StartupTeknoloji olarak okuyucularımızla Türkiye ve Global haberlerini buluşturmaya gayret gösteriyoruz. Türkiye girişim ekosistemi her geçen gün ivme kazanırken global markalar da değerlemesini artırarak yeni iş birliklerini kamuoyuna duyuruyorlar. Haftalık global girişim ekosistemi raporu detaylarını yazının devamından ulaşabilirsiniz.
Sesli İçerik Platformu NOICE 22 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Endonezya merkezli ses içeriği girişimi NOICE, Northstar öncülüğündeki A serisi yatırım turunu 22 Milyon Dolar fon toplayarak tamamladı. 2 milyon kullanıcıya sahip olan girişim, sadece müzik ile sınırlı kalmayıp sesle ilgili birçok konuda kullanıcılarına alternatif seçenekler sunuyor. NOICE, drama dizilerini, podcastleri ve canlı sesleri oluşturabilecek donanıma sahip.
Girişim, günlük ortalama 80 dakika dinlenme süresine sahip olduğunu ve 40.000’den fazla içeriğin yer aldığını aktardı. Şirket kısa süre önce, daha fazla içerik üreticiyi NOICE’da yayınlamayı teşvik etmek için Noicemarker Studio adlı bir ses oluşturma platformu başlattı. Girişim, Mayıs 2021 yılında 5 milyon dolarlık yatırım alarak ekibini büyütmüştü.
Girişim Hızlandırma Programı A16z Açıklandı
Bir yıldan daha fazla bir süredir, erken aşamalardaki girişimler için hızlandırıcı girişimi aracılığıyla mentorluk desteği veren Andreesen Horowitz, ortakları a16z girişim programının resmi çıkışının duyurusunu yaptı. Aktarılmayan bir sahiplik yüzdesi karşılığında erken aşama girişimlere 1 milyon dolara kadar risk sermayesi sunulduğu da açıklanan bilgiler arasında. 400 milyon dolarlık bir yatırım aracı olan a16z’nin tohum fonu tarafından destekleniyor. Mülkiyet hissesi veya firmanın 1 milyon doların belirli bir kısmının yatırımına nasıl karar verdiği gibi belirli yatırım şartları henüz kamuya açıklanmadı.
Calendly’nin Rakibi Cal.com 25 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı
Açık kaynaklı bir planlama platformu olan Cal.com yatırım haberini aktardı. Şirket, 25 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımın ardından sorumlu geliştiricilerin Cal.com'un altyapısı üzerinde kendi uygulamalarını geliştirebilmeleri için “planlamanın uygulama mağazası” olarak adlandırdığı girişimi başlattığını iletti. eçen yıl Calendso olarak kurulan şirket, şu anda 3 milyar dolarlık bir değerlemeye sahip Calendly’ye rakip olmaya başladığında Cal.com olarak yeniden markalaştı. Geçen yılın sonlarında Cal.com, YouTube’un kurucu ortağı Chad Hurley de dahil olmak üzere bir dizi önemli destekçiden 7,4 milyon dolarlık yatırım almıştı.
Neobank Girişimi Fi, 700 Milyon Dolar Değerine Ulaştı
Hindistan girişim ekosisteminin iddialı girişimlerinden biri olan Fi, aktarılan bilgilere göre 100 milyon dolar yatırım almak amacıyla karşılıklı görüşmelerde bulunuyor. Falcon Edge Capital olarak bilinen Alpha Wave Global’in aktarılan yatırım turuna liderlik ettiği söyleniyor. 2020 yılında operasyonlarını başlayan neobank girişimi Fİ, Google’ın kurucuları Sujith Narayanan ve Sumit Gwalani’nin yanı sıra Netflix ve PayPal’ın eski çalışanları tarafından kuruldu. Fi, mevcut bankacılık altyapısını geliştirmeyi ve yeni bir düzene taşımayı amaçlıyor. Fi kullanıcıları, Visa destekli banka kartları alabiliyor. Aynı zamanda tasarruf hesapları ve akıllı mevduatlar gibi işlemler gerçekleştirebiliyor.
Restoran Yönetim Platformu UrbanPiper 24 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Yine bir Hindistan merkezli olan girişim UrbanPiper, restoran yönetim platformu olarak işletmelere destek veriyor. Girişim, 18 Nisan günü düzenlenen yatırım turu ile 24 milyon dolar fon elde ettiğini açıkladı. 2016 yılında ilk faaliyetlerini hayata geçiren girişim, B serisi finansman turunu başarı ile tamamladı. Düzenlenen finansman turunu Sequoia Capital India ve Tiger Global yönetti. Zomato’nun kurucusu Pankaj Chaddah, Curefood’dan Ankit Nagori, Khadim Bhatti ve Vara Kumar’da yeni yatırım turuna yatırım yapmış bazı melek yatırımcılar arasında yer alıyor.
Sony PlayStation Oyunlarına Reklam Eklemeyi Planlıyor
Sektörünün lider isimlerinden biri olan Sony, geliştirdiği PlayStation oyun konsolunda oynanabilecek ücretsiz oyunlara reklam eklemeyi planladığını açıkladı. Insider tarafından hazırlanan rapora göre; reklamlar oyunlarda görünecek ve oyun geliştiricilerine çalışmalarından para kazanmaları için bir yol sunacak. Böylece onları ücretsiz oynanabilen oyunlar oluşturmaya devam etme konusunda teşvik ederek destekleyecek. Sony reklamlar konusunda aldığı yeni karardan sonra gelir elde edip etmeyeceğini henüz açıklamadı.
Zoom, Çeşitli Güncellemeler ve Whiteboard’u Tanıttı
Pandemi döneminde oldukça tercih edilen ve değerlenen uygulamalardan biri olan Zoom, yakın zamanda kullanıcıları ile buluşacak yeni güncellemelerini duyurdu. Uygulama, birçok eğitim kurumunun ve şirketin online görüşmelerine ev sahipliği yapıyor. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak yapılan güncellemelerde Whiteboard oldukça dikkat çekti. Güncellemeler arasında, aramaları analiz etmek için AI kullanan Zoom IQ for Sales de var. Zoom, bir tepkiye tıklamak yerine, aramada bu tepkiyi görüntülemek için bir el kaldırabileceğiniz veya baş parmağınızı kaldırabileceğiniz Hareket Tanımlama özelliğini uygulamaya dahil etti.
Coinbase, NFT Pazarını Açtı
Coinbase, yayınladığı blog gönderisi aracılığıyla duyurduğu Marketplace'in başlatıldığını bildirdi. Marketplace, son günlerin rağbet gören konusu NFT pazaryeri olarak tanıtıldı fakat sürüm daha beta seviyesinde. Pazar yerinin beta sürümü Ethereum blok zinciri üzerine inşa ediliyor. Burada Cool Cats, Doodles ve Azuki gibi sanatçılardan göz atabileceğiniz dijital eserleri içeriyor. Coinbase şu anda bekleme listesinden beta test kullanıcılarını seçiyor.
Fransa Merkezli Voodoo, İstanbul’da Hyper Casual Oyun Stüdyosu Açtı
Fransız girişim Voodoo, Hyper Casual oyunlar konusunda yoğunlaşacağı stüdyoyu İstanbul'da kurdu. 2013 yılında kurulan dünyanın en önde gelen mobil oyun yayıncılarından biri olan Voodoo, Türkiye pazarına bu kez oyun üretmek için girdi. İstanbul Maslak’ta kurulan hyper-casual odaklı oyun stüdyosu, yeni oyunlar oluşturarak ekosisteme katkı sağlayacak.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...