Haftalık olarak hazırladığımız Türkiye merkezli girişimlere ait yatırım haberlerinden oluşan detaylı rapora yazının devamından ulaşabilirsiniz.
solarVis, 3.3 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı

Ankara merkezli solarVis, güneş enerjisi sektörü için dijitalleşme çözümleri sunuyor. 3.3 milyon dolar değerleme ile de ilk yatırım turunu kapattığını belirtelim. Girişim, Samet Yıldırım ve Enes Berk Karahançer tarafından 2019 yılında kuruldu.
Yatırım turuna da güneş enerji sektörünün önemli isimlerinden Enis Fakıoğlu ve Ahmet Birim Cezayirlioğlu katıldığını da ekleyelim. solarVis; sunduğu ön fizibilite, proje tasarımı, tekliflendirme modülleri ile güneş enerji sistemlerinin satışını kolaylaştırıyor. Müşterileri de operasyonel yük ve maliyetlerden kurtarmayı hedefliyor. solarVis’in müşteri portföyünde güneş paneli kurulum şirketlerinin yanı sıra imalatçılar, bankalar ve sigorta şirketleri de bulunuyor.
Toruk MAGIC Deep Tech, İş İnsanı Sinem Dede’den Yatırım Aldı

Toruk MAGIC Deep Tech, Teknopark İstanbul’un Beyoğlu Kuluçka Merkezi Cube Beyoğlu şirketlerindendir. Edinilen bilgiye göre,yatırım aldı. Mobil elektronik ve iletişim cihazları ticareti alanında faaliyet gösteren iş insanı Sinem Dede’den 2.5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldığını belirtelim. Toruk MAGIC Derin Teknoloji hakkında ne biliyoruz peki? Makine öğrenimi ile yapay zekâ temelli yazılımlar geliştiriyor. Şirket, Teknopark İstanbul’un Beyoğlu Kuluçka Merkezi Cube Beyoğlu’nda faaliyetlerine devam ediyor.
Kurumsal hizmet olarak kullanılan MAGIC (Anlamlı Yapay Mantık) yöntemini, dijital tanıtım süreçlerine adalet getirecek kiralanabilir yazılım hizmeti (SaaS) yapısına çevirecek bir proje üzerinde çalıştığını da belirtelim. Proje, ücretli ve ücretsiz tüm dijital pazarlama metotlarını içerisinde barındırıyor. En önemli özelliğinin de doğru müşteriye doğru ürünü göstermesi olduğu belirtiliyor. Girdiği yatırım turunda da Sinem Dede’den 2.5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı.
Toruk MAGIC Deep Tech için belirtelim. Geliştirdiği MAGIC yöntemi sayesinde pazarlama maliyetlerini azaltıyor. Aynı zamanda da satış miktarını arttırıyor. Bu yöntem, Türkiye’den Avrupa’ya, Avrupa’dan ABD’ye kadar her coğrafyada gerekli lokasyon optimizasyonlarıyla aynı başarıyı elde ediyor.
Kurumsal Şirketler için SuperApp Memotive Yatırım Aldı

