Haftalık olarak paylaştığımız Türkiye merkezli girişimlere ait yatırım haberlerinden oluşan detaylı rapora yazının devamından ulaşabilirsiniz.
Kidolog İkinci Satın Almasını ODTÜ’DEN Yaptı
Evcil hayvanlar ve sahipleri için fikir aşamasında gerçekleşen bu satın alma ile birlikte ailenin tüm bileşenlerinin problemlerine çözüm üretmek hedefleniyor. Türkiye’nin aile teknolojileri alanındaki ilk unicornu olma hedefiyle ilerleyen Kidolog, 2023’ün ilk aylarında aldığı yatırım ile birlikte değerini elliye katlamıştı.
Önce Readki’yi bünyesine katarak çocuklar için okumayı daha keyifli hale getirecek Readki’yi çok yakında piyasaya sürmeyi hedefliyor. ODTÜ’lü gençlerin fikir aşamasındayken bünyesine katan Kidolog PatiWe uygulaması ile de evcil hayvan bakımı konusunda dünyanın ilk süper appi olarak ailelere destek olmaya başladı.
Yapay Zeka Kedi ve Köpek Sahibi Olmak İsteyen Herkesin Yanında!
PatiWe dünyada bir ilke imza attı ve yapay zekayı uygulamaya entegre ederek evcil hayvan sahiplerinin hizmetine sundu. Kullanıcılar Pati-Ai ile evcil hayvanları hakkında merak ettiği her şeye anında ulaşabilecek!
Satın almanın ardından açıklamalarda bulunan Eray Uğurelli, yoğun mesai saatlerinin ardından ya da iş seyahatleri sırasında evcil dostlarımızın bakımlarının aksamaması ve yeterli ilgiyi görmeleri için PatiWe’nin onlar için çok değerli olduğunu düşünüyor. Aile teknolojileri alanında, bir aileyi oluşturan her ferdin problemlerini çözmek için yeni satın alımlar yapacağının ve uygulamalar geliştireceğinin sinyalini verdi.
Yerli Girişim Yeşil Paket, Fongogo’da Yatırım Turunda
Yeşil Paket, Türkiye’nin öncü kitle fonlama platformu Fongogo üzerinden gerçekleştirilen yatırım turunda, 8 milyon TL’lik yatırım sürecine başlayarak bölgesel pazardan ulusal pazara açılma yolunda büyük bir adım attı. 25 Eylül tarihinde kitle fonlama yolculuğuna başlayan Yeşil Paket bugün itibariyle yatırımının %83’ünü tamamlayarak 6.648.558 TL yatırım tutarına ulaştı. 1 hafta içerisinde yatırım tutarının yarısından fazlasını tamamlamayı başaran Yeşil Paket için kurucu ortak olan Kaan Murat Ayvaz; “Kitle fonlama sürecimiz çok iyi ilerliyor, en geç 2 hafta gibi bir süreçte bu yatırım turunu tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.
Eylül 2022 tarihinde 3 aracı ve 4 çalışanı ile hizmet vermeye başlayan girişim kısa süre içerisinde gelen talepler üzerine araç sayısını 15 üzerine, çalışan sayısını ise 20 üzerine çıkardı. Hiçbir reklam ve tanıtım kampanyası yürütmeden, sadece bir şehirde hızlı bir büyüme gerçekleştirerek 8-10 aylık bir süreçte 3 milyon TL üzerinde finansal hareketliliğe ulaştı.
DinamikCRM, SuperAPP Dönüşümünü Tamamlamak için Yatırım Turunda!
İş verimliliğinizi arttıracak uçtan uca çözümler sunan DinamikCRM, SuperAPP dönüşümünü tamamlamak için 54 Milyon TL değerleme üzerinden yatırım turuna çıktı.
Yatırım turunu kitlesel fonlama platformu Fongogo üzerinden başlatan DinamikCRM, girişiminin %4.48’lik kısmı için toplam 2.5 milyon TL yatırım arayışında.
DinamikCRM, iş süreçlerini tek bir platform üzerinden uçtan uca yönetme fırsatı sunan bulut tabanlı müşteri ilişkileri yönetimi yazılımıdır. Müşteri yönetimi, satış, sipariş ve randevu yönetimi gibi bir çok özellik sayesinde işlerinizi kolaylıkla yönetebileceğiniz bu yazılım, aynı zamanda işletmelerin iş akışlarını optimize etmelerine yardımcı oluyor.
Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler için ideal bir çözüm olan DinamikCRM, hem küçük ölçekli girişimcilerin hem de büyük şirketlerin ihtiyaçlarına cevap veriyor.
Kampanyanın başarıyla tamamlaması sonucunda elde edilecek fon, uygulamanın API servislerinin geliştirilmesi, Mobil uygulama arayüzlerinin yenilenmesi, müşteri destek takımının güçlendirilmesi ve Global Pazar denemeleri için kullanılacak.
20 senenin üzerinde sektör deneyimine sahip deneyimli kurucu Yahya Ekinci, DinamikCRM olarak önümüzdeki 5 yıllık dönem içerisinde ülkemizde borsaya kote ve global pazarda en az 3 farklı ülkede OmnEase markasıyla aktif olarak kullanılan bir uygulama olmayı hedeflediklerini açıkladı.
Varsapp, 200 Bin Dolar Yatırım Aldı
Zeynep Eliçin ve Hande Sevinç tarafından 2021 yılında kurulan Varsapp, kullanıcılarının günlük veya dönemlik ihtiyaçları doğrultusunda kişi veya büyük markalardan güvenli bir şekilde kiralama gerçekleştirebilmelerineolanak sağlıyor. Varsapp, bu modellerinin yanı sıra kendi bünyesindeki teknolojik ürünlerin de kiralanabildiği ‘VarsappTech’ kategorisi sayesinde B2C iş modelinde de faaliyet gösteriyor.
