Stablecoin'ler, piyasada neredeyse on yıldır bulunuyor ve Tether'in USDT'si ile Circle'ın USDC'si gibi büyük oyuncular tarafından domine ediliyorlar. Kullanıcılarına getiri sağlamayan ve gelirlerini kendilerinde saklayan tokenler olarak bilinirlerdi. Ancak son zamanlarda, özellikle yüksek faiz oranlarının etkisiyle getiri sağlayan stablecoin'lerin ilgi görmesi arttı.
Bu yılın başlarında Ethena Labs, "delta-nötr" bir ticaret stratejisi kullanarak uzun ve kısa pozisyonlar içeren sUSDe adında bir token piyasaya sürdü. Bu token, stake edilmiş bir synthetic dolar versiyonu olarak tanımlandı ve hızla popülerlik kazandı.
Geçtiğimiz hafta, getiri sağlayan USDM stablecoin'inin ihraççısı Mountain Protokolü, Multicoin Capital liderliğindeki bir A Serisi finansman turunda 8 milyon dolar topladı. Aynı dönemde Paxos International, ilk olarak Arjantin pazarına yönelik USDL adında kendi getiri sağlayan stablecoin'ini piyasaya sürdü.
USDM ve USDL, ABD Hazine tahvilleri gibi varlıkları destekleyerek kullanıcılara günlük getiri sağlıyor ve şu anda ABD'deki yüksek faizli tasarruf hesaplarına benzer şekilde yıllık yaklaşık %5 getiri sunuyorlar. Bu stabilcoin'ler varlık büyütme sürecini otomatikleştiriyor ve sırasıyla Bermuda ve Abu Dabi'de düzenleniyor; her ikisi de ABD doları ile birebir destekleniyor.
Ancak, faiz oranları düşerse bu getiri sağlayan stablecoin'lerin çekiciliği ne olacak? Mountain'ın CEO'su Martin Carrica, düşük faiz ortamında dahi bu tür ürünlerin varlığını sürdürebileceğini savunuyor. Dennis Dinkelmeyer ise düzenleyici kısıtlamaların yanı sıra bu ürünlerin benimsenmesi için güçlü dağıtım kanallarına ve zaman içinde büyümeye ihtiyaç olduğunu vurguluyor.
İlginizi Çekebilir: Tayvan Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları Birliği Resmen Oluşturuldu
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...