Haftalık olarak hazırladığımız ve Türkiye merkezli girişimlere ait yatırım haberlerinden oluşan detaylı rapora yazının devamından ulaşabilirsiniz.
Yerli Dijital Lojistik Girişimi Forwardie Yatırım Aldı
Yerli dijital lojistik girişimi olan Forwardie, 1 milyon euro tohum yatırım aldı. Yatırımın Esor Investments’tan geldiğini belirtelim.
Dijital Freight Forwarder olan Forwardie, kullandığı teknolojik yaklaşım ile yüklerinizin kontrolünün sürekli sizde ve işinizi takip eden operasyon uzmanınızda olmasını sağlıyor. Forwardie kullanıcıları için, bilgisayar ve cep telefonu üzerinden de yüklerinin nerede olduğunu gerçek zamanlı olarak da takip edebildiğini belirtmemizde fayda var.
Forwardie ,2023 yılında 1200 müşterisinin taşıma hizmetini yönettiğini aktardı. 2023 yılı içinde de deniz yolu ve uluslararası konteyner taşımacılığına da başladı. Böylece bu alanlarda hızlı bir şekilde büyümeyi hedefliyor.
Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Ali Efe Öğütlü, bu yatırım turundan sonraki ilk hedeflerini aktardı. Türkiye genelinde operasyonlarını genişleterek pazardaki konumlarını sağlamlaştırmayı hedefliyor. Ve ülke içindeki yük hacmini de maksimize etmek olduğunu paylaştı. Öğütlü, bu hedefin ardından Doğu Avrupa ve Batı Avrupa’da iki ülkeye açılarak yurt dışı operasyonlarına başlayacaklarını da ifade etti.
Vispera, Arya GSYF’den 250 Bin Dolar Yatırım Aldı
Perakende sektöründe yapay zeka destekli çalışmalara imza atan Vispera, Arya GSYF’den 250 bin dolar yatırım aldı. İşte Vispera’nın yatırımına dair detaylar!
Arya GSYF tarafından yapılan 250 bin dolarlık köprü yatırımla birlikte Vispera’nın toplam değerlemesi 44.8 milyon doları buldu. Yerli girişim, 35 ülkede faaliyet gösteriyor. Daha önce birçok VC’den toplam 13 milyon dolar yatırım aldı. Yerli girişimin yatırım aldığı VC’ler; Hayat SA, Koç Grubu (Koç Holding, Inventram, Koç GSYF), Esor Capital, Keiretsu Capital, Omurga, Finberg ve CaBo Capital’dir. Yerli girişim en son yatırımı 2022 yılında Esor Investments’tan aldı.
Yerli girişim, kendisi görüntü işleme/makine öğrenmesi teknolojisi geliştirdi. Bu teknoloji, perakende sektöründe halihazırda kullanılan geleneksel yöntemlere kıyasla maliyet, hız ve güven açısından çok avantajlı olduğunu iddia ediyor. Yerli girişimin perakende ve FMCG şirketlere sunmuş olduğu inovatif görüntü analiz çözümleriyse perakende sektöründe yenilikçi dönüşüm yaratmayı amaçlıyor.
Mobilfon, Turkcell GSYF’den Yatırım Aldı
Tüketici elektroniği yenileme pazarının lider oyuncularından Mobilfon, Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Turkcell Yeni Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan yatırım aldı. İşte detaylar!
Mobilfon, Turkcell GSYF yatırımıyla birlikte hedeflerine bir adım daha yaklaştı. Mobilfon, Ticaret Bakanlığı tarafından sadece belirlenmiş kriterleri sağlayan kuruluşlara verilen Yenileme Merkezi ve Yenileme Yetki Belgesi’ne sahip olmasıyla sektörde ayrıcalıklı konumda yer alıyor. Bu stratejik yatırım, Mobilfon’un odağını istihdama ve mağazalaşmaya yönlendirmesine olanak tanıyor. Mobilfon, hedef kitlesine daha yakın olmak ve müşteri deneyimini en üst düzeye çıkarmak için güçlü bir mağaza ağı oluşturma vizyonuyla hareket ediyor.
