SEO uyumlu içerik yazmak tahmin edebileceğinizden çok daha büyük bir önem taşıyor. Hem okuyucuların kaliteli bir okuma gerçekleştirmesi hem de web sitenizin kalitesi için yazdıklarınızın SEO uyumlu olması tavsiye ediliyor. Bu şekilde hazırladığınız özgün içerikler, çok daha büyük bir kitleye ulaşırken, web siteniz için uzun vadede olumlu sonuçlar almanızı sağlıyor.
SEO Uyumlu İçerik Nedir?
SEO uyumlu içerikten bahsetmek için öncelilkle SEO kavramını açıklamak gerekiyor. SEO, en genel tanımıyla "Arama Motoru Optimizasyonu" olarak biliniyor. Tam açılımı "Search Engine Optimization" olan SEO, belirlediğiniz anahtar kelimeler ile web sitenizi optimize etmeniz anlamına geliyor. Arama motorlarının web sitelerini daha kolay bir şekilde algılamasına imkan tanıyor. Kısaca özetlemek gerekirse, sitenizde yer alan içeriklerin arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını sağlıyor.
SEO uyumlu içerik ise, belli anahtar kelimeler kullanılarak özgün olarak hazırlanan websitesi içerikleridir. Bu şekilde hazırlanan içeriğin en temel amacı, internet üzerinden yapılan arama sonuçlarında en üst sıralarda yer alabilmektir.
SEO Uyumlu İçerik Yazmak Neden Önemlidir?
SEO uyumlu içerik yazmak hem websitenizin kalitesi için hem de içeriklerinizin daha büyük bir kitleye ulaşması açısından önem arz ediyor. Bu sayede websiteniz için hazırladığınız içeriklerin, Google arama sonuçlarında ilk sayfalarda gözükme ihtimalini arttıyor. Aynı zamanda okuyucuların websitenizde kalma süreleri uzarken dolaylı olarak marka değeri ve bilinirliğinizin de artması sağlanıyor.
SEO Uyumlu İçerik Nasıl Yazılır?
Belli anahtar kelimelere yer vererek hazırladığınız SEO uyumlu içeriğiniz için dikkat edilmesi gereken kriterler yer alıyor. Kaliteli ve özgün bir içerik oluşturmak için dikkat edilmesi gereken bu kriterlere gelin, birlikte bakalım.
Anahtar Kelime Analizi
Öncelikle karar vermeniz gereken detay, websitenize gelen ziyaretçilerin hangi kelimeleri aratarak içeriğinize ulaşmasını belirlemeniz olacaktır. SEO uyumlu içerik hazırlarken yapmanız gereken en önemli şey anahtar kelime analizi yapmaktır. İlk adım olarak mutlaka anahtar kelimelerinizi hazırlamanız gerekmektedir. Bu konuda Google Anahtar Kelime Planlama, Keywordtool.io gibi araçlardan faydalanabilirsiniz.
Anahtar Kelime Sıklığı
Anahtar kelimeleri çok fazla tekrar etmekten kaçınmanız gerekiyor. İçeriklerinizdeki anahtar kelime oranı %1.5 ile %2 arasında olmalıdır. Bu konuda Yoast gibi eklentiler size gereğinden fazla anahtar kelime tekrarı yaptığınızda uyarı yapmaktadır. Tam tersi durumda, anahtar kelimelerinizi çok az sayıda kullanmanız da aynı sorunu teşkil edecektir. İçeriklerinizin olabildiğince organik bir yapıda olmasına dikkat etmelisiniz.
Başlık Kullanımı
Hazırladığınız içerikte öncelikle ana başlığınız, anahtar kelime ile başlamalıdır. Başlık uzunluğu genel olarak 3 ila 6 kelime arasında olmalı ve mutlaka dikkat çekici bir nitelikte olmalıdır. Başlık konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer detay ise alt başlıklar kullanmanızdır. Okuyucuyu yormamak için yer vermeniz gereken alt başlıklar ana başlığı tamamlayıcı şekilde yer almalıdır. İçeriğin konusuyla alakalı merak edilen tüm sorular, farklı alt başlıklar sayesinde konuyla bağlantılı olacak şekilde açıklayıcı olmalıdır.
İçerik Uzunluğu
İçerikleriniz en az 300 kelime olmak zorundadır. Özellikle 1000-2000 kelime arasındaki yazılar daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Google, içeriklerin uzun olmasını tercih eder. Aynı zamanda okuyucuları sıkmamak adına paragraf uzunluklarına da dikkat etmeniz gerekmektedir. Paragraf uzunluğu genel olarak 40-50 kelime arasında olmalıdır. Bir cümle içerinde en fazla 10-13 kelimeden oluşmalıdır.
Zengin ve Kaliteli Görseller
Elbette ki bir içeriğin ön plana çıkmasında, onu okunabilir kılmasındaki en büyük etkenlerden biri de kullanılan görsellerdir. Alt başlıklar ve paragraflar arasında görsellere yer vermeniz içeriğinizin zenginleşmesini sağlayacaktır. Bu noktada belirtilmesi gereken en önemli detay görsellerin yüksek çözünürlü ve kaliteli olmasına özen göstermenizdir.
Site İçi Link Verme
İçeriğinizde site içi link vermeniz, önceden yayınladığınız içeriklerin de görüntülenmesini sağlayabilir. Daha çok birbiriyle bağlantılı içeriklerinizde, yeni yazdığınız içerikte önceden yazdığınız içeriğin linkini koyabilirsiniz. Bu aynı zamanda okuyucuların websitesinizde kalma sürelerini de uzatacaktır.
Meta Açıklaması
Meta açıklama kısaca özetlemek gerekirse, okuyucuların içeriğe tıklamadan önce gördüğü bilgilendirici yazıdır. Bu nedenle meta açıklamanızı okuyucuyu etkileyecek şekilde hazırlamalısınız. Okuyucuda merak uyandırıcak olan etkili bir meta açıklaması, içeriğinizin görüntülenme oranı da yükseltecektir. Dikkat etmeniz gereken ise meta açıklamanızın en fazla 150 kelimeden oluşması gerektiğidir.
İlginizi Çekebilir: What is SEO, Why and How to Analyze SEO?
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...