AMD’nin ayrık GPU’lar için SoC mimarı Rohit Verma, bu hafta başında AMD’den ayrıldığını açıkladı. 2013 yılından beri çalıştığı AMD’de kıdemli üye olan Verma artık Intel için çalışacak. Verma’nın çalıştığı alanlara ve yaptığı projelere bakıldığında bu işe alımın Intel için bir zafer olduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz.
AMD'de Kıdemli Üye ve Ayrık GPU'lar için Baş SoC Mimarı olmadan önce Verma, Yarı Özel İş Biriminde AMD Üyesi ve Baş SoC Mimarı olarak çalışıyordu. AMD'deki sekiz yılı aşkın toplam kariyeri boyunca Verma, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için ayrı grafik kartlarını ve CPU'ları, GPU'ları, yapıyı, güç yönetimini ve güvenliği içeren çok daha geniş SoC mimarisi disiplinlerini kapsayan projeler üzerinde çalışmıştı.
Intel Eski Kadroyu Yeniden Kuruyor
İlginç olan şu ki, Intel’in yeni Ayrık GPU SoC Mimarı olan Rohit Verma, 1999 ile 2013 yılları arasında yine Intel’de Baş SoC Mimarı olarak çalışmıştı.
Verma'nın Intel'deki 15 yıllık uzun görev süresi, mevcut Intel CEO'su Pat Gelsinger'ınkiyle önemli derecede benzerdir. Gelsinger, Intel'e 1979'da 18 yaşındayken Kalite Kontrol Teknisyeni olarak katılmıştı. Verma, 1999'da Intel'de kariyerine başladığında, Gelsinger Intel'in Masaüstü Ürünleri Grubunun GM'si rolündeydi. 2001'de ise Intel'in ilk Baş Teknik Sorumlusu olmuştu. 2021 yılında Pat Gelsinger’in Intel’e dönüşü ise o zamanki CEO’nun oldukça karmaşık bir döneme girmesine sebep olmuştu ve CEO’yu koltuğundan etmişti.
Gelsinger geniş vizyonu ve vizyonunu gerçeğe dönüştürmek için büyük değişikliklere imza attı. Bu değişikliklerin en büyüklerinden biri ise eski ekipten birkaç kişiyi tekrardan işe alması oldu. Bu durum hakkında çoğu kişinin yorumu ise; “Çevrenizdeki her şey değişirken, insanlara güvenmeniz gerekir. Daha önce beraber çalışılmış güvenilir kişiler ve profesyonel bağları yeniden bir araya getirmek ise bağları kuvvetlendirir.” şeklinde oldu.
Verma’nın işe yeniden alımını muhtemelen yukarıdaki yoruma benzer cümlelerle ve elbette Intel’in Arc GPU yol haritasını ve ötesini hayata geçirmek için gereken yeteneğe fazlasıyla sahip olmasıyla ilişkilendirebiliriz. Hatta, Gelsinger’in “Beyin göçü, işte bu şey değişti. Artık beyinlerimiz Intel’e geri geliyor.” sözü 2022 yılında Intel’de işlerin nasıl ilerleyeceğini özetlemiş oluyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...