Haftalık olarak paylaştığımız Türkiye merkezli girişimlere ait yatırım haberlerinden oluşan haftalık rapora yazının devamından ulaşabilirsiniz.
İç Mimari Tasarım Uygulaması Homster Yatırım Aldı
Yerli girişim Homster, “Herkes için tarz sahibi yaşam” sloganıyla yola çıkarak, ev almak isteyenlerin gelecekteki evlerini kendi zevklerine göre görselleştiriyor.
Bilinçli satın alma kararları almalarına yardımcı oluyor. Homster için belirtelim. Türkiye İş Bankası bünyesinde kurulan İş Bankası Grubu’nun 100. Yıl Girişim Sermayesi fonu liderliğinde 500 bin dolar yatırım aldı.
Homster, Arda Kaya ve Barış Bal tarafından kuruldu. Yerli girişim, dünyanın ilk otomatikleştirilmiş iç mimari teknolojisine sahip! Sadece kat planından yola çıkarak evler için sanal turlar oluşturabildiğini belirtelim. Bu arada belirtelim. Homster, Workup Girişimcilik Programı’nın 11. dönem girişimleri arasında yer alıyor. 500 bin dolar yatırımla birlikte de tohum öncesi yatırım turunu kapatmış oldu.
Mükellef’ten Cumhuriyet’in 100. Yılında Başkente Yatırım!
Girişimcilerin ve işletmelerin şirket kuruluşundan vergi süreçlerine kadar tüm ihtiyaçlarını tek çatı altında toplayan online platform Mükellef, Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’nin ilk özel teşebbüs teknoloji geliştirme merkezi olan Ankara TEKMER’de teknoloji ofisi açtı. Mükellef, İstanbul ve ABD ofisinin ardından hayata geçirdiği yeni ofisinde ürün ve teknolojiler geliştirecek.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri olan Estonya, Hollanda, Almanya gibi geniş bir coğrafyaya ticaretini taşımak isteyen küçük ve orta büyüklükteki işletmelere, şirket kuruluşundan vergilendirmeye kadar olan süreçte ürün ve hizmetler sunan Mükellef, yurt dışında olduğu gibi yurt içinde de yatırımlarına devam ediyor.
İstanbul ve ABD’nin ardından Cumhuriyetin 100. yılında Ankara’da da teknoloji ofisi açan Mükellef, yazılım ekibini genişletecek. Türkiye’nin ilk özel teşebbüs teknoloji geliştirme merkezi olan Ankara TEKMER’de yer alan ofisinde yeni teknolojiler geliştirmeye hazırlıyor. API’ler aracılığıyla ABD ve İngiltere’de şirket kuruluş sürecini tamamen dijitalize eden ve yakın zamanda hizmete açılan WorkhyBooks yardımıyla yurt dışında mali müşavire ihtiyaç duymadan vergi süreçlerini otomatik ve dijital ortamda yönetebilecekleri vergi otomasyonu hizmeti veren regtek ürünlerine yeni özellikler ekleyecek.
Yerli Ödeme Şirketi Bakiyem Yurt Dışına Açılıyor!
Yerli ödeme şirketi Bakiyem 2023 yılının ilk 9 ayında 5 milyar TL’lik işlem hacmine aracılık ederek, yurt dışına açılıyor. 450 milyon nüfuslu Türki Cumhuriyetler’i hedefleyen firma, globale açılan ilk adımı Azerbaycan’dan atacak.
KOBİ’lere ve Büyük müşterilere online ödemenin her alanında çözümler geliştiren Ankara merkezli finansal teknoloji (fintek) şirketi Bakiyem, kısa sürede Türkiye’nin en önemli Finansal teknoloji şirketlerinden biri haline geldi. Girişimci Umut Yalçın tarafından 2017 yılında kurulan Bakiyem, 2023 yılında 5 milyar TL lik işlem hacmine ulaştı. Bugün 52 sektörde 5 bin şirketin kullandığı Bakiyem, başarısını yurt dışına taşımaya hazırlanıyor.
