Hafta boyunca StartupTeknoloji olarak okuyucularımızla buluşturduğumuz global girişim haberleri özetine yazının devamında ulaşabilirsiniz.
Google Destekli Neo-Bank Open Unicorn Oldu
Pazartesi günü yeni bir yatırım turuna dahil olan Bengalruru merkezli Neo Bank Open, elde ettiği fonlama ile birlikte “unicorn” unvanına sahip olduğunu açıkladı. 5 yıl önce kurulan girişim, elde ettiği yatırım ile ilgili bir açıklamada bulunmadı. Ancak konuya aşina bir kaynak fonlamanın 50 milyon dolar olduğunu söyledi. Mevcut destekçiler Tiger Global, Temasek ve 3one4 Capital de Open’ın C Serisi fonunu 500 milyon $ değerleme ile açıklamasından sadece yedi ay sonra gelen tura katıldı. Open, bugüne kadar yaklaşık 187 milyon dolar topladı. Elde edilen yatırım ile birlikte Neo-Bank Open CEO’su, platformlarında KOBİ’lere gelir bazlı finansman, erken ödeme, işletme sermayesi kredisi ve işletme kredi kartları gibi yenilikçi ürünler sunmaya hazırlanırken, IIFL ile özellikle kredi defterinden yararlanma konusunda çok fazla sinerji gördüklerini belirtti.
Concerto Platformu 21,2 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Kredi kartı markalaştırma sorununa çözüm odaklı girişim Concerto, 3 Mayıs'ta düzenlenen bir yatırım turunda 21,2 milyon dolar topladığını duyurdu. Matrix Partners öncülüğünde gerçekleşen tura PayPal Ventures ve GoldenTree Asset Management da katılım gösterdi. Concerto platformu, işletmelere ihtiyaç duydukları araçları ve krediyi sağlamak için sorunlu süreçleri hızlandırmayı amaçlıyor. Ek olarak insanların son derece özelleştirilmiş, son derece yenilikçi bağlılık programlarını kolayca oluşturma ve dağıtma gücü sağlıyor.
LinearB Mühendislik Verimliliğini Artırmak için 50 Milyon Dolar Yatırım Aldı
LinearB otomasyon, analitik ve proje yönetimi teknolojileri aracılığıyla mühendislik ekiplerine verimlilik açısından katkıda bulunmak için hayata geçirildi. Girişim, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar topladı. Fon, endüstriyel yelpazedeki şirketlerin yarı kalıcı bir uzaktan çalışma durumuna geçmesiyle geldi. Böyle büyük bir dijital dönüşümün patlaması bugün her şirketin bir yazılım şirketi olduğu fikrini güçlendirdi.
Ulaşım Seçenekleri Sunan RideTandem 2 Milyon Euro Yatırım Aldı
RideTandem, ulaşımın yetersiz kaldığı durumlarda uygun fiyatlı ve güvenilir ulaşım imkanlarını kullanıcıları ile buluşturmayı amaçlayan bir girişim olarak biliniyor. İngiltere merkezli girişim 2 Milyon Euro yatırım elde ettiğini açıkladı. Finansmanı, Conduit Connect, Low Carbon Innovation Fund, birkaç melek yatırımcı sağladı. Aynı zamanda önceki yatırımcılar Ascension ve Seedrs ile birlikte 181 Venture Capital de finansmana destek sağladı.
Londra Merkezli SLAMcore 16 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Londra merkezli girişim SLAMcore, robotlar konusunda çalışmalarını ilerletmek için Amadeus Capital, Global Brain, IP Group, MMC ve Octopus ile birlikte yatırım yapan ROBO Global Ventures ve Presidio Ventures tarafından yönetilen yatırım turuna katıldı. Bu başarılı yatırım turunun ardından girişim, 18 Milyon Dolar finansman elde etti. Girişim, elde ettiği finansmanı robotlar ile ilgili çalışma alanlarını genişletmek için kullanacak.
