cisco Webex, ilk olarak işletmelere yönelik geliştirilen çevrimiçi görüntülü konuşma yazılımıdır. Sezgisel denetimleri ve sıkı güvenliğiyle Webex, uzun süredir işletmelerin bağlantıda kalmasına yardımcı oluyor. Webex'in ücretsiz planına kaydolarak, istediğiniz süre boyunca 100 kişiye kadar sanal toplantılar veya oyunlar düzenleyebilirsiniz. Bu özelliği ile toplantınızda üç veya daha fazla kişi varsa toplantı sürenizi 40 dakika ile sınırlayan Zoom’dan ayrılıyor. Bu nedenle, Webex'i seçerek bir sonraki çevrimiçi toplantınız için zaman sınırları konusunda endişelenmenize gerek kalmadan görüşmelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Jitsi Meet
Özelleştirebileceğiniz bir açık kaynak platform seçeneği için bir sonraki sanal toplantınız için Jitsi Meet'i ziyaret edebilirsiniz. Güçlü şifreleme ile korunan bu görüntülü konuşma yazılımının hiçbir maliyeti yok. Bunun yanı sıra kaydolmanız da gerekmez. Jitsi Meet ayrıca toplantılara davet edebileceğiniz kişi sayısını da sınırlandırmıyor. Böyle bir esneklikle Jitsi Meet, siz ve ekibiniz için sanal toplantılar, çevrimiçi konferanslar ve daha fazlasını gerçekleştirmeniz için sonsuz olanaklar sunuyor.
Toasty
Toasty, herhangi bir toplantı sahibinin izleyicileriyle etkileşim kurmasını ve çevrimiçi toplantılarda ve atölye çalışmalarında takım arkadaşlarını yönlendirmesini sağlayan sanal bir toplantı platformudur. Uygulama, soru seçenekleri, konuşma kartları ve anketler gibi yerleşik etkinliklere sahip. Ayrıca, ev sahibinin önceden belirlediği ve tüm katılımcıların program ve etkinliklerle birlikte takip etmesine olanak tanıyan etkileşimli bir toplantı gündemi içeriyor. Neyin ne zaman olacağını bilmek katılımcıların katılımını sağlamak için harika bir yol. Toasty, güvenli, kararlı ve erişimi kolay bağlantılar sağlayan AWS ve Jitsi üzerine kuruludur.
İlginizi Çekebilir: Üç Boyutlu Toplantı ve Etkinlik Uygulaması Longstage
Lifesize
Lifesize'ın sanal konferans yazılımı, yüksek kaliteli 4K video, sayısız entegrasyon ve güvenli bir deneyim arayan ekipler için harika bir alternatiftir. Ücretsiz bir hesaba kaydolduğunuzda, her biri 25 kişiye kadar sınırsız çevrimiçi toplantı yapabilirsiniz. Zoom gibi, paylaşılan bir bağlantıyla toplantılar ayarlayarak Lifesize'ın kullanımını kolaylaştırabilirsiniz. Lifesize, ekip üyelerinizin sizinle aynı odadaymış gibi hissetmesini sağlayan yüksek çözünürlüklü görüntüler nedeniyle görüntülü konuşma konusunda en iyi seçimlerden biridir.
Jami
Jami'nin en büyük özelliği olan eşler arası ve uçtan uca şifreleme, ekibinizin güvenlik konusunda en bilinçli üyelerini bile tatmin edebilir. Jami'nin dağıtılmış mimarisi sayesinde, veriler sunuculardan geçmeden hızlı ve güvenli bir şekilde seyahat eder ve bu da gelişmiş video deneyimine ve kesintisiz hizmete yol açar. Jami'nin geliştiricileri yalnızca 16 kişiye kadar sanal toplantılara izin veriyor olsa da, toplantıyı güçlü bilgi işlem gücü ve bant genişliğine sahip bir cihazdan yürüttüğünüz sürece Jami'yi daha büyük gruplarla denemekte özgürsünüz.
İlginizi Çekebilir: Google’dan Yeni Bir Görüntülü Sohbet Projesi: Starline
Talky
Bu listedeki çevrimiçi görüntülü konuşma seçeneklerinin en basiti olan Talky, herhangi bir indirme gerektirmiyor. Bunun yerine site, ekibinizle paylaştığınız benzersiz bir oda URL'si oluşturuyor. Talky'nin sahip olduğu tek özellik, kilitli odalar ve ekran paylaşımı. Bu nedenle özellikle teknolojiden pek anlamayan ekip üyeleri ile görüntülü konuşma yapacaksanız Talky tercih edebileceğiniz bir platform. Talky'nin oda başına yalnızca altı kişiye kadar izin verdiğini ve bu nedenle küçük sanal toplantılar veya konferans görüşmeleri için ideal bir seçim olduğunu unutmayın.
Whereby
Görüntülü konuşma yöntemlerinden Whereby'nin dört kişilik toplantıları bir başka seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Doğrudan tarayıcınızdan çalışan Whereby, ekip üyelerinizden herhangi bir ek indirme veya kayıt istemez. Whereby ile ayrıca YouTube üzerinden açtığınız bir videoyu da ekip arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
Siz hangi görüntülü konuşma programını kullanıyorsunuz ve bu programı seçmenizdeki neden nedir? Yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...