Kadıköy Belediyesi’nin scooter toplama kararıyla birlikte bölgede hizmet veren Hop, Martı ve BinBin şirketlerinden de açıklamalar geldi. Özellikle büyükşehirlerde günlük yaşamı kolaylaştırmasıyla scooter’lar biliniyor. Kısa mesafelerde büyük konfor sunan scooter’larla ilgili maalesef Kadıköy’de toplatılması kararı alındı.
Scooter toplama kararı alan Kadıköy Belediyesi, konuyla ilgili bazı gerekçeleri kamuoyuyla paylaştı. Scooter’lar avantajlarıyla birlikte dikkatsiz kişilerin doğru park etmemesinden dolayı hem yaya hem de araçlara büyük sorun yaratıyor. Bundan dolayı da Kadıköy Belediyesi scooter’ları toplatacağına dair açıklama yaptı. Kadıköy Belediyesi zabıta ekipleri, yanlış yere park edilen ve yaya geçişini engelleyen scooter’ların tümünü toplayacak. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’da Twitter hesabından konuya dair açıklama yaptı. Başkan, zabıta ekipleri tarafından scooter’lara dair denetim yapıldığını vurguladı. Yaya geçişlerini engelleyen ve uygunsuz park edilen scooter’ları kaldıracaklarını kesin bir dille ifade etti.
Scooter Toplama Kararı ile İlgili Şirketlerin Açıklamaları
Scooter toplama kararıyla ilgili Kadıköy’de faaliyet gösteren şirketlerde açıklamalarda bulundu. Martı şirketi kurucusu Oğuz Alper Öktem, verilen kararı tam anlamıyla eleştirdi. Kadıköy Belediye başkanına verilerle seslenerek; alınabilecek en yüksek şikayetin toplamda 99 x 365 gün=36.135 olacağına değindi. Öktem aynı zamanda Kadıköy halkının daha çok scooter istiyoruz şeklindeki söylemlerini de dile getirdi. Kadıköy’lü sayısı 101.874 diyerek referandum yapılsa sonucun net şekilde ortaya çıkacağını söyledi.
Öktem, ayrıca haberlerde çıkan görüntülerinde üzücü olduğunu söyledi. Mavi, kırmızı Martı’ların kilitlerinin kesilmesine üzülerek baktığını belirtti. Kilitlerinin her birinin 600 TL fiyatına da özellikle değindi. Belediyeye “park yasak harita alanı” talep ettikleri halde gelmediğini ayrıca hiçbir resmi yazınında kendilerine ulaşmadığını söyledi. Başkanı ofisine davet eden Öktem; yeni araba prototipleri, kaldırım tanıma sensörleri ve scooter beyinlerini de göstermek istediklerine dair çağrıda bulundu.
Scooter dünyasının diğer önemli şirketlerinden BinBin’de açıklamalarda bulundu. BinBin; scooter toplama kararının yanlış olduğunu çünkü şehir yaşamını destekleyen bir araç olduğuna dair açıklama yaptı. BinBin şirketi yetkilileri, her türlü yasal düzenlemelere destek veriyor. Scooter’lar başta olmak üzere diğer mikromobilite ile paylaşımlı ulaşımlarının sürdürülebilirliğine yönelik her türlü çalışmaya hazır.
Hop şirketiyse, 2019 yılında hizmet vermeye başladıklarını ve operasyonlarını titizlikle sürdüklerini açıklayarak karara karşı çıktı. Hop, Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS) ile anlık verileri hızlıca paylaşıyor. Hop, Kadıköy Belediyesi’nin verdiği kararın yanlış olduğunu tam aksine şirket olarak ulaşım problemini çözmek için çalıştıklarını açıkladı. Şirket olarak; şehir ve yaya sakinlerine yönelik hakları koruyarak her zaman yasal mercilerle işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirttiler.
Kadıköy Belediyesi’nin scooter toplama kararını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...