Hafta süresince paylaştığımız yurtdışı merkezli girişimlerin yatırım, iş birliği ve tanıtım haberlerinden oluşan global girişim ekosistemi raporuna yazının devamından ulaşabilirsiniz.
Sudanlı Fintech Girişimi Bloom 6,5 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Kullanıcılarına yüksek getirili tasarruf hesapları ve dijital bankacılık hizmetleri sunmakta olan Sudanlı fintech girişimi Bloom, çıktığı tohum yatırım turunda 6,5 milyon dolarlık bir yatırım toplamayı başardı. Girişim bundan henüz bir yıl önce bir ön-tohum yatırımı da toplamış fakat toplanan yatırımın miktarı konusunda bir açıklama yapılmamıştı.
Bir tohum yatırım turuna kıyasla tura dev firmalar iştirak etti. 6,5 Milyon doların toplandığı tura ödeme devi Visa, dev yatırım firmalarından olan Y Combinator, Global Founders Capital ve Goodwater Capital ile Birleşik Arap Emirlikleri merkezli VentureSouq katıldı.
Tura ayrıca oldukça büyük bireysel yatırımcılar da iştirak etti. Dropbox’ın kurucu ortağı Arash Ferdowsi, N26’nın eski ABD CEO’su Nicolas Kopp ve ilginç bir şekilde futbolcu Blaise Matuidi ve Kieran Gibbs de yatırım turuna katılan bireysel yatırımcılar arasındaydı.
6,5 Milyon dolarlık turun, Sudan’da bugüne kadar yapılmış en büyük tohum yatırımı olduğuna da özellikle dikkat çekiliyor. Bugüne kadar teknoloji ekosistemi biraz daha pasif bir durumda olan ülke, 30 yıllık yaptırım ve sermaye bariyerlerinin ardından, teknoloji ekosisteminde en son bir fintech ve e-ticaret platformu olan Alsoug ile yatırımla buluşmuştu.
Casavo 400 Milyon Euro Yatırım Aldı
Evlerin dijital olarak alım satımı şu anda oldukça revaçta ve bu sektör halihazırda büyük talep görüyor. Bu alanda faaliyet göstermekte olan İtalya merkezli dijital ev alım-satım (proptech) girişimi Casavo, düzenlemiş olduğu D serisi yatırım turunda 400 milyon euroluk dev bir yatırım almayı başardığını duyurdu. Yatırımın 100 milyon eurosu öz sermaye yatırımı, 300 milyon eurosu ise borç finansmanı şeklinde gerçekleşirken, Casavo bu yatırımın, Avrupa’da bugüne kadar yapılmış en büyük “proptech” sermaye yatırımı olduğunu söyledi.
Verilen 300 milyon dolarlık borç finansmanının ise firmanın borçlanabilme kapasitesini 500 milyon euroya çıkardığı da firma tarafından ifade edildi. Şu anda İtalya, İspanya ve Portekiz’de 4.000’e yakın satışa hazır eve sahip olan platform; aldığı finansmanı, işlerini Avrupa çapında büyütmek adına kullanacağını söylüyor.
Japon E-ticaret Sağlayıcısı AnyMind, Öz Kaynak ve Satın Almalar için Borç Finansmanını Artırdı
Pandemi, çevrimiçi alışveriş için daha fazla talebi tetikledi. Birçok küçük perakendeciyi kendi çevrimiçi tekliflerini oluşturmaya teşvik etti. Markaların ve etkileyicilerin çevrimiçi operasyonlarına yardımcı olan Japon ticaret sağlayıcı AnyMind, Japonya’da ve dünya çapında ek satın almalar yapmak için bu desteğin ardından 5 milyar ¥ (yaklaşık 36 milyon Dolar) değerindeki D Serisi turunu kapattı.
Bugüne kadar toplam fonunu yaklaşık 91,7 milyon dolara getiren D Serisi fon, 4 milyar Yen (29,4 milyon) öz kaynak ve 1 milyar yen (7,25 milyon dolar) borçtan oluşuyor. Yatırımcılar arasında JIC Venture Growth Investment, Japan Post Investment, Nomura SPARX Investment, Proto Ventures ve Mitsubishi UFJ Capital bulunmaktadır. Mizuho Bank ise bu fona borç imkanı sağladı. Fonun ardından AnyMind değerlemesini açıklamadı.
Pazarlama İçeriklerini Yapay Zekâ Yardımı ile Özelleştiren StoryChief 3,4 Milyon Euro Yatırım Aldı
StoryChief, içerik pazarlama ve yapay zekâ için dijital platformlarını ölçeklendirmesi üzerine çıktığı yatırım turunda 3,4 milyon euro yatırım aldı. Yatırım turu, Capricorn Partners tarafından yönetildi. Tura mevcut yatırımcılar Peak, Anthony De Clerck, Pieter Casneuf, Johan Van Damme ve Willem Delbare katıldı.
Şirket, yeni fonlarla içerik ajansları ve pazarlamacılar için platformunu daha da büyütmeyi hedefliyor. Girişim, 2017 yılında yaptığı lansmanından bu yana müşteri tabanını büyütmeye ve içerik pazarlama alanındaki daha karmaşık zorluklarla mücadele etmeye devam etti.
StoryChief’in kurucu ortağı ve CEO’su Valeri Potchekailov, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Birkaç yıl önce sadece bir fikir olan bir şeyin, sektördeki birkaç büyük akıl tarafından finansal destek ve koçluk yoluyla küresel ölçekte ölçeklendiğini görmekten çok mutluyuz” dedi.
