Bu ayın başlarında, LinkedIn, platformundaki etkileşimi arttırmak için insanların haber akışlarına "Yapay zeka destekli konuşma başlatıcıları" yerleştirmeye başladığında, bu hareket kendi başına çok az katılım gördü. Yani hiçbiri çok olumlu değildi.
Ancak LinkedIn ile ilgili gerçek şu ki, platformunun farklı yönlerinde yıllardır çok sayıda AI ve diğer otomasyon türlerini kullanıyor. Şimdi de, sahibi Microsoft'un OpenAI'ye her şeyi dahil etmesiyle, ön uçta da LinkedIn stratejisinin daha belirgin bir parçası haline geliyor gibi görünüyor.
Şirket, başlangıçta LinkedIn profillerini geliştirmek için insanlara ve iş tanımları yazan işe alım uzmanlarına sunulacak yapay zeka destekli yazma önerileri sunuyor. LinkedIn'in baş ürün sorumlusu Tomer Cohen, her ikisinin de gelişmiş GPT modellerine dayandığını söyledi. LinkedIn, kişiselleştirilmiş profiller için GPT-4'ü, iş tanımları için GPT-3.5'i kullanıyor. Bunun yanı sıra şirket, konuyla ilgili 100 kursu bir araya getirerek ve yalnızca üretici yapay zekaya odaklanan 20 kurs daha ekliyor. Ve LinkedIn Learning'de yapay zekaya daha fazla odaklanıyor.
İlginizi Çekebilir: Yapay Zeka(AI) Türlerini Biliyor Muyuz?
''İşe Alım Sürecinin Bu Bölümünü Kolaylaştırarak, Enerjinizi İşinizin Daha Stratejik Yönlerine Odaklayabilirsiniz''
Şirket, "Aracımız, Hakkında ve Başlık bölümlerinizde vurgulanacak en önemli becerileri ve deneyimleri tanımlar ve profilinizin öne çıkmasını sağlayacak önerilerde bulunur. Alet, sizin için ağır işleri yaparak, benzersiz sesinizi ve tarzınızı korurken size zaman ve enerji tasarrufu sağlıyor. Önerilen içeriği profilinize eklemeden önce incelemenizi ve düzenlemenizi teşvik ediyor.'' diye belirtti.
Bu arada iş tanımları da benzer bir prensipte çalışacak. Bir işe alım uzmanı, iş unvanı ve şirket adı gibi bazı temel bilgileri yazıyor. Cohen, bir blog yazısında şu ifadelerde bulundu. "Aracımız daha sonra incelemeniz ve düzenlemeniz için önerilen bir iş tanımı oluşturacak. Size zaman ve emek tasarrufu sağlarken, gönderiyi ihtiyaçlarınıza göre özelleştirme esnekliğini de sunacaktır. İşe alım sürecinin bu bölümünü kolaylaştırarak, enerjinizi işinizin daha stratejik yönlerine odaklayabilirsiniz."
Aracı profil yazma için kullanma istemi, fark edilmenize yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Ve bunu kullanmanın "neredeyse 2 kat daha fazla fırsat için öne çıkmanıza" yardımcı olduğunu belirtiyor. Bunun, LinkedIn'in aracı tanıtmak için yapılan aramalarda yapay zeka tabanlı profilleri algoritmik olarak daha sık ortaya çıkaracağı anlamına mı geldiği yoksa yapay zekanın SEO ile çalışan metin üretmek için ince ayar yapıldığından mı kaynaklandığı net değil.
Her ikisi de kullanıcılara zaman kazandırmayı ve bu profilleri daha güncel tutmalarını sağlamayı amaçlıyor. Veya bu iş profillerini hızlandırmayı kolaylaştırarak daha fazla işe alım işini teşvik etmeyi amaçlıyor.
Profillerini yazanlar söz konusu olduğunda, profil açıklamasının amacı, potansiyel olarak işe aldığınız veya ağ kurduğunuz kişi hakkında bir fikir edinmekse, bu açıklamaları oluşturmak için yapay zekayı kullanarak bu özden daha da uzaklaşıyorsunuz. Nihayetinde bu, işe alım uzmanları ve bir profili kontrol edip bağlantı kurmak isteyen diğerleri için daha az zaman kaybetmek yerine daha fazla zaman harcamak anlamına gelebiliyor.
Sonuç olarak, bu araçların piyasaya sürülmesi, yapay zekanın ne kadar güçlü bir araç olabileceğinin altını çiziyor. Ancak bu evrensel uygulama elbette ki en iyisi değil. Bir LinkedIn sözcüsü, "bu sadece başlangıç" ve şirketin "üyelerimize ve müşterilerimize değer katmanın yeni yollarını keşfetmek için üretken yapay zekadan yararlanmaya devam edeceğini" söyledi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...