Global merkezli girişimlere ait yatırım haberlerinden oluşan detaylı haftalık global girişim ekosistemi raporuna yazının devamından ulaşabilirsiniz.
Saykodelik Maddeler Konusunda Araştırma Yapan Sağlık Girişimi Clerkenwell Health 2,1 Milyon Sterlin Yatırım Aldı
İngiltere merkezli sağlık girişimi Clerkenwell Health, tohum yatırım turunda 2.1 milyon sterlin yatırım aldığını duyurdu. Açıklamalarda yer alan yatırım turunda, Lionheart Ventures, Convergence Partners ve Exceptional Ventures katılım gerçekleştirdi.
Geliştirme ekibi yaptıkları yeni çalışmalar ile başlangıçta Londra’da olmak üzere, travma ve şiddetli baş ağrısı hastalıkların çözümü için saykodelik maddeleri kullanacak. Sihirli mantar olarak da adlandırılan “psilosibin” olduğu bilinen bu saykodelik maddeden, travma sonrası stres bozukluğundan küme tipi baş ağrılarına kadar birçok tedavide ve terapide yararlanmak için çalışmalar yürütülüyor. Clerkenwell Health yapılan yatırımların etkisi ile bu saykodelik maddenin etkilerinin güvenliği değerlendirilecek.
E-ticaret için Tedarik Altyapısı Sunan Trendsi, 25 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Satıcılara daha bilinçli kararlar verebilmeleri için ürün talebi üzerinde daha fazla görünürlük sağlamayı amaçlayan Ella Zhang, müşteri tabanı için arka uç tedarik zincirini yönetirken satıcıları tedarikçilerle buluşturan Trendsi’nin kurucu ortağıdır. Pandemi sırasında birçok perakende işletmesi, envanter satın almak yerine malları doğrudan perakendeye satmak için riski azaltan bir dönüş yaptığı için güç kazandıktan sonra, Trendsi toplam sermayesini 30 milyon dolara çıkaran 25 milyon dolarlık bir A Serisi turunu kapattı.
Lightspeed Venture Partners, Basis Set Ventures, Footwork VC, Peterson Ventures, Sierra Ventures, Liquid 2 Ventures ve Zoom CEO’su Eric Yuan ve Zola CEO’su Shan-Lyn Ma dahil bireysel yatırımcıların katılımıyla dilimi yönetti. Zhang, TechCrunch’a yeni paranın veri altyapısı, tedarik zinciri teknolojisi, yeni ürün kategorileri ve uluslararası genişleme yatırımlarına aktarılacağını söyledi.
FinTech Girişimi Wamo’ya 1,5 Milyon Dolarlık Yatırım!
2021 yılının Ocak ayında Londra merkezli olarak kurulan; İngiltere ve Avrupa’da KOBİ’lerin finansal yönetim ve organizasyonu üstlenmenin yanında Türkiye’den yurt dışına açılan ve açılmak isteyen girişimlere hizmet sunan finansal servis platformu wamo, yatırım turunu tamamladı.
İngiltere ve Avrupa’da KOBİ’lere, Türkiye pazarında ise yurt dışına açılan ve açılmak isteyen girişimlere hizmet veren finansal servis platformu wamo, 19 milyon dolar değerleme üzerinden 1,5 milyon dolar yatırım aldı.
Sağladığı dijital altyapıyla şirketlerin yurt dışı pazarlarda banka hesabı açmalarını kolaylaştıran ve kullanıcılarının her an her yerden ticaret yapabilmelerine olanak sağlayan platform, Re-Pie Portföy başta olmak üzere 8 melek yatırımcının katıldığı yatırım turunda 19 milyon dolar değerleme üzerinden 1,5 milyon dolar yatırım aldı. Aldığı bu yatırımla wamo; büyümenin yanı sıra ekibini genişletmeye, Güney Kıbrıs ve İtalya başta olmak üzere yeni pazarlara girmeye ve yeni ürünler geliştirmeye odaklanacak.
Bidstack, Yaklaşık 11 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı
Oyun içi reklamcılık ve oyundan para kazanma platformu olan Bidstack, yeni bir finansman turunda yaklaşık 11 milyon dolar aldı. Bu, şirketin toplam bütçesini 42 milyon dolara getiriyor.
Küresel oyun içi reklam pazarının, tahmini 7,6 milyar dolardan 2030 yılına kadar yıllık yüzde 11 büyümesi bekleniyor. Bu rakam, 850 milyar dolarlık küresel reklam pazarının yüzde 1’inden azını temsil ediyor. Bidstack halihazırda Marriott Bonvoy, Paco Rabanne ve Doritos gibi markalar için oyun içi kampanyalar yürütüyor ve Codemasters ve TakeTwo Interactive gibi dünyanın önde gelen oyun yayıncılarıyla çalışıyor.
Gayrimenkul Yatırım Uygulaması Fintor, 80 Milyon Dolarlık Değerleme Üzerinden 6.2 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Akredite olmayan yatırımcıların gayrimenkullere yatırım yapmasını kolaylaştıran bir fintech girişimi olan Fintor, hem iOS hem de Android için mobil uygulamasını piyasaya sürdü.
Public.com, Hustle Fund, 500 Global, VU Ventures, Graphene Ventures ve Manny Khoshbin, Andy Madadian, Cindy Bi ve Marcus Ridgway gibi melek yatırımcılardan 6.2 milyon dolarlık yatırım aldı. Bu son tur ile Fintor’a 80 milyon dolar değerleme ve kurucu CEO görevinde olan Farshad Yousefi’nin açıklamalarına göre toplam 9 milyon dolar yatırım kazandırdı.