Bankacılık Devi Truist, Long Game’i Satın Aldı
Bankacılık alanının iddialı şirketlerinden biri olan Truist, 12 kişilik bir fintech girişimi olan Long Game’i satın aldığını açıkladı. 2019 yılında BB&T ve SunTrust bankalarının birleşmesiyle kurulan Truist, 488 milyar dolarlık varlığa sahip ABD’nin 6 en büyük bankasından birisi olarak biliniyor. Satın alınan 2015 yılında kurulan girişim Long Game ise insanların finanslarını kaydetmelerine, öğrenmelerine ve etkileşimde bulunmalarına yardımcı olmayı amaçlayan oyunlaştırılmış bir finans mobil uygulaması geliştirmesi ile bilinirlik kazandı. Bu satın almanın temelinde davranışsal ekonominin olduğu da çıkarımlar arasındaydı.
RECON Labs 4,4 Milyon Dolar Yatırım Aldı
PlicAr aracılığıyla videosu çekilen bir ürünün saatler içinde 3D modeller oluşturmasını sağlayan RECON Labs, gerçekleşe A serisi finansman turuyla 4,4 Milyon Dolar yatırım aldı. Elde edilen finansman ile çalışan sayısını artırmak ve 3D modellemeye yardımcı olan PlicAR platformunu geliştirmek için çalışmalar yürütecek. 16 pazarda 16.000 Snapchat kullanıcısıyla yakın zamanda yapılan bir ankete göre, Z kuşağının %92’si çevrimiçi alışveriş için AR ve VR kullanmak istiyor. Bu sebeple RECON Labs, sunduğu mevcut teknolojiyle dünyanın bir numaralı girişimi haline gelebilir.
Çalışan Öğrenme Platformu Rise Up, 30 Milyon Euro Topladı
Paris'te kurulan çalışan öğrenme platformu Rise Up, Avrupa çapında çalışanların öğrenimini desteklemek için 30 milyon euro topladığını duyurdu. Şirket şu anda 60 ülkede 400’den fazla müşteriye ve 1 milyon aktif öğrenciye hizmet veriyor. Küresel öğrenme ve geliştirme endüstrisinin 2022 yılına kadar 402 milyar dolara ulaşması ön görülüyor. Aynı zamanda Avrupa pazarının önümüzdeki 3-5 yıl içinde yıllık olarak orta tek haneli rakamlarda büyümesi bekleniyor.
Ek olarak elde edilen yatırım, ekibinin ve ürün grubunun genişlemesine yardımcı olacak. Ayrıca Avrupa pazarları için öğrenme ve geliştirme çözümlerinin yerelleştirilmesine olanak tanıyacak.
Accern, Finansal Belge Analizi için 20 Milyon Dolar Topladı!
Günümüz trend teknolojisi yapay zeka aracılığıyla belirli şirketler, trendler ve endüstriler etrafındaki çevrimiçi konuşmaları analiz eden girişim Accern, 4 Mayıs'ta düzenlenen finansman turu ile 20 Milyon Dolar topladığını açıkladı. Finansman turunu Mighty Capital yönetti. Ayrıca Tribe Capital, Shasta Ventures, Gaingels, Fusion Fund’un da katılımıyla gerçekleşti. Elde edilen sermayenin “ürün liderliğindeki büyümeye”, yeni pazarlara açılmaya ve Accern şirketinin AI teknolojilerindeki Ar-Ge’ye aktarılacağını belirtildi.
Andreessen Horowitz, Hintli Girişimlere 500 Milyon Dolar Yatırım Yapacak!
Yatırımcı yönüyle birçok haberimizde bahsettiğimiz Andreessen Horowitz, geçen yıl Hindistan merkezli girişimlere yönelik ilk yatırımını yapmıştı.Horowitz'in kurucusu olduğu a16z olarak adlandırılan firma Hindistan'daki yatırımlara devam ederse, 100 unicorn girişimin evi olan ve teknoloji devleri Google, Facebook ve Amazon’un toplu olarak konuşlandığı Hindistan’da aktif olarak yer alan en yüksek profilli yatırımcı olacak. Firma bu unvana son on yılda yaptığı 20 milyar dolar yatırım sayesinde ulaşacak. Andreessen Horowitz, cuma günü konu ile ilgili açıklama yapması yönündeki taleplere yanıt vermedi.
SoundCloud Yapay Zeka Platformu Musiio’yu Satın Aldı
Çevrimiçi ses paylaşım platformu SoundCloud, yine aynı alanda operasyonlarını sürdüren yapay zeka destekli müzik kütüphanesi platformu Musiio'yu satın aldı. Musiio ekibi ve teknolojisi ile SoundCloud, müzik keşif özelliklerini güçlendirmeyi planlıyor. Singapur merkezli Musiio 2018 yılından bu yana müziği herhangi bir insanın yapabileceğinden daha hızlı dinleyebilen sesi etiketleyebilen ve çalma listelerini düzenleyebilen bir yapay zeka geliştirdi.
