TEKNOFEST Hyperloop Geliştirme Yarışması
Final Süreci Başladı
Hyperloop Geliştirme Yarışması'nın final süreci, 13-17 Ağustos tarihleri arasında TÜBİTAK Gebze Kampüsü'nde başladı. 2022 yılında Türkiye’de ilk kez düzenlenen bu yarışma, gençlerin yeni nesil ulaşım teknolojilerine odaklanmalarını sağlıyor. Bu yıl 6 farklı ilden 16 takım ve toplam 328 yarışmacı, kıyasıya rekabet edecek.
Yarışma Süreci ve Değerlendirme Kriterleri
Yarışma kapsamında takımlar, Gelişme Raporu ve Teknik Tasarım Raporu (TTR) olmak üzere iki aşamada değerlendirilecek. 2024 yılında 241 başvurunun alındığı yarışmada, finalde yer alan takımların inovatif yönleri, teknik farklılık ve başarıları da ödüllendirilecek. Bu yıl ilk kez gerçekleşecek olan İnovasyon Ödülleri ve Çelik Levitasyon Ödülü ile takımların yenilikçi çözümleri ödüllendirilecek.
İnovasyon Ödülleri Kategorileri
Yarışma finalinde, Elektromanyetik Levitasyon Sistemi Geliştirme, İtki Sistemi Geliştirme, Altyapı Geliştirme, Haberleşme Sistemi Geliştirme ve Mekanik Sistemi Geliştirme (fren, entegrasyon, kapsül) gibi kategorilerde İnovasyon Ödülleri verilecek. En iyi seçilen alt sistemler, 30.000 TL değerinde ödül alacak.
Hyperloop Yarışmasının Amaçları
TÜBİTAK, Hyperloop Geliştirme Yarışması ile Türkiye’de yüksek hızlı ulaşım sistemlerinde dünya çapında teknolojik gelişime katkı sağlayacak çözümler üretilmesini hedefliyor. Yarışma, manyetik levitasyon (maglev) teknolojileri alanında farkındalık oluşturmak, öğrencilere bilgi birikimi kazandırmak ve bu alanda yetkin insan kaynağı oluşumuna öncülük etmek amacıyla düzenleniyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...