Haftalık olarak paylaştığımız ve Türkiye merkezli girişim yatırım ve büyüme haberlerinden oluşan detaylı rapora yazının devamından ulaşabilirsiniz.
Sağlık Turizmi Pazaryeri New Me, 500 Bin Dolar Yatırım Aldı
Ülkemizdeki sağlık kurumlarıyla yurtdışından gelen hastaların bir araya gelmesini sağlayan sağlık turizmi pazaryeri 500 bin dolar yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım turunda Keiretsu Forum’da yer aldı.
Estetiğe dayalı bir sağlık turizmi pazaryeri olan New Me, daha önce Yeniben ismiyle sektörde faaliyet gösteriyordu. 5 yıl Yeniben olarak hizmet veren pazaryeri 1 senedir New Me olarak müşterilerinin karşısına çıkıyor. Global vizyonu ve güçlü kadrosuyla estetik dikeyinde önemli sağlık turizmi pazaryeri olma özelliği taşıyor.
New Me; ülkemizle birlikte sağlık turizminde öne çıkan ülkelerde çeşitli çalışmalara imza atıyor. Sağlık kurumlarıyla turistlerini bir araya getirerek sektörde lider olmayı hedefliyor.
AloTech, OpenAI ile İş Birliği Yaptı
AloTech, çağrı merkezi sektöründe Türkiye’de bir ilke imza attı. Yapay zeka araştırma şirketi OpenAI ile iş birliği yaptı. Şirket tarafından geliştirilen, bot teknolojisinde bir devrim olarak kabul edilen ChatGPT-4’ü kendi chatbot sistemine entegre ettiği aktarıldı.
Çağrı merkezlerinde AloTech altyapısını kullanan şirketlere nasıl bir fayda sağlayacak? Şöyle ki; kendi tüketicileri ile chatbot üzerinden yaptıkları görüşmeleri çok daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirebilecekler. AloTech’in yeni sistemi hem Türkiye hem de faaliyet gösterdiği 44 ülkedeki müşterileri, 95 farklı dil seçeneği ile kullanabilecek.
Koza Polyester, Halka Arzda 1,8 milyon Yatırımcıdan Talep Aldı
Ülkemizin kontinü polimerizasyondan polyester elyaf üretimi yapan ikinci şirketi Koza Polyester, halka arzına 1 milyon 850 bin 176 yatırımcı katılım sağladı.
Koza Polyester, geniş ürün yelpazesine sahip bir şirkettir. Halka arz, Garanti BBVA Yatırım’ın konsorsiyum liderliğinde gerçekleşti. Bu halka arza talepte yatırımcı rekoru kırıldı.
Koza Polyester, 2011 yılında Gaziantep’te Akınal ailesi tarafından kuruldu. Şirket geniş üretim kapasitesiyle dikkat çekiyor. Birçok farklı sektöre hitap ediyor. Şirket, 13 Nisan 2023 tarihinde Borsa İstanbul’da KOPOL koduyla işlem görecek.
Koza Polyester’in halka arzı yatırımcılarla44.390.000 TL nominal değerli payla 24,50 TL sabit fiyatta buluştu. Toplam halka arz büyüklüğüyse 1.087.555.000 TL olduğu açıklandı. Halka arzda en büyük pay yüzde 75’le yurtiçi bireysel yatırımcılara ayrıldı.
Yurtiçi kurumsal yatırımcıların payıysa yüzde 25 oldu. Şirketin, 5-7 Nisan tarihlerindeki halka arza 1.850.175 yatırımcıdan halka arz edilen 44.390.000 nominal değerli payların 5,08 katına denk gelen 225.411.467 TL’lik nominal değerli filtrelenmemiş pay talebine ulaşıldı. Bu rekor talep sonrasındaysa 1.729.152 yatırımcının Koza Polyester’e ortak olduğu açıklandı.
Networkdry Yatırım Turunu %107.5 Fonlama Oranıyla Tamamladı
Kuru temizleme, halı yıkama ve ütüleme hizmetlerini dijitalleştiren Networkdry girişimi, yatırım turunu %107.5 fonlama oranıyla tamamladı.
Networkdry, Ocak 2023’te kitle fonlama platformu aracılığıyla 14 milyon fon talebiyle yatırım turuna başladı. Yemeksepeti’nin Kurucusu Nevzat Aydın gibi önemli isimlerin olduğu 2 bin 435 yatırımcının 15 milyon TL yatırımıyla %107.5 fonlama oranına ulaşıldı.
Girişim, gerçekleştirmeyi planladığı diğer yatırım turundaysa yurt dışından fon sağlayıp Avrupa başta olmak üzere küresel anlamda adını duyurmayı hedefliyor.
