Proton, yeni bir parola yöneticisi olan Proton Pass'ı piyasaya sürdüğünü duyurdu. Hizmet sonunda herkesin kullanması için ücretsiz olacak. Fakat şimdilik yalnızca Proton's Lifetime ve Visionary kullanıcılarına beta olarak sunuluyor.
Proton'un diğer ürünlerinde olduğu gibi Proton Pass, kişisel bilgilerinizi üçüncü şahıslar ve Proton'un kendisi dahil olmak üzere meraklı gözlerden uzak tutması gereken uçtan uca şifreleme (E2EE) kullanıyor. Kullanıcı adlarınızı, şifrelerinizi ve notlarınızı saklamanıza izin veriyor. Ayrıca gerçek adresinizin yerine kullanabileceğiniz rastgele oluşturulmuş e-posta takma adlarını da ekleyebilirsiniz. Detaylar haberimizde.
İlginizi Çekebilir: Messenger, Uçtan Uca Şifreleme İçin Özellikleri Genişletiyor
Proton Pass Hakkında Detaylar
Proton'un yeni şifre yöneticisi, E2EE'yi sadece şifrelerinize değil. Aynı zamanda kullanıcı adlarına, web adreslerine ve giriş bilgilerinizle ilişkili diğer tüm alanlara da uyguluyor. Hizmetin güvenlik modelini açıklayan bir blog gönderisinde Proton, "anahtar oluşturma ve veri şifreleme dahil tüm kriptografik işlemlerin" cihazınızda yerel olarak gerçekleştiğini ve Proton'un üçüncü bir taraf istese bile şifresini çözemeyeceğini söylediğini belirtiyor.
Proton'un kurucusu Andy Yen bir blog gönderisinde "Parolalarınızı düzgün bir şekilde korumak, çok az kuruluşun sahip olduğu yüksek düzeyde şifreleme ve güvenlik becerisi gerektirir" diye yazıyor. "Ne yazık ki LastPass'ın son hacklenmesiyle gerçeğe dönüşen büyük bir parola yöneticisi ihlalinin oluşturduğu risk konusunda her zaman endişeliydik." ifadelerinde bulunuyor.
Şirketin yeni şifre yöneticisi, Proton'un kullanıcıların isimsiz e-postalar göndermesine olanak tanıyan SimpleLogin'i satın almasından sonra geliyor. Yen, bu satın almanın şirketin "diğer Proton hizmetleri üzerindeki çabaları etkilemeden yeni bir parola yöneticisi geliştirme yeteneğini" arttırdığını belirtiyor. Ve Proton'un ürün yelpazesinde güvenli olmayan bir parola yöneticisi kullanmanın getirdiği risklerin azaltılmasına yardımcı olması gerektiğini de ekledi.
Şirket, şifre yöneticisini halka sunulduğunda açık kaynak yapmayı planlıyor. Ayrıca Proton Pass ve diğer ürünlerindeki güvenlik açıklarını bulan güvenlik araştırmacılarına 10.000 dolara varan ödüller sunuyor. Parola yöneticisi şu anda masaüstünde, Android'de, iOS'ta ve Brave ile Google Chrome için bir tarayıcı uzantısı olarak mevcut. Aktarılana göre, Firefox için bir uzantı yakında sunulacaktır. Proton Pass'ın geçiş anahtarları için destek sunup sunmayacağı henüz belli değil.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...