3D Animasyonlar için Kodsuz Yapay Zeka Kullanan Kinetix Yatırım Aldı
Paris'te operasyonlarını hayata geçiren girişim Kinetix, Al destekli 3D animasyon platformu olarak biliniyor. Kinetix, gerçekleşen yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 2020 yılında kurulan Kinetix, Web3 ve içerik oluşturucuların herhangi bir videoyu 3D animasyonlu avatarlara dönüştürmesine olanak tanıyan kodsuz bir platform oluşturdu. Şirketin basın açıklamasına göre, dünya çapında milyonlarca içerik oluşturucu artık şirketin ücretsiz AI destekli platformunu kullanarak 3D avatarlar oluşturmaya erişebilir.
Uygulama Performans İzleme Platformu Sentry E Serisini Tamamladı
Dünya çapında operasyonlarını sürdüren şirketler ile iş birliği içinde olan girişim Sentry, uygulama performansı izleme (APM) platformu olarak biliniyor. Platform E serisi finansman turunda 90 milyon dolar yatırım aldı. Bu turla birlikte şirketin toplam finansmanı 217 milyon dolara ulaştı. Aynı zamanda şirket 3 milyar dolardan fazla değer kazanmış oldu. Bu tur, mevcut yatırımcı New Enterprise Associates (NEA) ve yeni yatırımcı K5 Global‘in katılımıyla BOND ve Accel tarafından ortaklaşa yönetildi. Yeni sermaye, şirketin Avrupa’da ürün geliştirme, işe alma ve küresel genişleme için uzun vadeli büyümesini desteklemeye yardımcı olacak.
İsveç Merkezli Hypertype 1,15 Milyon Euro Yatırım Aldı
Stockholm merkezli doğal dil işleme süreci platformu Hypertype, makineler arası konuşma teknolojisini geliştirmek üzere 1,15 milyon euro yatırım aldı. Düzenlenen tohum öncesi finanasman turu Luminar Ventures tarafından yönetildi. Katılımcılar arasında Antler, Propel Capital, Sting ve Charlotte Söderhjelm, Peggy Poon ve Siddharth Khullar gibi melek yatırımcılar yer alıyor. Hypertpe mevcut yatırımı ürün geliştirmeyi ve makine öğrenimi araçlarını hızlandırmak için kullanılacak.
Tıbbi Tek Durak Nokta Girişimi Alan, Yatırım Aldı
Fransa menşeili girişim Alan, kendi geliştridiği sağlık sigortası ürünlerini ilgililer ile buluşturuyor. Bu hizmetine ek olarak diğer tıbbi ürün ve hizmetleri de yeni hizmetleri arasına eklediğini duyurdu. Gerçekleşen 193 Milyon Dolarlık yeni finansman turuyla şirket, tüm sorular ve ihtiyaçlar için bir süper sağlık uygulaması ve tek durak noktası oluşturmak istiyor.
Shopify, Nakliye Lojistiği Girişimi Deliverr’ı Satın Aldı
E-ticaret alanında oldukça başarılı girişim olan Shopify, geçtiğimiz hafta içerisinde yine aynı alanda başarılı işler yürüten Kaliforniya merkezli Deliverr’ı 2,1 milyar dolar nakit ve hisse senedi karşılığında satın aldığını duyurdu. Nisan ayında Bloomberg şirketin böyle bir satın alımı gerçekleştireceğine dair söylentiler olduğunu yazmıştı. Anlaşma, Shopify’ın tarihindeki en büyük satın alma anlaşması oldu. Shopify’ın kurucusu ve CEO’su Tobi Lütke, bu satın almanın şirketin milyonlarca kullanıcı için “uçtan uca bir lojistik” platformu oluşturmasını sağlayacağını söyledi.
Zora NFT Platformu için 50 Milyon Dolar Yatırım Aldı!