2022 yılının Eylül ayında ilk yatırım turunu gerçekleştiren Varsapp, 1 yıl içerisinde metrik ve teknolojisinde yaşadığı olumlu gelişimler sonucunda değerlemesini 4’e katlayarak ilk yatırım turundan 1 yıl sonra köprü yatırım turu gerçekleştirme başarısı gösterdi. Gerçekleşen yatırım turuna hiVC ve Founder One gibi kurumsal yatırımcılarının yanı sıra mevcut yatırımcılardan Mehmet Toprak ve Murat Aksöz katılım gösterdi.
Toplamda 100.000 indirmeyi aşan ve yakın zamanda mobil uygulamasının yeni versiyonunu da yayınlayacağının haberini veren Varsapp, aldığı yatırımla birlikte kullanıcılarına daha iyi bir kullanım deneyimi sunup, ürün sayısı ve çeşitliliğinde gerçekleştirdiği artışla birlikte Türkiye’nin en başarılı eşya kiralama platformu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor olacak.
FONGOGO STARTUPMARKET’İ Satın Aldı
Öncü Kitle Fonlama Platformu Fongogo, girişimci ve yatırımcıların Türkiye’deki en büyük buluşma noktası StartupMarket’i satın aldığını duyurdu.
Ödül bazlı kitle fonlamasında Türkiye’nin pazar lideri Fongogo, son dönemde başarılı hisse bazlı fonlamaları ile dikkat çekmekteydi. SPK lisanslı yatırım platformu, Eylül 2023’te Sharks & Partners liderliğinde gerçekleştirdiği Seri A öncesi köprü yatırım turunun ardından StartupMarket’ı satın aldığını duyurdu.
Bu satın alma ile Fongogo, StartupMarket platformundaki geniş girişimci ve yatırımcı ağına erişim imkanı sağlayarak kitle fonlamasında çok önemli bir rekabetsel avantaj yakalamış oldu.
BÖLGE’NİN EN BÜYÜK STARTUP YATIRIM PLATFORMU OLACAĞIZ
Satınalma ile StartupMarket üzerindeki 3.000’e yakın girişime ve binlerce yatırımcıya ulaşmış olan Fongogo, Türkiye’nin en büyük startup yatırım platformu haline gelmiş oldu.
Bölgenin en büyük kitle fonlama platformu olmayı hedeflediklerini belirten Fongogo Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çebi satın alma ile ilgili olarak şunları söyledi: “StartupMarket ile birleşmekten büyük bir heyecan duyuyoruz. Girişim, yatırımcı ve çözüm ortaklarına Startupmarket kanalıyla bir buluşma ve etkileşim platformu sağlarken, Fongogo ile yatırım turuna çıkan girişimlerin kaynağa erişimini kolaylaştırıyor olacağız. İki platform arasındaki sinerjileri ortaya çıkararak liderliğimizde ekosistemin büyümesine vesile olmayı hedefliyoruz. Bu birleşme ile ‘Kitlelerin gücüyle girişimlerin ve işletmelerin kaynağa ulaşımını hızlandırmak ve kolaylaştırmak; kaynağı doğru ve sürdürülebilir iş fikirlerine yönlendirerek katma değer yaratmak’ olan misyonumuza daha da yakın olduğumuzu görebiliyorum. Bu satın alma Türkiye teknoloji girişimcilik sektörüne hayırlı olsun” dedi.
Yerli Girişim Ango.ai, iMerit Tarafından Satın Alındı
Yerli girişim Ango.ai, ABD’li iMerit tarafından satın alındı! Ango.ai, Ankara merkezli yapay zeka (AI) destekli bir veri etiketleme platformudur.Aktarılan habere göre, yapay zeka veri çözümlerinde önde gelen ABD merkezli şirket iMerit tarafından satın alındı. Ancak, anlaşmanın finansal detaylarının henüz açıklanmadığını belirtelim.
Ango.ai, 2020 yılında Gökalp Urul ve Gökhan Urul tarafından Ankara’da kuruldu.
Ango Hub veri etiketleme platformu ile şirket için belirtelim. Görsel, video, metin ve ses veri kümelerini hızlı ve güvenli bir şekilde işleyerek bunları yapay zeka algoritmaları için kullanılabilir hale getiriyor. 2021 yılında Ango AI, 500 Istanbul ve QNBEYOND Ventures’tan 720 bin dolar yatırım almıştı. Aynı zamanda şirket, QNBEYOND Hızlandırma Programı, 3. dönem mezunları arasında da yer almaktaydı.
iMerit hakkında ne biliyoruz peki? Yapay zeka veri çözümlerinde endüstri lideri olarak konumlanıyor. Microsoft, Linkedin, eBay, Johnson&Johnson, Autodesk gibi şirketler de dahil olmak üzere 200’den fazla global müşteriye destek olduğunu belirtelim.
iMerit, müşterilerinin AI algoritmalarının eğitimini gerçekleştiriyor. iMerit, tıp, tarım, otonom araçlar, imalat, e-ticaret, finansal hizmetler ve teknoloji gibi çeşitli endüstrilerde Fortune 500 şirketlerine uçtan uca veri etiketleme teknolojileri ve çözümleri sunuyor. Şirket için belirtelim. Hindistan, ABD, Bhutan ve Avrupa’da 4 binden fazla çalışanı bulunuyor. iMerit’in yatırımcıları arasında yer alanlar ise; Omidyar Network, Dell.org, Khosla Ventures ve British International Investment.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...