Youtube’ta içerik üreticiği yaparak paylaştığı müzik videolarından yalnızca 100 dolar gelir elde edebilen Jack Conte ve üniversitedeki oda arkadaşı Sam Yam, içerik üreticilerinin hak ettiği desteği bulabileceği bir platform üzerinde düşünmeye başladı. Bu amaçla Patreon, 2013 senesinin ilk aylarında kullanıma açıldı. Kuruluşundan günümüze kadar kullanıcı sayısını hızla arttıran platformun şu an 50 binden fazla içerik üreticisi ve bu sayıdan daha fazla Patron’u bulunuyor. Genel anlamda bütün projeleri kapsayan ve her çeşit içerik üretimini bünyesinde barındıran bu oluşum, büyümeye devam ediyor.
Abonelik Sistemi ile İçeriklerinize Bağış Toplayın
[caption id="attachment_7680" align="alignnone" width="696"]
patreon-afis-startupteknoloji.com[/caption]
Bir bağış sistemine dayanan Patreon, üretilen içerik projelerini platformlarında yer vermekle kalmıyor, bu içerikleri yaratan kişilere maddi açıdan kazanç sağlıyor.
YouTube, Instagram, Twitter gibi sosyal medya uygulamalarda içerik üreticiliği yapan kişiler, Patreon’da içerik üreticisi olma amacı ile hesaplarını oluşturduktan sonra onları gönüllü olarak desteklemek isteyenlerden bağış toplayabiliyor.
Abonelik sistemine dayanan bu sistemde içerik üreticilerine destek olan kişilere Patron deniliyor. İçerik üreticileri Patron’lara çeşitli abonelik paketleri sunabiliyor ve paketlerinin fiyatlarını kendileri belirliyor.
Patron’lara Özel İçeriklere Ulaşma Fırsatı Yakalayın
Bu uygulamada, içerik üreticilerine destek olmanın birtakım ayrıcalıkları bulunuyor. Abonelik sahibi olan
Patron'lar, videolara erken erişim hakkı kazanıyor. İçerik üreticileri, aboneleri için başka platformlarda paylaşmadığı özel videolar hazırlayıp Patreon üzerinden paylaşabiliyor.
Türkçe dil desteğinin olmayışı, yeterli düzeyde yabancı dile sahip olmayanlar için zorlayıcı bir durum yaratıyor. Özellikle de teknoloji ile arası iyi olmayan fakat beğendiği içerik üreticilerine bağış yapmayı isteyen kişiler için Patreon’un kullanımında aksaklıkların çıkması muhtemel hale geliyor.
Ertelediğiniz İçerikleri Oluşturmaya Başlayın
Ortaya koyduğunuz veya koyacağınız içeriklerin, belli bir kesim için bağış yapmaya ya da destek olunmaya değer olduğunu düşünüyorsanız, Patreon hesabı açarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Çünkü bu platform, uzun zamandır üzerinde çalıştığınız fakat geçiminizi sağlamaya yetmediği için yeterince ilgilenemediğiniz fikirleriniz ile onlara değer veren insanları buluşturmayı amaçlıyor.
Oluşturacağınız Patreon hesabına abone olan Patron’larınızdan elde ettiğiniz gelir, yeni içerikler üretebilmek ve ortaya koyduğunuz hizmeti geliştirebilmek için size ihtiyacınız olan sermayeyi yaratır. Böylelikle siz kendi içeriklerinizin düzeyini arttırırken, aboneleriniz de aynı oranda artar.
Patreon’da İçerik Üreticisi Olmak
[caption id="attachment_7681" align="alignnone" width="696"]
patreon kategorileri-startupteknoloji.com[/caption]
Bu uygulama sanatçılar, yazarlar, haberciler ve öğretim üyelerine de ev sahipliği yapar. Toplumun farklı kesimlerinden içerik üreticileri ve ortaya koyulan birbirinden farklı içerikler, Patreon’un renkli ve dinamik bir yapıya sahip olmasını sağlıyor. Böylelikle bağış yapmaya ve desteklenmeye değer birçok kullanıcı ortaya çıkıyor.
İçeriklerinizi, onlarla ilgilenecek kişilere sunabilmek için öncelikle Patreon’un internet sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor. Sitenin sağ üst köşesinde yer alan “Creat On Patreon” butonuna tıklayarak üyelik oluşturma bölümüne ulaşıyorsunuz. Kişisel bilgilerinizi doldurduğunuz bu sekmeden sonra karşınıza 54 saniyelik bir video çıkacak. Bu videoda Patreon’u anlatan Jack Comte’yi göreceksiniz. Videonun ardından sosyal medya linkleriniz ve içeriklerinizde cinsel öğelere yer verip vermeyeceğinize dair bir soruyla karşılaşacaksınız. Bu işlemlerden sonra abonelik sistemlerinizi oluşturabilir ve kendinize Patron bulmaya başlayabilirsiniz!
İçerik Üreticilerine Destek Olmak
İçerik üreticilerine bağış yapmak ve onlara destek olmak isteyenlerin de ilk yapması gereken şey bir Patreon hesabı oluşturmak. Üyelik işleminden sonra karşınızda Patron olabileceğiniz içerik üreticilerinin olduğu bir nevi “keşfet” sayfası yer alıyor.
Bağış yapmaya karar verdiğiniz kişinin profiline girdikten sonra “Becoma A Patron” butonuna tıklamanız, ardından size uygun abonelik sistemini seçerek ödeme planına gitmeniz yeterli!
Patreon’da Ödeme Sistemi
[caption id="attachment_7682" align="alignnone" width="1024"]
patreon dolar-startupteknoloji.com[/caption]
Patreon ödeme olarak genel anlamda PayPal kullanıyor. Fakat Türkiye’de PayPal’ın artık kullanılmıyor oluşu bağışçı olmanıza engel değil. Kredi kartı veya ön ödemeli kartlar ile işlemlerinizi çok kolay bir şekilde halletmeniz mümkün.
Siz de içerik üreticisi ya da Patron olmak istiyorsanız Patreon’un internet sitesini
buradan ziyaret edebilirsiniz.
Kaynak – , ,
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...