Gazi Üniversitesi Teknokent’te yer alan Bakiyem, bugün alanında uzman kadrosuyla kolay, hızlı ve düşük maliyetlerle ödeme almak isteyen firmalara online çözümler sunuyor. Kayıtdışı ekonominin kayıt altına alınmasına ciddi katkısı olan firma, bugüne kadar Bankalararası Kart Merkezi (BKM) eski Genel Müdürü ve Turkish Bank Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Özinal’ın yanı sıra Alesta Yatırım’dan iki kez yatırım aldı. İlk yatırımını 2020 yılında 1 milyon dolar değerlemeyle alan şirket 6 ay sonra da 2 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı. Bir diğer yatırımları Shopalm hakkında da bilgi veren Yalçın, “Kadın girişimcilerin sosyal medya üzerinden ürün satıp para kazanma olanağı sunan dijital mağaza Shopalm, bugüne kadar binden fazla kadına gelir yarattı. Shopalm aylık 8 milyon TL işlem hacmine ulaştı” dedi.
Gözde Tech Ventures’ta Paragon Pure ile Güç Birliği Yaptı
Gözde Tech Ventures Teknoloji Yatırımları A.Ş.’nin yatırımcıları arasında olduğu ABD merkezli doğal gıda içerik üreticisi ve alternatif proteinlerde kullanılmak üzere pirinç kepeğinden elde edilen sağlıklı ve sürdürülebilir yapıya sahip yağ/tat sistemleri sunmayı amaçlayan Paragon Flavors, Inc. (Paragon Pure) şirketi 3.9 milyon dolarlık tohum sermayesi yatırım almıştır.
2022 yılında Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın yeni nesil teknoloji yatırım kolu olarak yurt içi ve yurt dışındaki teknoloji girişimlerine yaptığı yatırımları artırmak üzere kurulan Gözde Tech Ventures, teknoloji alanında dünyada büyük bir dönüşüm gösteren yeni iş modelleri ve fırsatlarını değerlendirmeyi, bu alanda yurt içi ve yurt dışındaki hızlı büyüyen ve uzun dönemde büyüme potansiyeli olan girişimlere yatırım yapmayı amaçlıyor.
Yerli Fintech Turan, Gürcistan’da Operasyonlarını Başlattı
Yerli fintech Turan, Türkiye’den Gürcistan’daki tüm bankalara yüzde 100 dijital ve hiçbir komisyon ücreti olmaksızın para transferine olanak sağladığını duyurdu. Girişim, Azerbaycan açılımının ardından uluslararası para transferi hacmini kısa sürede arttırdı. Şimdi de transfer ağına Gürcistan’ı da eklediğini duyurdu.
Yerli fintech girişimi, Orta Asya ve özellikle Türk Devletleri arasında para transferi sürecini dijital dünyaya taşıyor!
Yerli fintech girişimi kurucusu Özgür Bayraktar, Turan’ın Gürcistan açılımı ile ilgili açıklama yaptı.
“Turan ile Orta Asya’da bulunan ülkelere açtığımız para transferi koridoruna Gürcistan ile yeni bir finansal rota daha ekledik. Türkiye ve Gürcistan arasındaki finansal sınır kapısını, dijitale taşıdığımız için çok heyecanlı ve mutluyuz. Üstelik tüm transfer süreçlerini belirli bir süre hiçbir komisyon ücreti olmadan sunuyor olacağız. Önümüzdeki dönemlerde hedeflerimiz ise Özbekistan ve Kırgızistan olacak. Çalışmalarımız artık son aşamaya geldi. Bu iki ülkeden ayrı olarak bazı sürprizlerimiz de kısa zamanda kullanıcılarımız ile buluşturacağız.”
