Michelin, Canopy Simulations'ı satın alarak simülasyon alanındaki gücünü artırdı. Satın alım, sektördeki yenilikçi çözümler için heyecan verici bir adım.
İlginizi Çekebilir: Milvus Robotics, APY Ventures’tan 600 Bin Dolar Yatırım Aldı
Michelin Canopy Simulations ile Güçlerini Birleştirdi!
Simülasyon teknolojisi, motor sporları ve otomobil endüstrisinde ilerlemeyi hızlandırmak için gelişmiş yarış performansı ve hareketlilik sunuyor.
Günümüzde, simülasyonlar yarış ve spor araçları için lastik geliştirme sürecinde ideal bir araç olarak öne çıkıyor. Michelin, teknolojinin vazgeçilmez rolünü vurgulayarak, orijinal ekipman ve yüksek performanslı lastiklerin geliştirilmesinde simülasyonların kullanılacağını belirtiyor.
Bu nedenle, 2023 24 Saat Le Mans etkinliğinde yarışan tüm Hypercar prototiplerinin, tamamen simülasyon yazılımıyla geliştirilen lastiklerle donatılacağı bildiriliyor.
Matematiksel modelleme ve simülasyon kombinasyonuyla, yeni üretilen bir otomobil için en uygun lastik boyutları ve teknolojileri, teknik ve ağırlık dağılımı özellikleri açısından belirlenebilir.
Bu kombinasyon, veri işleme teknolojisi ve gelişmiş matematiksel algoritmalar üzerine kurulu olduğu için Michelin'in teknoloji lideri ve veri odaklı bir şirket olma taahhüdünü daha da güçlendirebilir.
Simülasyonlar aracılığıyla, daha verimli yarış ve mobilite deneyimi sunan yeniliklere hız kazandırılarak, Michelin'in iş ortakları ve araç üreticileriyle işbirliği optimize edilirken şirketin Ar-Ge odaklı karbon ayak izi azaltılabilir. Bu sayede, geleneksel geliştirme döngülerine kıyasla daha uzun vadeli tasarruflar elde edilebilir.
Michelin, teknolojinin üç dijital model arasındaki etkileşimle dinamik bir gerçeklik oluşturduğunu ve bu modellerin devre özelliklerini ve yol tutuş fonksiyonlarını taklit eden birinci model, araç özelliklerini kapsayan ikinci model ve lastik davranışının ayrıntılı bir tanımını sağlayan üçüncü model olduğunu somut bir bakış açısıyla ifade ediyor.
Simülatörler aracılığıyla sürücüler, farklı lastik tiplerini deneme fırsatı da dahil olmak üzere geniş bir konfigürasyon yelpazesinden seçim yapabilir.
Bu süreçte, simülatör tarafından sağlanan objektif veriler ve sürücülerin kişisel izlenimleri ve geri bildirimleri ile birlikte gerçek bir araca veya yarış arabasına benzer deneyimler sunuyor.
Sürücüler, bu dijital devrimle birlikte görevlerini önemli ölçüde değiştiriyor. Öyle ki, genç sürücüler simülatörler aracılığıyla yeni beceriler kazanırken aynı zamanda yarış deneyimlerini de geliştirebilmektedir. Bu şekilde gerçek dünya ile sanal dünya arasındaki bağlantılar öncelik kazanmaktadır.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...