Haftalık olarak paylaştığımız ve Türkiye merkezli girişimlere ait yatırım ve büyüme haberlerinden oluşan detaylı rapora yazının devamından ulaşabilirsiniz.
Olleyy, 2 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı
Online ortamda spor yapmak isteyenlerin ayağına eğitmen ve spor tesislerini getiren Olleyy girişimi, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine katkı sunmaya devam eden Alesta tarafından Olleyy’e yatırım yapıldı. Bu yatırımla birlikte Olleyy’in hisselerinin yüzde 5’i artık Alesta Yatırım’a geçti. Alesta Yatırım’ın belirttiğine göre aynı değerleme üzerinden de yüzde 2.5’lik ek hisse içinde opsiyon elde etti.
Olleyy kurucu ortağı Murat Demirel’de almış oldukları yatırımla ilgili açıklamalarda bulundu: “Birçok farklı sektörde kendini doğrulamış bir iş modelini benzeri olmadan spor sektöründe de hayata geçirerek, hem büyük bir ihtiyacı karşılıyor, hem de yenilikçi bir adım atmış olmanın gururunu yaşıyorum. Alesta gibi sektörde adını çok başarılı yatırımlarla sıkça duyuran kurumsal bir yatırımcının Olleyy’e inanması bizim için gurur ve motivasyon kaynağı. 2019 yılında daha yolun çok başındayken bize güvenen melek yatırımcılarımıza da bu vesile ile teşekkürlerimi sunmak isterim.”
SunGreenH2, 1.5 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Hidrojen girişimi SunGreenH2, 1.5 milyon dolar yatırım aldığını kamuoyuyla paylaştı. Bu yatırım turu, Sabancı Holding Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu olan Sabancı Ventures önderliğinde gerçekleşti.
Vinci Girişim Sermayesi tarafından eylül ayında SunGreenH2’ye yatırım yapılmıştı. Hidrojen girişimi şimdiyse yeni bir yatırımla gündeme geldi. Girişim; sıfır emisyon ve sürdürülebilirliğe yönelik hidrojen ekipmanlarının imalatını gerçekleştiriyor.
SunGreenH2’nin 1.5 milyon dolar yatırım aldığı tura Sabancı Vetures, 800 bin dolarla katıldı. Girişimin şimdi aldığı 1.5 milyon dolarla daha önceki yatırımı toplamda 4.5 milyon dolar oldu.
SunGreenH2 2020 yılında Tulika Raj ve Saeid Masudy Panah tarafından kuruldu. Girişim, yüksek performansa dayalı elektrolizörleri tasarlayıp yeşil hidrojen üretimine çeviriyor. Girişim; geleneksel hidrojen üretiminin dönüştürülmesi adına özel teknoloji geliştirmiştir. Bu teknolojiyle sürdürülebilir enerji kaynaklarıyla sudan yararlanarak yeşil hidrojen üretimi yapan ekipmanlar tasarlıyor.
Yerli E-Ticaret Pazar Yeri b4mar, 1.8 Milyon TL Yatırım Aldı
Yerli pazar yeri b4mar, iş insanı Melih Sınırcı’dan 15 milyon TL değerleme ile 1.8 milyon TL yatırım aldı. Haydi detaylara o halde.
Açıklanan rakamlara göre b4mar fikir aşamasındayken 15 milyon lira değerleme üzerinden yüzde 12 hisse karşılığında 1.8 milyon lira yatırım aldı. Yatırımı ise in4startups’ın yatırımcı havuzunda yer alan sanayici iş insanı Melih Sınırcı‘nın yaptığı aktarıldı. b4mar, bir pazar yeridir. Fiyat avantajı sunarak rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.
b4mar, 9 ana kategoride hizmet sunuyor. Elektronik, kişisel bakım, kozmetik, süpermarket, oto aksesuar, ev-yaşam, anne-bebek, oto-hobi aksesuar ve spor-outdoor kategorilerinde çalışmalar yapıyor. Yerli girişim, yurtdışı açılımı için ilk etapta Almanya ve Suudi Arabistan’ı düşünüyor. Suudi Arabistan için gıda ve tekstil ürünlerini düşünüyor. Ayrıca Almanya’dan da Avrupa ülkelerine geçiş yapmayı hedefliyor.
Pooly Ulaşıma Yeni Bir Boyut Getirmeye Hazırlanıyor!
“Hem Ulaş Hem Tanış” sloganıyla yola çıkan teknoloji şirketi Pooly Tech; aynı rota üzerinde seyahat eden, aracı olan ve olmayan kişileri bir araya getirmeyi hedeflediği uygulaması Pooly ile artık tüm platformlarda. İzlediği “P2P carpool sistemi” ile Pooly, kullanıcıların ulaşım masraflarını düşürmekle kalmayıp yolcuların sosyalleşmelerini, benzinden tasarruf etmelerini ve çevreye verilen zararı sürdürülebilir bir yöntem takip ederek azaltmalarını sağlıyor.
Özellikle ABD’nin San Francisco Bay Area bölgesinde kullanılan ve “paylaşımlı araba sistemi” olarak çevrilen “carpooling”, aracı olan bir sürücünün aracındaki boş koltukları kendisiyle aynı rotada seyahat eden yolcularla doldurması olarak tanımlanıyor. Bu şekilde aynı rotada seyahat edecek kişilerin ayrı ayrı araçlarla trafiğe çıkmasına gerek kalmıyor ve trafiğe çıkan araçların azaltılmasıyla egzoz salınımı, benzin kullanımı ve yolculuk masrafları azaltılıyor.
İstanbul’da ulaşımın trafik, kimi bölgelerde toplu taşıma araçlarının ve seferlerinin azlığı, yıllardır süregelen taksi yetersizliği gibi sorunlarla problemli olmasından yola çıkan Pooly, uygulamayı ilk etapta İstanbul’daki üniversite öğrencileri için sık tercih edilen rotalarda kullanıma açtı. İstanbul içi ulaşıma öğrencilerin bakış açısından bakarak probleme yeni bir boyut getiriliyor. Pooly’nin büyüme planı birkaç ay içinde uygulamayı önce İstanbul’un ardından da Türkiye’nin tamamını kapsayacak şekilde farklı komüniteler özelinde yaymayı kapsıyor.
Beam Teknoloji, Türkiye Kalkınma Fonu’ndan Yatırım Aldı
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın (TKYB) kurucusu olduğu Türkiye Kalkınma Fonu, siber güvenlik alanında faaliyet gösteren BEAM Teknoloji A.Ş. şirketine yatırım yaptı.
Türkiye Kalkınma Fonu, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak için kurulmuştur. Fon, yatırım yaparak girişimciliği ve inovasyonu teşvik etmeyi hedefliyor. Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Fonu’ysa Türkiye Kalkınma Fonu tarafından yönetiliyor. Bu fon da yüksek teknolojiye sahip girişimleri desteklemeyi amaçlıyor.
Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’yla Savunma sanayi tarafından da kullanılabilecek girişimlere odaklanıyor. Aynı zamanda yüksek teknoloji odaklı üretim yapan ve Savunma sanayiindeki sivil sektörlere açılım perspektifi olan girişimleri de hedefliyor. Sermaye ve yapılandırılmış sermaye yatırımları yapılması hedeflenmektedir. Fon kapsamında siber güvenlik sektöründe yer alan BEAM Teknoloji A.Ş. şirketine yatırım yapıldı.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...