Turan, 2022 ve 2023 yılları içinde aldığı yatırımlarla Türk Devletleri’nin en büyük finansal uygulaması olmayı hedefliyor. Yerli fintech girişiminin, Türkiye’de başladığı bu yolculuğunu kısa bir süre içerisinde Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan gibi diğer Türk Devletleri’ne de ulaştırmak istediğini belirtelim.
BinBin artık Cakovec’te!
BinBin yurt dışı açılımlarına hız kesmeden devam ediyor. İşte detaylar!
Mikromobilite alanında yurt dışına açılan ilk Türk şirketi olarak faaliyetlerini sürdüren BinBin, hizmet ağını her geçen gün yeni ülke ve yeni şehirleri ekleyerek genişletmeye devam ediyor. 2022 yılında başladıkları Hırvatistan faaliyetlerinde, operasyon ve müşteri hizmetleri alanındaki tecrübesiyle kısa sürede fark yaratmayı başaran şirket hizmet alanına yeni bir şehri daha ekledi. Dünya genelinde 5 ülkede toplamda 19 şehirde kullanıcılarına pratik ve çevreci bir ulaşım alternatifi sunan şirketin yeni rotası ise Kuzey Hırvatistan’daki Cakovec şehri oldu.
BinBin, kısa mesafeli yolculukları eğlenceli hale getiren, çevreci ve ekonomik bir ulaşım alternatifi sunan bir teknoloji markasıdır. Akıllı şehir teknolojileri ve mikro-mobilite alanında hizmet veren BinBin, 2019 yılında üniversite kampüslerinde başladığı operasyonlarını 2020 yılı itibari ile şehirlere taşıma kararı alarak, trafikten sıkılan kullanıcılara pratik ve sürdürülebilir bir ulaşım seçeceği sunar.
Çevreye duyarlı teknolojiler geliştirerek karbon salınımını azaltmayı amaçlayan BinBin, gelecek nesiller için duyarlılık ve hassasiyetiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Mevcutta İstanbul, Konya, Kayseri, Antalya, Eskişehir, Samsun, Adana, Kocaeli, Bursa, Trabzon, Diyarbakır, Gaziantep, Uşak, Sakarya şehirlerinde kullanıcıya hizmet vermektedir. Bulgaristan, Bosna Hersek ve Hırvatistan operasyonlarıyla mikromobilite alanında yurt dışına açılan ilk şirket olma özelliği taşıyor. Şirket her geçen gün ağını genişletmeye devam etmektedir.
EasyCep, Fibabanka’dan Yatırım Aldı
EasyCep, Fibabanka’dan miktarı açıklanmayan bir yatırım aldı. Şirketin de büyüme yolculuğuna bu yatırımla devam edeceği bilgisi aktarıldı.
EasyCep Kurucu Ortağı ve CEO’su Mehmet Akif Özdemir açıklaması:
“Ülkemizde bir sektörün inşasına öncülük etmek gibi zorlu ancak heyecan verici bir rol üstlendik. Geldiğimiz noktada, başta yenilenmiş telefon olmak üzere hem yenilenmiş elektronik ürün satışlarında hem de EasyCep’in bilinirliğinde önemli bir artış elde ettik. Özellikle yenilenmiş telefon pazarının sadece Türkiye’de değil yakın bölgemizde çok önemli bir potansiyeli var. Fibabanka’yla olan stratejik ortaklığımızın daha da güçlenmesiyle, Türkiye’deki operasyonlarımızı genişletirken, uluslararası pazarlara açılma sürecimizi hızlandırcağız. İş modelimizi başka ülkelere taşıyarak daha çok insanı yenilenmiş elektronik cihazlarla tanıştıracağız.”
Özdemir, sürekli değişen trendleri takip ettiklerini de belirtti. Bunu da iş modeline hızla adapte ettiklerini söyledi. Ayrıca teknolojik altyapılarını güncelleyerek büyüme hızını daha da arttırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...