Hızlı şarj tabanlı (10 watt'ın üzerinde) akıllı telefon satışları, 2022'nin ilk çeyreğindeki yüzde 74'e kıyasla, 2023'ün ilk çeyreğinde (2. Çeyrek) küresel akıllı telefon pazarının neredeyse yüzde 80'ini oluşturuyordu. Perşembe günü yayınlanan yeni bir rapora göre 2018'in ilk çeyreğinde bu oranlar yüzde 29'a çıktı.
Counterpoint Research'e göre, hızlı şarj özellikli akıllı telefonların giderek daha fazla benimsenmesi, artan akıllı telefon kullanımına ve donanımdaki sürekli gelişmelere bağlanıyor.
Çinli akıllı telefon markaları, farklı fiyat noktalarında daha yüksek voltajlı şarj sunarak bu trende öncülük ediyor.
"Çinli markalar, tüketicileri çekmek için bir satış noktası olarak hızlı şarjdan yararlanıyor. Örneğin, Realme ve Xiaomi, 200 W'ı aşan güç kapasitesine sahip akıllı telefonlar sunuyor. Ayrıca, Xiaomi ve OPPO kısa süre önce etkileyici bir 300 W hızlı şarj kapasitesine sahip akıllı telefonlar sergiledi. Bu markalar, Kıdemli Analist Karn Chauhan, "Son derece yüksek şarj hızları, kullanıcıların telefonlarını birkaç dakika içinde şarj etmelerini sağlıyor" dedi.
Ayrıca raporda, akıllı telefon markalarının hızlı şarj teknolojisini uygun fiyatlı hale getirmeye odaklandığından bahsediliyor.
Chauhan "Akıllı telefon markaları, ayırt edici bir faktör olarak düşük fiyatlı modellerine hızlı şarjı dahil ediyor. Hızlı şarj, 200 doların üzerindeki fiyat segmentinde zaten standart bir özellik haline gelmişken, akıllı telefon markaları artık bu segmentte daha yüksek güçlü şarj sağlamaya odaklanıyor. Bu telefonlar en yüksek şarj hızlarına ulaşıyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.
İlginizi çekebilir: Huawei Akıllı Telefon Satışları Muazzam Büyüme Yaşadı!
Hızlı Şarjlı Telefonlar Ses Getiriyor
2023'ün ilk çeyreğinde, dünya çapında hızlı şarj olan akıllı telefonların ortalama gücü, 2022'nin ilk çeyreğindeki 30W ve 2018'in ilk çeyreğindeki 18W'a kıyasla 34W'a ulaştı.
30W'tan fazla güce sahip akıllı telefonlar, tamamen boşalmış bir telefonu yaklaşık bir saat içinde şarj edebilir. Raporda, bir akıllı telefonu bir saatte şarj etmenin akıllı telefon üreticileri için güçlü bir satış noktası olabileceği belirtildi.
Çinli akıllı telefon üreticileri, özellikle ortalama gücün 50 W olduğu Çin pazarında, çeşitli fiyat noktalarında daha yüksek vatlı şarj sunarak bu trende öncülük ediyor. Öte yandan Apple ve Samsung gibi markalar, daha yüksek güçlü şarj cihazlarını zorlamak yerine pil güvenliğine ve genel performansa öncelik verdiler.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...