İhtiyaçlarınızı kiralayabilmenizi veya kullanmadığınız eşyalarınızı kiraya vererek pasif gelir sağlamanıza aracılık eden Varsapp hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir: Varsapp, 1.2 Milyon TL Değerinde Yatırım Aldı
İhtiyaçtan Doğan Bir Girişim
2020 yılının Mayıs ayında kurulan girişim, 2021 yılında faaliyetlerine başladı. Varsapp ihtiyaçtan doğan bir girişim olarak tanımlanıyor. Girişim hakkında daha fazla bilgi alabilmek için girişim bünyesinde “Head of Operation” görevini üstlenen girişimin kurucularından Hande Sevinç ile iletişime geçtik. Girişim tarafından aldığımız yanıtlara göre;Varsapp, bir ihtiyaçtan doğdu.
Varsapp, kayak tatiline gitmek için hazırlanan fikir sahiplerinin bir sağlık sorunu sebebiyle tatillerini iptal etmesi ardından ellerinde kalan eşyaları satma yoluna girmesi ile şekillendi. İkinci el satışlarını kontrol eden fikir sahipleri, ikinci el piyasasının çok düşük olduğuna kanaat getirerek eşyaları kiralama konusunda bir platform arayışına girdiler. Böyle bir çözümle karşılaşmadıklarında ise şu an farklı departmanlarda çalışmalar yürüten 8 kişilik ekip ile Varsapp platformunu inşa ettiler.
Varsapp, kayak tatiline gitmek için hazırlanan girişim kurucularından Zeynep’in bir sağlık sorunu sebebiyle tatilini iptal etmesi ardından elinde kalan eşyaları satma yoluna girmesi ile şekillendi. İkinci el satışlarını kontrol eden Zeynep Eliçin, ikinci el piyasasının çok düşük olduğuna kanaat getirerek eşyaları kiralama konusunda bir platform arayışına girdi. Böyle bir çözümle karşılaşmadığında ise şu an farklı departmanlarda çalışmalar yürüten 8 kişilik ekip ile Varsapp platformunu inşa ettiler.
Günlük Kiralama Hizmeti Dahil Olmak Üzere Birçok Hizmeti Bulunmakta
Varsapp rakiplerini iki grupta analiz ediyor. Bir tarafta kendi ürünlerini kiralayanlar bulunuyor. Bu girişimlerin yalnızca teknolojik alet konusunda hizmet vermesi kullanıcıların dikkatini çekiyor. Fakat kullanıcılar kendi ürünlerini kiraya verip ek gelir elde edemiyorlar. Diğer tarafta ise günlük eşya kiralanmasına olanak veren ancak ürünlerinizi güvence sistemiyle korumayan girişimler bulunuyor. Varsapp; tüm bu dolaylı rakiplerinden güvence sistemi, günlük eşya kategorisi, B2C iş birlikleri, kullanıcıların kendi ürünleriyle gelir elde edebilmeleri ve günlük kiralama yapabilme özellikleri sayesinde rakiplerinden ayrılıyor.
Büyük Markalar ile İş Partneri Konumunda
Varsapp, C2C kiralamaya ek olarak aralarında önemli kurumsal markaların da bulunduğu B2C iş modelini hayata geçirdi. Kullanıcılar bu sayede markaların ürünlerini satın almadan önce deneyebiliyor ve ihtiyacı olduğu ürünleri hızlı bir şekilde kiralayabiliyorlar. Markalar tarafında ise sürdürülebilir bir iş modeli olan kiralama ile kozmetik kusurlarla satışa çıkaramadığı ürünlerini döngüsel ekonomiye destek verecek biçimde kullanılmasını sağlıyor. Aynı zamanda kullanıcılar, markaların ürünlerini satın almadan önce deneyebiliyorlar.
Varsapp, kiralama modeli ile birlikte tüketim çağında bir farkındalık oluşturuyor. Ürünlerin tekrar kullanılabiliyor olması ürün üretim aşamasında ortaya çıkan karbon ayak izi, su ayak izi ve atıklara direkt müdahale ederek bunların azalmasını sağlıyor.
Varsapp girişiminin diğer bir önemli özelliği ise özel kurye sistemi ile hizmet veriyor olması. Kullanıcıların en çok düşündüğü kargom gelecek mi, ne zaman gelecek gibi soruları ortadan kaldırıp evlerinden hiç çıkmadan kiralama ve kiraya verme olanağı sunuyor. Yani eşyasını kiraya veren kişilerin kargolarını evden alarak kiralayan kişiye iletiliyor. Bu olanağa ise sürdürülebilir taraftan bakarsak mecburiyetten doğan karbon ayak izini doğaya faydalı faaliyetler ise nötrlemeye gayret gösteriyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...