Sosyal girişimcilik kavramı son zamanlarda sıklıkla adından söz edilen popüler konulardan biridir. Sosyal girişimcilik, girişimciliğin alt konu başlıklarından biridir. Aralarındaki temel farklılık ise sosyal girişimcilikte adından da anlaşılacağı gibi toplumsal konular önceliklidir. Girişimcilik daha geniş alanda konuyu ele alırken, sosyal girişimcilik kavrama daha öznel konulara yönelim gösterir.
İlginizi Çekebilir: Girişimcilik Türleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Sosyal Girişimcilik Nedir?
Sosyal girişimcilik, maddi amaç gütmeden toplumsal sorunlara çözüm üretmek adına yürütülen çalışmaları kapsar. Sosyal girişimcilik kavramı üç temel unsura bağlı olarak gelişir.
Bu kriterlerden anlaşılacağı gibi ortak gaye belirlenen konu özelinde çözümler elde etmektir.
Sosyal Girişimcilik Alanında Başarılı Örnekler Nelerdir?
Sosyal girişimcilik alanında belirtilen rapora göre Türkiye’de ortalama 9 bin kadar proje kayıtlara geçmektedir. Bu oran global düzeyde bakıldığında ise katlanarak artmaktadır. Bu projeler arasında en çok başarıları ile adından söz ettiren örneklerinden bir kaçı şu şekilde;
Bu şekilde binlerce proje global etkilere neden olabilmektedir. Aynı zamanda her geçen günle birlikte bu oran artış göstermekte. Kar amacı olmamasına ek olarak geliştirilmeye açık ve yenilikçi projelerden oluşmaktadır. Ki toplumsal sorunlara ele almasından dolayı zaman faktörünün projenin gereklilikleri ile çakışma yaşanmaması adına güncel olarak ilerleyebilir olmasıdır. Dolayısıyla da girişimcilik yapacak kişilerin de projenin her yönü aktif rol üstlenecek bilgi birikimine sahip olması önemli olabilir. Farklı amaçlara hizmet ediyor da olsa sosyal girişimcilik örneklerinin ortak gayesi toplumsal sorunlara bir açıdan da olsa çözüm üretebilmektedir.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...