Haftalık olarak kamuoyuna duyurulan ve global merkezli girişimlere ait yatırım haberlerini derlediğimiz detaylı rapora yazının devamından ulaşabilirsiniz.
EOS Network, DWF Labs’tan 60 Milyon Yatırım Aldı
DWF Labs, EOS Network Foundation ile bir iş birliği yaptı. Bu iş birliği kapsamında EOS tabanlı projelerin büyümesini ve kabul edilmesini hızlandırmak için 60 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını açıkladı.
DWF Labs, yatırımın 45 milyon dolarını EOS tokenleri için yaptığını belirtti. Yatırımın kalan 15 milyon dolarıysa EOS tabanlı projelere yönelik taahhüt şeklinde gerçekleşecek.
EOS Network, merkezi olmayan uygulamaların (dApps) geliştirilmesi ve yürütülmesi için tasarlanmış bir blok zinciri ağıdır. EOS, Ethereum gibi diğer blok zincirlerinden farklı olarak yüksek performanslı bir işlem hızı sağlamak için ölçeklenebilirlik ve esneklik sağlamak üzere tasarlanmış ağdır.
DWF Labs, dijital varlık piyasası yapıcısı ve yatırım firması olarak biliniyor. Bugüne kadar yaptığı en önemli yatırımıysa EOS Network Foundation (ENF) ile iş birliği duyurdu.
Helio, 3.3 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Helio; satış ve pazarlama ekiplerini büyütmek, farklı platformlarla ve pazar yerleriyle daha fazla iş birliği yapmak için 3.3 milyon dolar yatırım aldı.
Helio, 2022 yazında başlatıldığından bu yana, e-ticaret, NFT satışları, SaaS abonelikleri, içerik ödeme duvarları ve diğer ödemelerde toplamda 10 milyon doların üzerinde işlem yaparak 900’den fazla ticari müşteri ve 35.000 kullanıcıya hizmet verdi.
Helio platformu, birden fazla blok zincirinde anında kripto ödemelerini kabul edebilen bir ödeme sistemi sağlıyor. Bu özellik, podcast yayıncıları, YouTuber’lar, sanatçılar, NFT projeleri, medya ve diğer içerik oluşturucuların içeriklerinden para kazanmalarını ve yeni bir kitleye ulaşmalarını sağlıyor.
Helio ayrıca, yerleşik içerik ödeme duvarı özellikleri sunar, böylece içerik oluşturucular izleyicilerinden ücret alabilirler.
NATIX 3.5 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Natix Network, şehirlerin gerçek zamanlı haritalarını oluşturan bir kamera ağına sahip. Bu ağ merkezi olmayan bir yapıda ve şirket şimdi bu ağı geliştirmek için 3.5 milyon dolar yatırım aldı.
Tur, Blockchange Ventures liderliğinde gerçekleştirildi. Yatırımcılar arasında CVVC, Mulana Capital, Blockarm Capital gibi birkaç önemli isim yer aldı. XYO ve Mysterium Network gibi DePIN endüstrisinde etkili olan şirketler de yatırımcılar arasındaydı. Yeni yatırımcılar arasında ise Techstars, Plug and Play Ventures ve CoinIX Capital gibi tanınmış girişim sermayeleri de yer aldı.
Almanya’da 2020 yılında kurulan NATIX, gizliliğe önem veren bir şirket. Şirket, yapay zeka teknolojisinin insanların yaşam kalitesini artırması gerektiğine inanıyor. Ancak bu süreçte kişisel mahremiyetin korunması gerektiğini de savunuyor.
Natix Ağı, blok zincir tabanlı ve kitle kaynaklı bir kamera ağıdır ve gerçek zamanlı bir dünya haritası oluşturur. Bu Merkezi Olmayan Fiziksel Altyapı Ağı (DePIN) kameralardan oluşuyor. Natix’in yapay zeka teknolojisini kullanarak dünyanın haritasını çıkarıyor. Ağ hiçbir özel veri toplamadığından, kullanıcıların gizliliği ve kişisel verilerinin korunması sağlanıyor.
Infogrid, 90 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Londra merkezli Infogrid, B Serisi turunda 90 milyon dolar topladı. Bu yeni yatırımla şirketin özellikle veri kümesi alanlarında genişlemesi ve bina zekası platformunun işlevselliğinin artırılması planlanıyor.
Infogrid’in 90 milyon dolarlık B Serisi turu; öz sermaye ve dönüştürülebilir krediye bağlı tahvillerin yanında bazı önemli şirketler tarafından da desteklendi. Original Capital, SoftBank Vision Fund 2, Northzone, TVC, JLL Spark, Commited Capital ve Pictet gibi şirketler ek 30 milyon dolarlık destek sundu. Diğer bazı tarafların kimliği ise açıklanmamıştır.