Networkdry; farklı halı yıkama, kuru temizleme ve ütüleme firmalarını tek çatı altında topluyor. Daha sonra bu firmaları; çağrı merkezi, web sitesi ve mobil uygulama üzerinden kullanıcılarıyla buluşturuyor. Girişim, %107.5 fonlama oranına paya dayalı kitle fonlama turunda ulaştı.
Girişim, kitle fonlama platformu üzerinden 14 milyon TL fona ulaşmak için 23 Ocak Pazartesi günü yatırımcılarla bir araya geldi. Networkdry, 2 bin 435 yatırımcıdan şirket paylarının %6’sının arzıyla 15 milyon TL yatırım aldığını kamuoyuyla paylaştı.
Evercopy, Simya VC’den Yatırım Aldı
Simya VC, yapay zeka tabanlı içerik üretim platformu Evercopy’e ilk yatırımını yaptı. Finansal detaylar açıklanmasa da, yatırımın amacı, Evercopy’nin uluslararası alanda büyümesine, ekibini genişletmesine ve pazarlama/satış faaliyetlerini artırmasına yardımcı olmak olarak belirtildi.
12 yıldır girişim ekosistemine öncülük eden 212, erken aşama girişimlere yatırım yapma hedefi doğrultusunda Neo Portföy ve Alchemist Accelerator ile birlikte Simya VC adında bir yatırım şirketi kurdu. Simya VC, ilk yatırımını Evercopy adlı girişime yaptı.
Evercopy, 2023 yılında kurulan bir girişimdir. Yapay zeka altyapısı sayesinde saniyeler içinde kişiselleştirilmiş yaratıcı içerikler üretebilen bir platformdur.
Evercopy, yapay zeka altyapısı sayesinde kişiselleştirilmiş yaratıcı içerikler üretiyor. Bu yatırım, Evercopy’nin uluslararası alanda büyümesine, ekibini genişletmesine ve pazarlama/satış faaliyetlerini artırmasına yardımcı olacak.
FinFree, Goodwater Capital’dan Yatırım Aldı
Yerli girişim FinFree, ABD merkezli Goodwater Capital’dan yeni bir yatırım aldı. Yatırım anlaşmasının finansal detayları hakkında herhangi bir bilgi açıklanmadı.
Sosyal yatırım platformu FinFree, bu yılın üçüncü çeyreğinde başka yatırımcıları da dahil ederek Seri A öncesi yatırım turunu tamamlamayı planlıyor.
FinFree tarafından yapılan açıklamalara göre alınan yeni yatırım FinFree’nin sosyal yatırım özelliklerine yatırım yapmak ve Avrupa pazarına açılmak için kullanılacak.
2022 yılının sonunda 200 binden fazla kullanıcıya ulaşan FinFree, son üç ayda yüzde 50’nin üzerinde büyüme kaydetti. 2022 yılında yayına alınan sosyal yatırım özellikleri ile birlikte bu büyümenin artması bekleniyor.
Finfree adında bir platform, 2020 yılında Senih Mete Dal, Adnan Can Türkay ve Cem Ünüvar tarafından kuruldu. Bu platform, kullanıcılarına deneyimli yatırımcıların yatırım stratejilerini takip etme, yazdıkları raporları inceleme ve Türk hisselerine yatırım yapma imkanı sunuyor.
Sabancı Topluluğu 8 Girişime 20 Milyon TL Yatırım Yapma Kararı Aldı
Sabancı ARF Almot Ready to Fly, Sabancı Topluluğu’nun girişimcilik ekosistemine ve açık inovasyona katkı sunmayı amaçlayan programıdır. İlk dönemi için Eylül 2022’de çağrıya çıkılan programa toplam 544 başvuru alınmış ve yapılan değerlendirmeler sonucunda 14 girişim programa dahil edilmişti. Program ilk dönem mezunlarını verdi.
Sabancı Topluluğu tarafından yapılan açıklamaya göre programdan mezun olan bazı girişimlere toplam 20 milyon TL ilave yatırım kararı alındı. Ayrıca programın ilk faaliyet dönemi kapsamında, programa katılan girişimlere yaklaşık 60 milyon TL’lik ayni destek yapıldı.
6 Nisan 2023’te Sabancı Center’da programın ilk mezunları için etkinlik düzenlendi. Bu etkinlik kapsamında Sabancı Topluluğu’nun Blueit, Bpreg, Kiduttle, Kozalak, Köstebek, Leadport, MİOTE ve theClico girişimlerine toplam 20 milyon TL daha ilave yatırım yapacağı açıklandı.
Etkinliğe Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün katıldı. Etkinlikte topluluk dışından 9, topluluk içinden ise 5 girişim katıldı ve yatırımcılarla bir araya gelerek hedeflerini, vizyonlarını anlattılar.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...