Ankara’da Oniki E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı yapıldı. Oniki bu konferansı yapay zeka destekli yenilikçi konseptiyle düzenledi.
Konferans, Ankara Ticaret Odası liderliğinde gerçekleşti. Konferansın ana sponsorluğunu IdeaSoft ve Sovos yaptı. Divan Ankara/Çankaya Otel’de yapılan konferans yoğun ilgi gördü.
Oniki’nin Ankara; çevre illerdeki e-ticaret ve e-ihracat ekosisteminin önemli paydaşlarını bir araya getirdi. Etkinlikte yapay zeka aracılığıyla çözüm arayan ve çözüm sunun tarafların bir araya getirilmesiy çok değerli iş birlikleri doğdu.
Oniki E-Ticaret ve E-İhracat Konferans’ında Sektöre Dair Önemli Açıklamalar Yapıldı
Etkinlikte sektörün önde gelen isimleri açıklama yaptı.
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın; “teknoloji, insanların huzuruna katkı sağlamıyorsa, kişi başına düşen mutluluk payına katkı sağlamıyorsa hiçbir anlamı yok. Daha iyi bir dünya kurmak için hepimize görev düşüyor” dedi. “Yeni nesil teknolojiler konusunda bizlere destek olacak herkesi OSTİM’e davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Ankara Kent Konseyi Başkanı, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz’ da önemli açıklamalarda bulundu. Halil İbrahim Yılmaz öncelikle“Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir İktisat Kongresi’nden sonra Ankara Ticaret Odası’nı kurma talimatı verirken söylediği sözden bahsetti. “Ekonomik özgürlüğünüzü kazanmadığınız sürece bağımsızlığınızın hiçbir anlamı yoktur.” Atatürk’ün sözünden sonra açıklamalarına şöyle devam etti: “Ekonomik özgürleşmemizi yönetmediğimiz zaman bu topraklarda yaşama hakkımız olmadığını bildiğimiz için e-ticarette dünyanın gittiği yöne doğru koşmak zorundayız.” “Deneyimle içeriği, dijitalle geleneği buluşturmak zorundayız.” diyerek sürdürdü.
Yılmaz, konuşmasında birtakım verilere de yer verdi. Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği raporuna göre Türkiye’nin e-ticaret ve pazar büyüklüğünün 2023 sonuna kadar yüzde 60 büyüme ile 1.2 trilyona kadar uzaması beklendiğini açıkladı. Bu yıl Türkiye’de e-ihracatın genel ihracata oranın yüzde 5’e çıkarmasını hedefler arasında gösterdi, bu amaçla bu alandaki teşviklerin artmasının öneminden bahsetti.
Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran’ da şu açıklamaları yaptı. “Özellikle pandemi ile başlayan süreç itibarı ile dijitalleşme alanında farklı bir dünyaya gidildiğinden bahsetti. “Bunu takip etmediğimiz sürece geride kalacağımıza inanıyorum” diyerek sürdürdü. Türkiye olarak bu süreçte başarılı olduğumuzu düşündüğünü söyleyen Baran, başlattıkları dış ticaret seferberliğinden söz etti. “Bu alandaki gelişmeleri takip etmezsek sınıfta kalırız” dedi. Ankara’da 2019 yılında 6 bin kişi e-ticaret yapıyordu. 2022 itibariyle bu sayısı 39 bin oldu. Pandemi öncesinde Türkiye genelinde 58 bin olan sayıysa 2022 altıncı ayı itibarı ile 348 bine yükseldi.
2019 yılında 136 milyar liralık bir dış ticaret rakamı varken 488 milyar lira civarına çıktı. Sözlerini bugün buradan hem e-ticaretin artması, hem cari açığın azalması ile ilgili önemli sonuçlar çıkacağına inandığını dile getirerek sözlerini tamamladı.
Sovos Türkiye Ülke Müdürü Elçim Sirek; “bugün burada kurulacak iş birliklerinin hem Ankara’nın hem ülkenin kalkınmasına önemli bir etkisi olacağına inanıyorum” dedi. Gartner 2020 raporunda yer alan “2023 yılı sonunda işlerinde dijital dönüşüm açısından olgun bir seviyeye gelmeyen şirketlerin yüzde 64’ü ya küçülecek ya yok olacak.”
Sovos Türkiye Kıdemli Satış Direktörü Ali Bulut; e-dönüşüm ve vergi düzenlemeleri alanında sundukları çözümleri detaylandırdı.
IdeaSoft Pazarlama Direktörü Eray Cemal Şentürk; müşterilerin artık tekil e-ticaret alışverişi yapmadıklarını, sepet ortalamalarının 9’un üzerine çıktığını söyledi. Site tasarımı yaparken bunun göz önüne alınmasının gerektiğini belirten Şentürk, siteye çekilen trafiğin yüzde 1’inin alışverişle sonlandığını hatırlattı. Sepet hatırlatma, kasa önü fırsatları, çıkış anı teklifleri gibi modüllerin öneminden bahsetti.
10.000 Üzeri İşbirliği Odaklı Görüşme Gerçekleşti
Oniki’nin E-Ticaret ve E-İhracat dikeyindeki hibrit konferans serisinin yedinci ayağına 500’ü fiziksel olmak üzere 900’ün üzerinde katılım oldu. Gerek fiziksel gerek çevrimiçi yapılan B2B eşleşme seansları ile dünyanın dört bir yanından katılımcılarla 10.000’in üzerinde katma değerli işbirliği odaklı görüşme yapıldı. Katılımcılar, daha önce katıldıkları konferanslarda böyle bir deneyimi yaşamadıklarını ve sektörün bu tarz etkinliklere ihtiyacı olduğunu dile getirdiler.
Oniki’nin E-Ticaret ve E-İhracat dikeyindeki etkinlik serisinin 2023 yılı dördüncü durağı 27 Nisan’da Denizli’de olacak. Biletlerin oniki.net adresi üzerinden satışa çıktığı etkinlik için şimdiden yoğun bir talep oluştu.
İlginizi Çekebilir: Akıllı Şehirleşme- Mobilite Bilgi ve İletişim Teknolojisi Uygulaması: Bi-Park
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...