İngiltere Merkezli Afrika Odaklı Fintech Zazuu 2 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Dünya Bankası’nın Dünya Çapında Havale Fiyatları analistleri, bu oranları etkileyen bir faktörün havale sağlayıcıları arasındaki şeffaflık olduğunu söylüyor. Girişime göre, oranlar ve ücretler konusunda şeffaflık eksikliği, tüketiciler “hizmetleri, ücretleri ve mevcut havale hizmetlerinin hızını diğer ürünlerle kıyaslamadıkları veya kıyaslayamadıkları için” yerleşik şirketleri kullanmaya devam ettikçe rekabeti azaltıyor. Bunu çözmenin bir yolu, sınır ötesi ve havale platformlarından oluşan bir toplayıcı oluşturmaktır. Müşterilerine çeşitli havale seçenekleri sunarak tam olarak bunu yapan İngiltere merkezli ve Afrika odaklı fintech Zazuu, yeni bir girişim turunda 2 milyon dolar topladığını duyuruyor.
Zazuu’nun teklifi müşteriler için açıktır, ancak platformdaki sağlayıcılar için içinde ne olduğunu görmek zor olabilir. Fakat Akinwunmi, platformunun sağlayıcıların en önemli acı noktalarını çözdüğünü savunuyor: kayıp ve yüksek müşteri edinme maliyetleri. “Zazuu bir pazar yeridir ve gerçek şu ki müşteriler para göndermek için birden fazla varlık aramak için alışveriş yapıyorlar. Ancak bu, sağlayıcılar için marka mesajlarını güçlendirmeleri veya iyi oranların yanı sıra işlerinin diğer bölümlerinin reklamını yapmaları için bir fırsattır. Ve sadece bir tavsiye almanın aksine, onlara gerçek işlem değeri getiriyoruz” dedi.
Ameliyat Videolarını Analiz Eden Al Girişimi Theator 39,5 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Video tabanlı veriler alanında geliştirmeler artıkça bilgisayar ile görüntüleme konusunda da çalışmalar eş zamanlı olarak ilerliyor. Teknoliji dünyası bu iki alanda da büyük bir ivme sarfederek, analiz etme ve hareketli görüntülerden içgörü çıkarma sürecini hzılandırmaya yönelik bir girişim ve teknoloji hayata geçiriliyor.
Bu alanda çalışmalar yürüten girişimlerden biri olan Theator, ilgili teknoloji çalışmalarını sağlık sektörüne uyarlıyor. Ameliyatlar sırasında çekilen videoları analiz etmek, en iyi uygulamalar üzerinde çalışmalar yürütmek ve aynı zamanda bir operasyonun kritik anlarını incelemek ve üzerinde fikir üretmeye yardımcı olmak için yapay zekayı kullanılıyor. Sağlık sektöründeki yapay zeka kullanımı ile öne çıkan Theator, tıp dünyasının Al teknolojisi ile daha da gelişmesi ve alanını adapte etmesi için 24 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu.
Finansman, Şubat ayındaki son turda elde edilen 15,5 milyon dolarlık yatırımın ardından geldi ve girişim toplamda 42.5 milyon dolar almış oldu. Daha önceki yatırım turunda olduğu gibi Insight Partners bu yatırım turunda da öncülük etti. Önceki destekçiler Blumberg Capital, Mayo Clinic, NFX, StageOne Ventures, iAngels ve eski Netflix Baş Ürün Sorumlusu Neil Hunt, yeni destekçiler iCON ve TripActions’ın CEO’su ve kurucu ortağı Ariel Cohen yatırım turuna katkı sağladı.
Yetenek Yönetimi İK Teknolojisinde Öncü Olan 15Five, 52 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Ekipleri motive etmeye ve alanlarında çalışmalar yürüten ekiplerin performanslarını denetlemek için ekip yöneticilerine çözümler sunan 15Five, alanında daha iyi çözümler sunmak ve markasını daha fazla ekip ile buluşturmak için 52 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.
Şu anda yaklaşık 3.400 şirkette faal olarak yer alan girişim, müşterileri arasında aşina olduğumuz Spotify, Credit Karma ve Pendo bulunuyor. Girişim sadece analizlerle yola çıkarak bir çıkarım sağlamanın yanı sıra çalışmalarını elde ettiği sonuçları koçluk ve eğitim gibi alanlarda daha da genişletmeyi planlıyor. Aynı zamanda bireysel hedeflerin belirlenmesi ve hedefler doğrultusunda yapılan çalışmaları izlemeyi de mümkün kılıyor. Girişim aldığı yatırımın ardından “yenilik yapmaya ve sonuçları gerçekten üreten şeyler olan çalışmalara odaklanmaya devam edeceğiz” şeklinde açıklama yaptı.
Gözlemlenebilirlik Girişimi Better Stack, 18,6 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Better Stack; Susa Ventures, K5 Global, Credo Ventures, Kaya ve Lachy Groom’un yanı sıra Codeacademy kurucu ortağı Zach Sims gibi önemli yatırımcıların katılımıyla ve Creandeum liderliğindeki yatırım turundan 18.6 milyon dolar topladığını duyurdu. Better Stack CEO’su olarak görev yapan Masar, fonun, ekibin yıl sonuna kadar 14 kişiden 30 kişiye çıkarılması hedefi ile işe alım amacıyla kullanacaklarını belirtti.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...