İklim ve Finans Teknolojileri Girişimi Erguvan Yatırım Aldı
İklim ve finans teknolojileri girişimi Erguvan, 7,33 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. Yatırım, Emirates NBD ve Deniz Ventures tarafından yapıldı. Deniz Ventures, DenizBank’ın hayata geçirdiği bir yatırım fonudur. Deniz Ventures için, Emirates NBD ile girişimcilik alanında kurduğu stratejik bir ortaklığı bulunuyor.
NEOHUB Genel Müdürü Gürhan Çam değerlendirme yaptı. Erguvan’a yaptıkları yatırımın, Emirates NBD’nin kurduğu yeni fonun ilk yatırımı olması nedeniyle kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Çam, “Erguvan’ın geliştirdiği inisiyatif, çevresel etkiyi ölçme ve daha etkili sürdürülebilirlik stratejileri geliştirme yolunda önemli veriler sunacak. Teorik olarak bugün ilginç gelse de Erguvan sayesinde ülkemiz sürdürülebilirlik ihraç ediyor olacak. Deniz Ventures olarak, Emirates NBD ortaklığı ile startup ekosistemini desteklemeye devam edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.
Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Barış Balat, Erguvan Marketplace için ne dedi? 2050’de 250 milyar dolar seviyelerinde işlem hacmi beklenen gönüllü karbon piyasasında dünyanın önde gelen alım satım platformlarından biri haline getirmek istediklerini ifade etti. Balat, “İklim risklerinin yönetimine bir teknoloji şirketi olarak yaklaşmanın ve ölçeklenebilir dijital çözümler geliştirmenin faydalarını bu noktada göreceğimize inanıyoruz. Bu hedeflere giderken, Emirates NBD Group ve Deniz Ventures ortaklığımızın bize büyük güç katacağını düşünüyoruz. Bu yatırım, ortaklarımızın iklim değişikliği alanında somut ilerlemeleri teşvik etmeye olan bağlılıklarının yanında finansal kuruluşların bu alandaki güç ve sorumluluklarının farkında olduklarının da altını çiziyor.” diye de ekledi.
Veloxia, Köprü Yatırım Turunu Tamamladı
Veloxia Technology yerli bir mobil oyun girişimidir. Haziran 2019’da kuruldu. Aktarılan bilgiye göre de girişim, köprü yatırım turunu tamamladı.
Mevcut yatırımcıları CollecBve Spark, Boğaziçi Ventures ve APY Ventures‘ın yanında Türkiye Kalkınma Fonu ve ODTÜ Teknokent ortaklığında kurulan INVEST 101‘in katılımı ile gerçekleşen köprü yatırım turu tamamlandı. Ancak yatırımın finansal detaylarının basınla paylaşılmadığını belirtelim. Bu arada girişimin, Tugay Alyıldız, Melih Gündoğdu ve Mehveş Altay tarafından kurulduğunu da belirtelim.
Veloxia Kurucu Ortağı ve CEO’su Tugay Alyıldız, yatırım sonrası görüşlerini paylaştı. ”2022 yılında başlayan global ölçekte gözlemlediğimiz makroekonomik küçülmenin etkilerini oyun sektöründe de gözlemledik. Ancak Seri-A öncesi aşamalardaki oyun girişimi yatırımları hızını kesmedi. Bunu da, oyun şirketlerinin özellikle erken aşamalarda ürün-pazar uyumunu yakaladığında, doğası gereği “üstel şekilde değer yaratabiliyor olmasının” sebep olduğunu düşünüyoruz. Bu köprü turunda mevcut yatırımcılarımızın yanı sıra yeni yatırımcıların da katlması Veloxia’nın sektördeki konumunu gösteriyor.” ifadelerinde bulundu.
Yerli girişim Veloxia, gelecek planlarını açıkladı. Kasasına koyduğu yeni yatırımla birlikte tycoon simülasyon oyunlarını küresel çapta ölçekleyerek başarısını sürdürmeyi planlıyor. Mobil oyun teknolojileri alanında da küresel ölçekte yenilikçi ürünler geliştirmeyi ve RPG mekanikli yeni simülasyon oyunları üzerine çalışmalarını devam ettirmeyi planladığını belirtelim.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...