Meta, Deloitte ile birlikte hazırladıkları yeni bir rapor yayınladı. Bu rapor, gelişen veri gizliliği ortamını ve işletmelerin gelecekteki büyük değişikliklere nasıl hazırlanabileceklerini inceliyor. Ayrıca rapor, işletmelerin kitlelere erişim kabiliyetlerini maksimize etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.
Veri gizliliği son dönemde büyük bir sorun haline geldi. Potansiyel olarak, tüketicilerin çevrimiçi ortamda ne kadar güvende olduklarını anlamalarını zorlaştırabilecek bir durum söz konusu. Veri toplama süreçlerini daha da karmaşık hale getiren çeşitli değişiklikler yaşanıyor. Meta gibi önde gelen veri toplayıcıları da bu değişikliklerle ilgili pek çok şey söylüyor.
İlginizi Çekebilir: Meta’dan Yapay Zeka Sohbet Aracı: “Metamate”
Meta, Veri Gizliliğinde İşletmelere Yol Gösteriyor
Çeşitli politika ve kurumsal değişiklikler, kişisel verilerin kullanımına ilişkin yeni politikaların ortaya çıkmasına neden oldu. Bu durumun sonucunda da reklam hedeflemesi, kitleye erişim ve benzeri konularda büyük etkilerin ortaya çıkması bekleniyor. Aynı zamanda pazarlamacılar, bu yeni parametreler dahilinde kullanılabilecek bilgileri optimize etmek için yeni yollar bulmak zorunda kalabilir.
Bu düşünceyle hareket eden Meta, işleri kolay hale getirmek için yeni bir rapor hazırladı. Veri temiz odaları ve kimlikleri gizlenmiş kitle görüşleri gibi unsurlar, bu raporda ele alınan "gizlilik artırıcı teknolojiler" (GAT'lar) kapsamında inceleniyor. Bu teknolojilerin daha yaygın hale gelmesiyle birlikte, işletmelerin ileriye dönük olarak bu konuda bilinçli olmaları gerekiyor.
Rapor, GAT'ların insanların verilerini korurken aynı zamanda yeni içgörüler ve eylemler alınabilmesini sağladığını açıklıyor.
Rapora göre:
"GAT'lar, dijital reklam ekosisteminin işleyişinde giderek daha önemli bir rol oynuyor. Chromium tabanlı tarayıcılarda üçüncü taraf çerezlerin kademeli olarak sona ermesiyle birlikte, GAT'lar, alternatif gizlilik destekli etkinleştirme, ölçümleme ve hedefleme çözümleri için araştırılıyor. Ayrıca, reklamcılar ve yayıncılar arasında işbirliklerine dayalı çözümler sunabilen konsorsiyum liderliğindeki öneriler de bulunuluyor."
"Spektrumun bir ucunda, organizasyonel korumalar süreç ve yönetişime dayanırken, diğer ucunda GAT'lar gibi teknik korumalar, kriptografi, donanım ve istatistiksel tekniklerin bir kombinasyonunu kullanarak tüketici veri setlerinin yetkisiz erişimini ve/veya kullanımını (analiz dahil) en aza indirir. Arada kalan korumalar ise izinlerin, istatistiklerin ve daha hafif bir kriptografinin bir kombinasyonunu kullanarak verilerin yetkisiz şekillerde işlenmesini zorlaştırır."
Temel olarak, pazarlamacıların kampanyalarını daha iyi hedeflemek için erişecekleri verilere daha akıllıca yaklaşmaları ve yeni veri çözümlemesi yaklaşımlarını kullanmaları gerekiyor. Rapor, farklı veri yaklaşımlarının nasıl farklılık gösterdiğini ve GAT'ların yeni çözümlere nasıl katkı sağladığını inceliyor.
Rapora Göre Pazarlamacılar Herkesten Farklı Olmak Zorunda
Rapor aynı zamanda işletmelerin analitik fırsatları en üst düzeye çıkarmak için nasıl çeşitli GAT yaklaşımlarını kullandıklarını da inceliyor.
Pazarlamacıların gelecek aşama için hazırlık yaparken mevcut veri kullanım süreçlerini ve olası değişiklikleri, ayrıca yeni veri çözümlerinin gelmesiyle birlikte ortaya çıkacak fırsatları ve bunları süreçlerine nasıl entegre edebileceklerini anlamaları gerekiyor.
Meta, pazarlamacıların, verilerin firmaları veya kuruluşları tarafından toplanma ve işlenme yöntemlerinin farkında olmaları gerektiğini öne sürüyor. Bu alanda önemli dönüşümler yaşanacak olsa da bu değişimler aynı zamanda gelecekte pazarlamacıların işini kolaylaştırabilecek yeni fırsatların doğmaya başlayacağı anlamına da geliyor.
Meta'nın kendisinin bu değişikliklere nasıl tepki verdiğini görmek ilginç olacak. Şirket, üçüncü taraf tanımlama bilgilerinin ve Apple'ın Uygulama İzleme Şeffaflığı protokolünün kullanımdan kaldırılmasının ardından sorunlar yaşadı. Hisse senedi fiyatları hızla düşerken, Meta'nın da bu cesur yeni dünyaya tıpkı pazarlama endüstrisinin diğer herhangi bir üyesinin yapması gerektiği gibi uyum sağlaması gerekecek.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...