Shell tarafından elektrikli araçlara şarj şebekesi sunan Volta 169 milyon dolara satın alındı. Anlaşma gereğince Shell USA, firmanın hisselerini hisse başı 0.86 dolar nakit olarak satın alıyor. Volta hisseleri, kasım ayından beri 1 dolar altında işlem görüyordu. Shell USA’nin hisselerini alacağıyla ilgili duyuru sonrası Volta’nın hisseleri de %0.73’e yükseldi.
Volta, 2021’de özel amaçlı satın alma şirketiyle birleşip halka açılmıştı. Şirket, reklama dayalı iş modeliyle hizmet veriyor. Volta, market ve alışveriş merkezlerine elektrikli araçların şarjının doldurulması için şarj cihazlarını koyan bir şirkettir.
Şirketin ürettiği şarj cihazları; tüketim malları ve perakendeci şirketlere yerleştiriliyor. Volta’nın Şarj cihazları sayesinde tüketim malları ve perakendeci şirketler elektrikli araç kitlesine daha hızlı ulaşıyor.
Elektrikli şarj cihazları üretici firmalar için tüketim malları şirketleri ile perakendeciler en iyi reklam yapılabilecek alanlardır. Büyük medya ekranları üzerinden elektrikli şarj cihaz üreticileri daha çok dikkat çekmeye başlıyorlar.
Elektrikli Şarj İstasyonu Volta Şirketinin CEO’sundan Açıklama
Volta şirketinin Shell USA’a satılması sonrasında Volta’nın CEO’su Vince Cubbage tarafından açıklama yapıldı. “Şirketin bağımsız olarak zorlayıcı piyasa şartları başta olmak üzere sermaye kısıtlamalarından dolayı faaliyetleri çok sınırlıydı. Dolayısıyla bu işlemle birlikte hissedarların katkısı çok büyük olacak. Aynı zamanda istisnai çalışmalar ve paydaşlar açısından da avantajlı bir durum ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bu alışverişten hem Volta hem de Shell firması karlı çıkacağa benziyor.
Shell ile yapılan anlaşma Volta yönetim kurulu tarafından oybirliğiyle onaylandı. Elektrikli araçlara talep artmasıyla birlikte onların şarj altyapısına yatırım enerji şirketleri de artıyor. Elektrikli araç şarj istasyonlarını bünyesine katarak büyüyen petrol şirketlerine Fransa’nın EDF, BP ve Total’i örnek verebiliriz.
Shell satın alma işlemleriyle kendi markasının olduğu lokasyonlarla başka yerlerde ortalama 90.000 elektrikli araç şarj portunu işletmesine olanak tanıyor. Ayrıca roaming ortaklıkları aracılığıyla da ek olarak 300.000 istasyona sahip olunacak. Shell, 2025’e kadar global anlamda 500.000 elektrikli araç şarj noktasına ulaşmayı hedefliyor.
Peki, siz Volta’nın Shell tarafından satın alınması konusunda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle yorum kısmında belirtebilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...