Güney Koreli Naver, Poshmark’ı 1,2 Milyar Dolara Satın Aldı
Güney Kore’nin en iyi arama motoru olan Naver milyar dolarlık anlaşması ile tüm gözleri üstüne çekiyor ABD’li ikinci el giyim pazarı olan Poshmark’ı 1,2 milyar dolar karşılığında satın aldığını duyuran Naver, ödeme yöntemi olarak nakit ödemeyi tercih ediyor. Ancak bu da beraberinde pek çok soru işareti getiriyor.
Poshmark’ın halka arzının ardından şirketin tüm olağanüstü hisselerini satın almaya karar veren Güney Koreli e-ticaret devi Naver, her bir Poshmark hissesi için nakit olarak 17,90 dolar ödemeye yapacak. Böylece Naver, 1,2 milyar dolar karşılığında Poshmark’a sahip oluyor. Sistem, ABD e ticaret pazarına girebilmek için oldukça cüretkar bir adım olarak görülüyor.
Satın alma işleminin ardından Poshmark, Naver’in bağımsız bir yan kuruluşu olarak Poshmark’ın CEO Manish Chandra ve onun mevcut yönetim ekibi tarafından yönetilmesi planlanıyor. Konuyla ilgili Naver, mevcut markası altında çalışmaya devam edeceğini belirtiyor. Ayrıca personelini, kullanıcı tabanını ve merkezini Redwood City, California’da sürdüreceğini söylüyor.
RemoFirst İşletmelerin Küresel olarak “Remote” Çalışanları Daha Ucuz ve Kolay Hale Getirmek için Yatırım Aldı
Geçtiğimiz yıllarda pandemi ve teknolojinin gelişmesi ile uzaktan çalışmaya çabucak adapte olduk. Şimdilerde ise dünyanın genelinde “remote” yani uzaktan çalışma düzenini daha iyi çoğullara getirmek için çalışmalar yürüten bir girişim yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bu girişimlerden biri olan Remofirst, 14,1 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.
Bulut Mutfağı Girişimi CloudEats, Güneydoğu Asya Genişlemesini Hızlandırmak için Yatırım Aldı
Hayalet mutfak veya ortak mutfak olarak da adlandırılan bulut mutfak, restoran sahiplerine ve gıda girişimcilerine gıda teslimatı ve paket servisi için düşük maliyetli çözümler sunuyor. Teknolojinin ilerlemesi ile farklı sektörlerde faaliyet gösteren bulut teknoloji restoran alanında da varlığını gösteriyor. Büyümek isteyen restoranlar veya çağa ayak uymak isteyen gıda girişimcileri bu teknoloji sayesinde emin adımlar atıyor.
Bulut mutfağı girişimi CloudEats, Vietnam ve Filipin’de çalışmalarını sürdürüyor. Manila merkezli girişim, Güneydoğu Asya’da yemek servisinin dijitalleşmesini hızlandırmak için Nordstar liderliğindeki 7 milyon dolarlık A Serisi yatırım turunu duyurdu. Kurucu ortak ve CEO Kimberly Yao bir röportajda, bu yılın başlarında Vietnam’daki başarılı lansmanının ardından, girişimin 2023’te Tayland, Malezya ve Endonezya gibi Güneydoğu Asya ülkelerine daha fazla nüfuz etmeyi planladığını söyledi.
Metaverse şirketi Hadean Meta Veri Tabanı için Yatırım Aldı
Metaverse evreni ve metaverse ile ilgili birçok alanda gelişim mevcut. Hatta birçok şirketin bu alanda yatırım yaptığı ve bu alana özgü ürünler verdiği gözlemleniyor. Giderek önemi artan metaverse alanının oyun dünyasında da etkisi gözlemleniyor. Tüm bunların yanında metaverse alanında altyapı oluşturmak için öne çıkan Hadean şirketinin bu alan ile ilgili yatırım aldığı söylenenler arasında.
Bilgi işlem gücünün çok sayıda eşzamanlı olarak kullanıcıları ilişkilendirerek içerik oluşturmayı planladığı söyleniyor. Bu yüzden de Epic Games ile birlikte çalışmak doğru bir seçim gibi duruyor. 30 milyon dolar yatırım alan şirketin web3 güçlendirmek için bu yatırımı kullanacağı söylenenler arasında. Fiziksel ve sanal dünya arasında köprü kurmak isteyen Hadean başarılı bir şekilde meta veri deposu konusunda da adım atmaya hazırlanıyor.
Yaşam Bilimleri Girişimi Verily, Teknoloji Devlerinin Sağlık Sektörüne Girmesiyle 1 Milyar Dolar Yatırım Aldı
Alphabet bünyesinde çalışmalarını devam ettiren yaşam bilimleri girişimi Verily, geçen hafta kamuoyuna duyurduğu açıklamada, bireylere özel olarak tasarlanmış veriye dayalı sağlık ürünleri yelpazesini genişletmek için kullanılacak 1 milyar dolarlık sermaye elde ettiğini söyledi.
Girişim, bir kişinin özel ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş sağlık hizmeti sağlamak amacıyla araştırma, klinik ve klinik olmayan verileri ve bilgi işlem gücünü birleştirmeyi tanımlayan bir terim olan “hassas sağlık” ile özellikle ilgilenmektedir. Başka bir deyişle, 2015 yılında Google X’ten doğan Verily, teknolojiyi herkes yerine bireylere tıbbi bakım sağlamak için kullanmayı hedefliyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...