Infogrid, hem IoT (nesnelerin interneti) teknolojisini hem de sensör sağlayıcıları ile iş birliği yaparak, gelen verileri sağlıklı bir yapay zeka dozuyla işliyor. Optimizasyonlarla bina yönetimini daha verimli hale getiriyor.
Bu sayede sadece bina sahipleri ve iş yerleri yöneticilerinin nakit tasarrufu sağlamalarına yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda sürdürülebilirlik hedeflerine ulaştırıyor. Çalışanların üretkenliğini ve refahını artırmalarına yardımcı olan sürdürülebilirlik uygulamaları da sunuyor.
Infogrid, bu teknolojileri kullanarak binaların enerji tüketimini azaltabilir. İç hava kalitesini artırıp, ekipman bakımını optimize edebilir ve acil durumlarda daha hızlı tepki verebilir.
Foxconn, Tayvan’da 800 Milyon Dolar Yatırım Yapacak
Foxconn (2317.TW); elektrikli araç (EV) hedeflerini desteklemek için önümüzdeki üç yıl içinde Tayvan’ın güneyindeki yeni üretim tesislerine 25 milyar T$ (820 milyon $) yatırım yapmayı planlıyor.
Reuters’in bildirdiğine göre resmi adı Hon Hai Precision Industry Co Ltd olan şirket; Kaohsiung’daki yatırımlarının elektrikli otobüsler ve EV’ler için piller üreten fabrikaları içereceğini belirtti. Büyük bir Apple Inc (AAPL.O) tedarikçisi ve iPhone montajcısı olan Foxconn gelir tabanını çeşitlendirmeye çalışırken EV pazarında büyük hırslara sahip denilebilir.
Foxconn Technology Group, 1974 yılında kuruldu. Şirket, dünyanın önemli elektronik tedarik zinciri yöneticileri arasında yer alıyor. Sony, Apple, Dell ve HP gibi dünyanın dev teknolojik şirketlerine yeni teknolojiler geliştiriyor. Şirket son dönemlerde elektrikli araç üretimine yönelerek o alanda büyük yatırımlar yapmaya başladı. Aynı zamanda Stellantis ve Geely Auto gibi otomobil üretimi gerçekleştiren şirketlerle de ortaklık kurdu. Bu şirketlerle otomotiv teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Foxconn ayrıca kendine ait elektrikli araç markası olan MIH’ada yatırım yapıyor. Şirket, farklı boyutlarda ve tiplerde elektrikli araçların üretimini gerçekleştirmeyi de amaçlıyor.
Müzik Teknolojisi Girişimi Enote, 10 Milyon Euro Yatırım Aldı
Berlin merkezli yapay zeka teknolojisi girişimi Enote, Dieter von Holtzbrinck Ventures, Avrupa İnovasyon Konseyi Fonu ve Rudolf Fuchs Aile Ofisi’nin katılımıyla bir Seri A Öncesi finansman turunda 10 milyon Euro topladı. Enote’nin uygulaması dünya çapında 70.000’den fazla müzisyen tarafından kullanılıyor.
Toplanan sermaye, eğitim pazarı da dahil olmak üzere daha fazla genişleme için kullanılacak. Berlin merkezli VC ve büyüme uzmanları Dr Norman Röchert ve Dr Armin Bartsch tarafından yönetilen bir Taylor Wessing ekibi, Enote’ye finansman turunun tüm yasal yönleri hakkında tavsiyelerde bulundu.
EIC Fonu için, kültürel önem ve son teknoloji AI yöntemlerinin birleşimi, Enote’yi ideal bir aday haline getirdi.
EIC Fonu yönetim kurulu üyesi Hermann Hauser, “Avrupa’da birçok yenilikçi, yetenekli girişim var. Ancak bu şirketler genellikle küçük kalıyor veya başka yerlere taşınıyor” dedi. “Yatırımımız sayesinde Enote, Avrupa kültürel mirasını daha erişilebilir ve etkileşimli hale getirerek korumaya devam edebiliyor“.
REAKTO, 1 Milyon Euro Yatırım Aldı
Polonyalı girişim REAKTO, hızlı müdahale güvenliğini daha yakın bir hale getirmek için çalışıyor. Merkezi Krakow’da bulunan şirket, ürününü piyasaya sunmak için 1 milyon Euro yatırım aldı.
REAKTO, drone altyapısı kurarak güvenlik kurumlarına ve bireylere daha güçlü bir güvenlik çözümü sunmayı hedefliyor. Geliştirdiği hızlı yanıt veren drone ağı ile daha etkili bir güvenlik sağlamayı amaçlıyor.
Krakow merkezli bir girişim olan REAKTO, tescilli “Hizmet Olarak Her Şey” modelinden yararlanarak insansız hava araçlarını kullanarak devriye ve müdahale uçuşları sunuyor. Bugün, yeni bir yatırım turunda, Lodz’dan stratejik yatırımcı AMM Global’in yanı sıra 24 farklı özel yatırımcı da dahil olmak üzere 1.3 milyon euro yatırım aldı.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...