Singapur merkezli mikromobilite girişimi olan Beam, bugün Asya'daki ülkelere açılmasını hızlandırmak için B serisi yatırım turunda 93 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım fonunu 135 milyon dolara çıkaran yatırım turu Affirma Capital tarafından yönetildi. B serisi yatırım turuna Sequoia Capital India, Hana Ventures, ICT Capital, EDB Investment (EDBI), AC Ventures, RTP Global ve Momentum Venture Capital katıldı.
Beam CEO’su ve kurucu ortağı Alan Jiang, B serisi yatırımın Beam’in değerlemesini üç haneli rakamlara çıkardığını açıkladı.
Beam Saturn Farklı Olacak
Bu yatırım, Beam’in bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürmeyi planladığı 5. nesil Beam Saturn e-scooter üretiminin daha da hızlanmasını sağlayacak. Şirketin CEO’su Jiang, yeni nesil scooter’ın, yayaları korumaya ve yerel yönetimlerin e-araçların nereye park edilebileceği veya nerelerde binilebileceği konusundaki kontrolünün artmasına yardımcı olan Mikromobilite Artırılmış Sürüş Güvenliği (MARS) olarak adlandırılan bir güvenli sürüş desteği ile geleceğini açıkladı. MARS, Beam’in mevcut güvenlik platformunun güncellenmiş bir versiyonudur.
Platformun mevcut teknolojileri arasında konum tahmini ve aşırı hassas coğrafi sınırlama özellikleri yer alıyor. 5. nesil Saturn e-scooterlar, çarpışma önleme, yaya tanıma sistemi ve aracın hızını kesmek için otomatik engebe tespit edebilen bir yerleşik AI kamerasına sahip Işın Yaya Kalkanı adlı bir özelliğe sahip olacak.
Beam, yerleşik kameranın bu yılın üçüncü çeyreğine kadar geniş ölçekte piyasaya sürüleceği açıklandı. Beam şirket sözcüsü TechCrunch’a yaptığı açıklamada, şirketin adı açıklanmayan bir Ar-Ge ortağı ile işbirliği içinde yerleşik kamera teknolojisi geliştirdiğini ve testlerin başladığını söyledi.
Yeni nesil teknolojinin yanı sıra; Saturn normal bir e-scooter tekerleklerinden %20 oranında daha büyük ve hidrolik süspansiyona sahip 12 inçlik tekerleklere sahip olacak. Şirketin açıklamasına göre Saturn, 110 km’lik sürüş menzili için yeterli kapasiteye sahip tamamen değiştirilebilir pillerle piyasaya sunulacak.
Covid-19’un neden olduğu ekonomik sorunlara rağmen; Beam’in gelirinin 2020’den bu yana 15 kat arttığını açıklayan Jiang, şirketin faaliyet gösterdiği tüm coğrafyalardaki hükümetlerle birlikte çalıştığını söyledi. Jiang güvenli ve sürdürülebilir mikromobilite sağlamak için Beam’in yayılma fırsatlarına bağlı olarak coğrafyalar arasında araç varlıklarını yeniden dengelediğini söyledi.
Jiang TechCrunch'a verdiği demeçte, "Amacımız, 'tek kişilik yolculukları' şehirler için daha çevre dostu ve tüketiciler için düşük maliyetli; kademeli işlevli ortak küçük elektrikli araçlara kaydırmak" dedi.
Beam Türkiye’ye Adım Atmak İstiyor
Beam, şu an için Malezya, Tayland, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda ülkelerinde toplamda 35 şehirde aktif olarak hizmet vermektedir. Yeni pazarlara adım atmak isteyen Beam'in hedefinde ise Japonya, Endonezya, Filipinler, Vietnam ve Türkiye bulunuyor.
Elektrikli scooter ve elektrikli bisiklet kiralama girişimi Beam, yakında Türkiye pazarına girebilir.
Sizce Beam’ın Türkiye pazarına girişi e-scooter ve e-bisiklete olan ilgiyi ne kadar etkileyecek? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...