Kendinize NFT oluşturabileceğiniz platform Zora, Haun Ventures ve diğer bazı şirketlerden 50 milyon dolar finansman aldı. Kripto yatırımcısı Katie Haun, Mart ayında girişim şirketi Andreessen Horowitz‘den ayrıldıktan sonra yeni fonu için 1,5 milyar dolar topladığını duyurdu. Bu sayede Haun Ventures kendini web 3 yatırımlarına yöneltmiş oldu. Tur, Zora şirketinin değerlemesini 600 milyon dolara yükseltti. Tur aynı zamanda Coinbase Ventures, Kindred Ventures gibi daha pek çok yatırımcının da katılımına sahne oldu.
Girişim Değerlemeleri 2022’nin İlk Çeyreğinde Düşüş Gösterdi!
Son zamanlarda girişimler ile ilgili değerleme ve yatırım haberlerinin artmış olmasına rağmen istatistikler bize verilerin düşüş gösterdiğine dair rapor paylaşıldı. En son girişim değerlemeleri üzerine hazırladığı rapora göre, 2021’de para bazında girişim tohum turlarının ortalama değerlemesi, dördüncü çeyrekte 38,5 milyon dolara ulaştı. 2022’nin ilk çeyreğinde, para bazında tohum turlarının ortalama değerlemesi, yaklaşık yüzde 5’lik bir değişiklikle 36,5 milyon dolara düştü.
Fictiv, Uber Şirketi İçin 100 Milyon Dolar Yatırım Yaptı!
Fictiv, mekanik parça üreticilerini kurumsal müşterilerle eşleştirme hizmetini geliştirmek için 100 milyon dolar topladı. Fictiv hakkında kısa bilgi verecek olursak, ürün şirketlerindeki mühendisler için sipariş verme ve tedarik sürecini kolaylaştıran bir şirkettir. Fictiv aynı zamanda kullanılmayan üretim kapasitelerinin doldurulmasına yardımcı olan bir hizmet de sağlar. Fictiv, proje sunan mühendisler için müşteri deneyimini geliştirmek ABD, Çin ve Hindistan’da genişlemek ve üretilebilirlik üretim ve sürdürülebilirliğin farklı yönlerini simüle etmek amacıyla çeşitli araçlara yatırım yapmayı planlıyor.
Sheetgo Elektronik Tablo Yükseltme Teknolojisi İçin 1,88 Milyon Euro Topladı!
Ekipleri, elektronik bir tablo üzerinden özel iş akışlarını düzenleme konusunda destekleyen girişim Sheetgo, kısa süre önce 1,88 milyon Euro’nun üzerinde yeni bir finansman sağladı. Merkezi Valencia’da bulunan Sheetgo girişiminin SaaS uygulaması, ekiplerin tüm verileri bir elektronik tablodan toplamasını, yönetmesini ve paylaşmasını sağlıyor.
Sheetgo kurucusundan elde edilen yatırım hakkında bu yatırımın operasyonlara sıkı bir şekilde odaklanmanın yanı sıra, yardıma ihtiyacı olan bir milyar Google Workspace ve Microsoft Office kullanıcısından oluşan ve yetersiz hizmet alan nocode pazarına girmek için kendilerini gerekli büyüme moduna sokacağını açıklaması geldi.
Fransız Blockchain Oyun Stüdyosu Cometh Yatırım Aldı
Cometh, hem DeFi hem de NFT özelliklerini tek bir oyun deneyimine entegre ederek verim üreten NFT’lere sahip olmalarını sağlayan bir girişimdir. Metaverse dünyasına yatırımlar hızlı bir ivme ile yükselmeye devam ediyor. Paris merkezli blockchain oyun stüdyosu Cometh, 10 milyon dolarlık fon topladığını açıkladı. Yeni fonla şirket, kullanıcıların hem DeFi hem de NFT özelliklerini tek bir oyun deneyimine entegre ederek verim üreten NFT’lere sahip olmalarını sağlayacak.
Untamed NFT Oyunları için 24,3 Milyon Dolar Topladı!
Yine bir metaverse ve NFT alanında başarılı işler yürüten girişim Untamed finansman turu sonucunda 24,3 milyon dolar yatırım topladığını bildirdi. Yatırım turuna öncülük eden girişim Animoca Brands, yan kuruluşu olan Nway ile birlikte girişimin çalışmalarını destekleyecek. Animoca Brands, 200’den fazla blockchain ile ilgili yatırımıyla metaverse ve NFT oyunlarının büyük bir destekçisi olarak biliniyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...