Microsoft Teams, Windows ve macOS’ta Ekip masaüstü uygulaması için uzamsal sesi kullanıma sunuyor! Bu yeni özellik, Teams aramalarınızın kulak için çok daha keyifli olmasını sağlayarak, uzamsal ses desteği sayesinde büyük bir ses yükseltmesi sağlayacak.
Uzamsal Ses, Teams kullanıcılarının bir toplantıdaki her bir katılımcının konumunu algılamasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda kullanıcıların sanki dağılmış gibi ses çıkararak kimin konuştuğunu takip etmelerini de kolaylaştırabilir. Üyenin ekran konumuna bağlı olarak her kişinin farklı bir konumu olacak. Örneğin, çok sayıda katılımcının olduğu bir toplantınız var. O anda kimin konuştuğunu ve aynı anda birden fazla konuşmacının ne zaman konuştuğunu öğrenmek istiyorsanız gerçekten yararlıdır. Detaylar haberimizde.
İlginizi Çekebilir: Google ve Microsoft, OpenAI ile Yapay Zeka İşbirliğine İmza Attı!
Uzamsal Ses Hakkında Detaylar Haberimizde

Teams’in masaüstü sürümü için Uzamsal Sesi etkinleştirmek için ne yapmanız gerekiyor? Ayarlar’a gidin, “Cihazlar” alt bölümüne gidin ve “Uzamsal ses”i açın.
Uzamsal Ses, kablolu kulaklıklar ve stereo hoparlörlere sahip dizüstü bilgisayarlar için etkinleştirilebiliyor.Ancak Microsoft, Bluetooth tabanlı kulaklıkların ve kulaklıkların “protokol sınırlaması nedeniyle” özellikle çalışmayacağını söylüyor. Fakat stereo LE Audio desteğine sahip yeni Bluetooth cihazlarının ise bu özellik ile çalışabileceğini söylüyor.
Ancak USB üzerinden bilgisayara bağlanan ve görüşme sırasında stereo çalmayı destekleyen kablosuz kulaklıklar da yeni özellikle kullanılabiliyor.
Canlı Tercüme modunu kullanmanız durumunda ise Microsoft, sesin ana kattan ve tercümandan farklı yönlerden aynı ses seviyesinde duyulacağını not ediyor.. Bu sorunu çözmek için ise Uzamsal Sesi kapatmanız yeterli!
Bu yılın başlarında yine Microsoft, bir dizi yeni özellik tanıttı. Yeniden tasarlanmış bir arayüz, Microsoft Loops ile entegrasyon, dinamik animasyonlu arka planlar, GPT destekli Teams Premium ve bir dizi Snapchat lensi gibi.
Microsoft Teams videokonferans ve videotelefon, iş yeri sohbeti, toplantılar, notlar ve eklentileri birleştiren bir platformdur. Ayrıca önemli bir uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim platformudur. Microsoft tarafından Slack’e rakip olarak tasarlandı ve Kasım 2016’da resmen duyuruldu.Hizmet, Microsoft Office ve Skype dahil olmak üzere şirketin Office 365 abonelik büro verimlilik paketiyle ve Microsoft dışı ürünlerle entegre olabilen eklentileri ile entegre oldu. Microsoft Teams, web tabanlı bir masaüstü uygulamasıdır. GitHub’dan Electron çerçevesi üzerine geliştirildi. Bu, Chromium oluşturma motorunu ve Node.jsJavaScript platformunu birleştirir. Teams, Skype for Business ve Microsoft Classroom dahil olmak üzere kurumsal mesajlaşma ve iş birliği platformlarının yerini alıyor.