Berlin'in İK teknoloji firması HeyJobs, Avrupa'nın işgücü krizini çözmek için harekete geçti ve bunun için 47 milyon dolar ayırdığını duyurdu. Şirket, yeni sermayeyi Almanya'daki veri ve iş ekibini genişletmek için kullanacak. Ayrıca finansmanın bir kısmından da yetenek kazanımında yapay zeka uygulamasının sınırlarını zorlamak için faydalanacak.
Özelliikle 'Bomer' neslin emekliliğe yaklaşmasıyla ve tabii ki, Büyük İstifa dönemi Avrupa’da yaşanan işgücü krizinde büyük bir etken oldu. Şu anda Avrupalı işverenler, mevcut işgücünde keskin düşüşlerle karşı karşıya görünüyor. Almanya’ya bakıldığında sadece onun tek başına yılda 500.000 işçi kaybettiğini söylemek mümkün.
İşçi sıkıntısını özellikle Alman CEO'lar, büyüme için bir numaralı endişeleri olarak dile getiriyor. Berlin merkezli HeyJobs ise bu zorluğun üstesinden harekete geçmiş görünüyor. Avrupa'nın çarpıcı biçimde değişen işgücü demografisini üstlenmek için kolları sıvayan şirket 47 milyon dolarlık fon topladı. Bu B Serisi turu, Digital+ ve FMZ Ventures tarafından yönetildi. Finansman turuna Notion Capital, Heartcore Capital ve Creathor Ventures dahil olmak üzere birçok yatırımcı katılım gösterdi. Elde edilen finansman ilk olarak yetenek kazanımında yapay zeka uygulamasını zorlamada kullanılacak. Aynı zamanda Almanya'daki veri ve iş ekibini genişletmek için de finansmandan faydalanılacak.
İlginizi Çekebilir: Nowsta, 41 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Yetenek ve İşverenler Hızlı ve Uygun Maliyette Eşleşiyor
HeyJobs, 2016 yılında Marius Luther ve Marius Jeuck tarafından kuruldu. Başlangıçta şirketler için hızlı ve uygun maliyetli bir şekilde işe almalarını sağlamak için yetenek ve işverenleri eşleştiriyor. Bu da sahip olduğu yapay zeka yardımıyla gerçekleştiriyor. İşverenler, kamyon şoförleri, hemşireler veya elektrikçiler gibi 100 farklı meslekte 'temel yetenekleri' bu sayede işe alabilme özelliğine sahip. Şirket, bugün pandemi ve sosyal mesafenin de etken olduğu dünyada Dijital İK (İnsan Kaynakları) alanında en yetkin isimlerden biri olmayı başardı.
HeyJobs'un kurucusu ve CEO'su Marius Luther yapay zeka ile İK teknolojisinin her geçen gün kendini geliştirdiğini söyledi. “5 yıl önce, kimin şoföre karşı hemşire olduğunu belirleyebilirken, AI'mız şimdi kimin 3 gece vardiyası yapmak isteyen nitelikli bir yoğun bakım ünitesi hemşiresi olduğunu belirlemeyi öğrendi.” sözleriyle durumu özetledi.
Aynı zamanda iş gücünün en büyük payını ihmal ettiklerini söyleyen Luther, sadece Almanya'da 30 milyon, Avrupa'da ise 200 milyonun üzerinde temel yetenek ve girişimin şu anda ele almaya çalıştığı şey bu olduğunu söyledi. Luther’e göre şirket, 2021'de tüm Alman işe alımlarının yaklaşık %1'inden sorumluydu.
İK teknolojisi girişimleri, son birkaç hafta içinde çok sayıda VC finansmanına tanıklık etti. Paris merkezli İK şirketi Lucca bu hafta 65 milyon Euro topladı. Aynı şekilde Londra merkezli Omnipresent 120 milyon dolar elde etti. Bunlara karşılık Chemnitz merkezli Staffbase ise geçen hafta 115 milyon dolarlık fonla unicorn oldu.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...