Memotive, kurumsal şirketlerin insan kaynakları ve idari işler süreçlerini uçtan uca dijitalleştirerek çalışan bağlılığı ve şirket verimliliğini arttırıyor. Edinilen bilgiye göre de 4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Memotive için belirtelim. Kurumsal şirketlerin çalışan bağlılığını ve şirket verimliliğini arttırmak için, çalışan deneyimini etkileyen IK ve İdari İşler süreçlerindeki dijitalleşmeyi ve karar/aksiyon aldırıcı verileri sağlayan bir kurumsal Super App’tir.
Memotive, çekirdek yatırım turunda 4 milyon dolarlık değerlemeyi başarıyla gerçekleştirdi. Bu tura katılan yatırımcılar arasında da Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Serter, Yeşilova Holding icra kurulu başkanı Ahmet Yalçın Yeşilova, Yeşilova Holding yönetim kurulu üyesi Yasemin Yeşilova Muştucu, Ark Pres Kemerleri A.Ş., Kurt & Partners Avukatlık Bürosu kurucu ortakları Özlem Kurt ve İzzet Gürler, Fatma Aydoğdu, Durak Tekstil yönetim kurulu üyesi Efe Oran ve Emre Mustafa İdemen yer aldığını belirtelim.
Memotive, 2021 yılında kuruldu. Fark Labs Hızlandırma Programı’ndan mezun oldu. 12 aylık süre zarfında geliştirme sürecini de başarıyla tamamlayarak ölçeklenme aşamasına geçti. Şu anda 6000 çalışanın hayatını kolaylaştıran Memotive için belirtelim. 1 yıl içinde 30.000 kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.
Enqura, İlk Yatırım Turunda 2.9 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Enqura, dijital uzaktan müşteri edinimi, güçlü kimlik doğrulama, dijital cüzdan, web ve mobil uygulamalar alanında geliştirdiği ürünlerle finans sektörü başta olmak üzere daha birçok sektöre çözüm üretiyor. İlk yatırım turunda da hedefinin üzerinde bir katılımla 2.9 milyon dolar yatırım aldı. Enqura aldığı bu yatırımla ne hedefliyor? Türkiye’de lider konumda olan yapay zekâ destekli finansal yazılım ürünlerini ilk olarak Avrupa ve Körfez Ülkelerine açmayı hedefliyor!
Yatırım turuna girişim sermayesi şirketleri, Eksim Ventures, Hedef Portföy Startup Burada GSYF, Lima Ventures, Doğa Girişim’in yanında Echo Çağrı Merkezi, Sistem Global, Mehmet Darendeli ve İsmail Emre Peser‘in katıldığını belirtelim. İki aşamalı gerçekleşen turun, ikinci aşamasında katılan yatırımcıların da ayrıca açıklanacağı belirtildi.
Enqura Kurucusu ve CEO’su Metin Karabiber, açıklama yaptı. “Bu yatırımla birlikte, mevcut ve yeni müşterilerimize daha iyi hizmet, daha gelişmiş ürünler sunarak rekabette bir adım öne çıkmalarını sağlayacağız. Yurt içinde bu denli tercih edilmemizi sağlayan yapay zekâ ve makine öğrenmesi temelli yeni nesil TechFin ve siber güvenlik teknolojilerinizin satış ve pazarlama faaliyetlerine yurt dışında daha fazla ağırlık vererek, global bir marka olma hedefimize daha da yakınlaşacağız.”
Yerli Nano-Teknoloji Girişimi KfobiX Yatırım Aldı

KfobiX, mikro-nano kompozit kaplamalar ve ileri malzemeler geliştiren yerli bir nano-teknoloji girişimidir. Girişim, yatırım aldığını duyurdu. 275 bin dolar tohum yatırım aldığı aktarıldı. KfobiX’in 275 bin dolarlık tohum yatırımının, Arz Portföy, Saves Enerji ve ABD merkezli Sente VC‘den geldiğini belirtelim.
KfobiX, katıldığı ilk turda Türkiye’den Arz Portföy ve Saves Enerji ile Amerika merkezli Sente VC‘den 275 bin dolar yatırım aldı.
KfobiX, aldığı tohum yatırımı, geliştirdiği ürünün uluslararası piyasalara açılması için gereken sertifikasyon, saha testleri ve yeni ürünlerin araştırma ve geliştirme faaliyetleri için harcayacağı belirtildi.Bu arada belirtelim. KfobiX, Kanada’da yürütülen hızlandırma programı Energia’nın 2023 programı mezunu. Faaliyetlerine uluslararası pazarlarda devam edeceği belirtiliyor.
Girişim, yeşil enerji alanına odaklanıyor. Enerji nakil hatlarındaki buzlanma sorununa yönelik kompozit nano-kaplama ürünü geliştiriyor.